Aroma Bouillonketel 22 cm

AROMA BOUILLONKETEL 22 CM Malse en smaakvolle resultaten

Laat je creativiteit de vrije loop met de Tefal Aroma bouillonketel. De gegoten aluminium constructie garandeert uitstekend behoud van warmte voor malse resultaten om van te watertanden, voor al je recepten. Je kan je Tefal Aroma bouillonketel ook in de oven zetten om te sudderen. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het oppervlak bestendig is en eenvoudig te reinigen. Geschikt voor alle kookplaten, inclusief inductie.

49,99 €1

Referentie : E2156114

1Eco-participation included.

TEFAL Aroma Bouillonketel: Laat u inspireren

Laat je creativiteit de vrije loop met Tefal Aroma bouillonketel, onderdeel van het geweldige, elegante en robuuste gegoten aluminium assortiment met inductie technologie. Met de dikke bodem en dunne wanden garandeert deze bouillonketel een uitstekende warmteverspreiding en behoud, voor malse resultaten om van te watertanden. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het oppervlak bestendig is en eenvoudig schoon te maken en het is geschikt voor de oven om te sudderen. En hij is ook voorzien van markeringen aan de binnenkant voor intuïtief koken. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het koken en verbeter je vaardigheden terwijl je geniet van je keukenmoment met Tefal Aroma. Geschikt voor alle kookplaten inclusief inductie. Tefal, 's werelds nr. 1 merk voor kookgerei, doet er alles aan om je perfecte kookresultaten en hoogwaardige, duurzame producten te garanderen. We zetten ons in voor het behoud van onze planeet, want al onze producten zijn recycleerbaar en milieuvriendelijk. En onze potten en pannen zijn vervaardigd in Frankrijk - een reden te meer om voor Tefal te kiezen! *Onafhankelijke panel gegevens 2016, verkoop merk in waarde, categorie definitie kookgerei

*vs. een product van dezelfde grootte uit het Chef Tefal assortiment

Belangrijkste zaken
  • Uitstekend behoud van warmte

    Dankzij de gegoten aluminium constructie en de dikke basis garandeert Aroma kookgerei tot 25% extra behoud van warmte* voor malse, smaakvolle resultaten bij al je favoriete recepten.

  • Lichtgewicht

    Makkelijk te hanteren dankzij het lichtgewicht ontwerp.

  • Praktisch opstaand deksel

    Houd je werkvlak schoon dankzij het ingenieus opstaand deksel.

  • Giettuiten voor handig gebruik

    Speciaal ontworpen met geïntegreerde giettuiten om netjes en nauwkeurig te kunnen opdienen.

  • Intuïtief koken

    Markeringen binnenin voor meer kookplezier

  • TITANIUM EXTRA antiaanbaklaag Duurzaam en makkelijk te reinigen

    Gegarandeerd aanzienlijke prestaties door de extra dikke laag die is versterkt met titaniumdeeltjes.

  • Geschikt voor: Alle kookplaten + inductie

    Geschikt voor alle warmtebronnen (glas, elektrisch, keramisch) + inductie

  • Tefal: Wereld #1 in Kookgerei*

    Alleen Tefal doet zo zijn best om u perfecte kookresultaten te garanderen. Een reden te meer om voor Tefal te kiezen.
    *Onafhankelijke panel gegevens 2016, verkoop merk in waarde, categorie definitie kookgerei

  • Onze verbintenis: Gezond koken, milieuvriendelijk denken.

    Ons doel is duurzame producten maken die jaren meegaan en tegelijkertijd onze planeet gezond houden door middel van recycleerbare ontwerpen en veilige antiaanbaklagen (geen PFOA, geen lood, geen cadmium).

Eigenschappen
Productfamilie Tank  
Afmetingen 22 cm  
Materiaal Gegoten aluminium  
Warmtebron Inductie - Gas - Elektrisch - Keramisch - Halogeen  
Geschikt voor gebruik in de oven Ja tot 250°C (behalve glas deksels)  
Geschikt voor vaatwasmachine Ja  
Coating/laag binnenkant Anti-aanbaklaag  
Benaming van binnenkant bekleding Titanium  
Thermo-Spot (temperatuurindicatie) Nee  
Coating/afwerking buitenkant Anti-aanbaklaag  
Prijs 49,99 €

Gebruiksaanwijzing & Handleiding
Veelgestelde vragen
Het anti-aanbakkookgerei is zo ontworpen dat er geen voedsel kan aanbakken. De braadpan of steelpan moet echter goed worden onderhouden. Neem daartoe de volgende tips in acht: smeer de braadpan/steelpan vóór het eerste gebruik in met olie en reinig en droog deze vervolgens, herhaal dat af en toe wanneer u de braadpan/steelpan regelmatig in de vaatwasser reinigt. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pan niet te heet wordt en dat er geen krassen in komen, met name door het gebruik van metalen keukengerei (spatels, lepels) en/of door reiniging met een schuurspons.
Kookgerei met handvatten of knoppen van plastic/bakeliet zijn niet geschikt voor de oven en mogen nooit in de oven worden gezet. De pan mag alleen op een kookplaat tot een hoge temperatuur worden verhit. Kookgerei met handvatten uit roestvrij staal en silicone inzetstukken of omwikkelingen zijn geschikt voor de oven tot 210 °C gedurende maximaal 1 uur. Handvatten die volledig uit roestvrij staal bestaan, zijn geschikt voor de oven tot 260 °C. Glazen deksels zijn bestand tegen een temperatuur van 180 °C. Raadpleeg de instructiegids die bij het kookgerei is geleverd om te weten welke onderdelen daadwerkelijk geschikt zijn voor de oven. Mocht u daarna nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Kookgerei mag nooit in de microgolfoven gebruikt worden.
1. Was de braadpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de pan af en wrijf de antiaanbaklaag vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder eventuele overtollige olie. 2. Was en droog uw kookgerei na ieder gebruik.
Voor de pannen: tussen 140 °C en 195 °C
Voor de pannenkoekenpannen: tussen 165 °C en 240 °C
Dit is de optimale temperatuur voor het bakken en dichtschroeien van voedsel. Deze indicator maakt het gemakkelijker om gezond te koken op een ideale temperatuur.
Lees hiervoor de aanbevelingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing die bij het product is geleverd. In sommige gamma's kunt u bepaald metalen keukengerei gebruiken, met uitzondering van messen en gardes. Om lang van uw braadpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij u echter met klem om geen metalen keukengerei te gebruiken. Kies liever plastic of hout.
De anti-aanbakeigenschappen van de keramische coating zijn veel beperkter, zowel wat betreft prestaties als duur, dan die van de standaard (PTFE-)coating. Het is raadzaam om met meer vet te bakken en beter af te wassen met iets meer afwasmiddel. Bij aangekoekt voedsel is het raadzaam uw keukengerei met een beetje witte azijn in zeepsop te laten weken.
Na verloop van tijd ontstaan er op het keramische oppervlak vlekken die niet kunnen worden verwijderd. Dit heeft geen enkele invloed op de prestaties van het keukengerei en is niet gevaarlijk voor de gezondheid.
1. Het meeste metalen keukengerei mogen zorgvuldig worden gebruikt, behalve messen en gardes 2. Snijd voedsel nooit direct in de pan. 3. Maak geen krassen in de antiaanbaklaag. Lichte sporen of slijtplekken zijn normaal en hebben geen invloed op de kookresultaten. 4. Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan. 5. Kies altijd de juiste afmeting voor elektrische vuren of pas het gasvuur aan zodat de vlam alleen in contact komt met de onderkant van de pan en niet langs de zijkant omhoogklimt. 6. Loop nooit weg van het fornuis als u aan het koken bent. 7. Laat pannen afkoelen voordat u ze afwast.
Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt, of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt geplaatst. Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat u ze afwast. Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.
Pannen mogen NOOIT in de microgolfoven gebruikt worden.
Afhankelijk van de soort (controleer de verpakking), kunt u de meeste metalen keukengerei gebruiken, behalve messen, vorken en gardes. U moet echter voorzichtig te werk gaan als u metalen keukengerei gebruikt. Vermijd het gebruik van scherp keukengerei en snijd niet direct in de pan. Maak geen krassen in de antiaanbaklaag.
Nee. Door te koken aan hoge temperaturen, zult u de kooktijd niet aanzienlijk verkorten en zal de kwaliteit van het voedsel evenmin verbeteren. Het is dus ten zeerste aanbevolen om te koken aan middelhoge temperaturen. Een andere reden voor deze aanbeveling is dat koken aan hoge temperaturen de antiaanbaklaag kan beschadigen.
Om de coating langer te doen meegaan, gebruikt u best een kleine hoeveelheid olie voor het roerbakken of grillen. Voor koken of smoren hebt u geen olie nodig.
Anti-aanbakpan:
Met de hand afwassen in sop is voldoende.
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Anti-aanbakpannen mogen niet gereinigd worden met schuurpoeder of schuursponsjes. Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.

Keramische pan:
Wij raden aan om de keramische pan met de hand te wassen, met water en een mild reinigingsmiddel. Dit is de meest doeltreffende manier.
Als de pan na de normale afwas niet schoon genoeg is, doe dan scheutje azijn met water in de pan en verwarm deze. Het mengsel van water en azijn zorgt ervoor dat de pan wordt gereinigd. Spoel de pan hierna goed af. Droog de pan en wrijf deze bijvoorbeeld in met een beetje zonnebloemolie. Je pan zal er als nieuw uitzien.
Als de onderkant van de pan hardnekkig vuil is, laat de pan dan staan met wat warm water en een goede ontvetter. Vervolgens kan je de pan reinigen met een plastic schuursponsje en een beetje vloeibaar schurend reinigingsmiddel.

Hard geanodiseerde pan:
Om te zorgen dat je pan lang meegaat, kan je hem het beste met de hand wassen met een niet-schurende spons.
Een buitencoating beschermt je pannen tegen de schadelijke gevolgen van afwassen in de vaatwasmachine. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze coating niet wordt beschadigd en we raden dan ook af om schuursponsjes (Scotch Brite) te gebruiken.
Wanneer je een vaatwasser gebruikt, kies dan voor zachte afwasmiddelen, zoals een vloeistof of gel.
Een te intensief gebruik van de vaatwasmachine is evenwel niet aanbevolen.
Je kunt de levensduur van de pannen verlengen door ze met de hand af te wassen zonder schuursponsjes.
Sommige onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasmachine, maar andere niet. (Zie hieronder.) Gebruik voor onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasmachine een neutrale reiniger voor het afwassen. Sommige vaatwasmachines zijn niet geschikt voor pannen/braadpannen; raadpleeg dus de gebruiksaanwijzing van uw vaatwasmachine voor gebruik.
Geschiktheid voor vaatwasmachine :
Onderdeel pan/braadpan: JA
Speciale handgreep: JA
Kookdeksel: (behalve magnetisch handvat): JA
Afneembare magnetische handvaten van deksels: NEE (er kan roest ontstaan)
Afdichtingsbewaardeksel: NEE (het kan vervormd raken)
Om uw pan langer te doen meegaan, bevelen we u aan om hem met de hand af te wassen, met een zachte spons. Gebruik van de vaatwasmachine: gebruik bij voorkeur milde reinigingsmiddelen zoals vloeibaar vaatwasmiddel of gel.
Handvatten en knoppen kunnen na een tijdje losraken door het voortdurend verwarmen en afkoelen van de bevestiging. Als dat gebeurt, draait u ze voorzichtig opnieuw vast met een geschikte schroevendraaier, maar nooit te vast.
1) Een ophoping van voedselresten/residu kan zich hebben gevormd in de pan, wat oorspronkelijk het gevolg kan zijn van voedsel dat te gaar is geworden in de pan. Dat kan gewoonlijk worden schoongemaakt door de pan met water en afwasmiddel te vullen en een nachtje te laten staan. Gebruik daarna een pasta van soda en water en wrijf dit zachtjes over de pan met een niet-schurende spons. De antiaanbaklaag moet daarna worden hersteld door een beetje olie over het oppervlak te vegen met keukenpapier. 2) De braadpan kan zijn oververhit, wat voor schade en verkleuring kan zorgen op de antiaanbaklaag. Wanneer pannen regelmatig oververhit worden, leidt dit tot een verzwakking van de antiaanbaklaag. De rode Thermo-Spot in braadpannen is een warmte-indicator en vertelt u wanneer de pan de perfecte kooktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de stip geheel rood wordt, zet u het vuur laag om de temperatuur te behouden. Blijf de pan niet op een hoog vuur verwarmen, omdat daardoor de antiaanbaklaag van de pan oververhit raakt. 3) Als u de pan in een vaatwasmachine reinigt, moet u na elk gebruik de antiaanbaklaag aan de binnenkant insmeren met olie om ervoor te zorgen dat de antiaanbaklaag niet uitdroogt en om de beste anti-aanbakprestatie te verzekeren.
1) De pan is op een te hoog vuur of een verkeerde warmtebron gebruikt, waardoor de panbasis vervormd is geraakt. 2) Plaats nooit koud water in een warme pan of dompel heet kookgerei nooit onder in koud water.. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen het metaal doen kromtrekken, waardoor de bodem ongelijk wordt.
Wees voorzichtig met het plaatsen van pannen op gaskookplaten. De steunen variëren immers en vooral kleine pannen hebben een onderzetter nodig, die de meeste fabrikanten van gaskookplaten meeleveren met de kookplaat of die u apart kunt kopen.
Door de buitenkant van aluminium pannen of braadpannen bloot te stellen aan overmatige kracht, bijvoorbeeld door deze te laten vallen of er iets op te laten vallen, kunnen de pannen/braadpannen vervormd raken. (De pan/braadpan zal niet vervormd raken als gevolg van de kookwarmte.)
NEE. Kookgerei met een anti-aanbaklaag van Tefal/T-fal bevat geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren of er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 hebben onafhankelijke laboratoria in vele landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada en SGS in China) regelmatig tests uitgevoerd.  Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Nee, de antiaanbaklaag moet aangebracht worden tijdens het productieproces.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de antiaanbaklaag slijt. Wanneer u het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de antiaanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons.
Tefal/T-fal heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgericht. Groupe SEB garandeert hiermee dat er zich geen PFOA, lood en cadmium bevindt in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten noch schadelijk zijn voor het milieu noch voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Er bestaat op dit moment veel verwarring omtrent anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. De verbintenis van Tefal/T-fal bestaat erin de afwezigheid van PFOA, lood en cadmium en de onschadelijkheid van zijn producten met anti-aanbaklaag te garanderen voor het milieu en de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Om die reden gebruiken wij al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. U vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten (ANSES, EFSA, FDA) hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
De snelste manier om te controleren of uw pannen op een inductiekookplaat werken, is om de magneettest uit te voeren op de pannen. Dat is erg eenvoudig. Als een magneet blijft plakken aan de basis van de pannen, dan zijn ze geschikt voor een inductiekookplaat.
Het is moeilijk om een precies aantal jaar te noemen, omdat de levensduur afhankelijk is van de gebruiksomstandigheden en de gebruiksfrequentie. Om de levensduur te verlengen, beschermt u de coating tegen onnodig hoge temperaturen en vermijd u om het apparaat zonder water te verwarmen. Een middelmatige tot lage warmte is voldoende. Bewaar ook niet te lang bereide gerechten in de pan (een dag of langer).