UNLIMITED PREMIUM pannenkoekenpan 28 cm

UNLIMITED PREMIUM pannenkoekenpan 28 cm Gemaakt om de tand des tijds te doorstaan.

Het onmiskenbare geknisper van de kippenfilet in de pan, het gekletter van het keukengerei, het snelle glijden van een spatel op het juiste moment... Buitengewoon koken vereist kookgerei dat bestand is tegen alle mogelijke extreme kookmethodes en keukenomstandigheden. Deze gloednieuwe TITANIUM ANTI-SCRATCH coating biedt een uitstekende antiaanbakbestendigheid die zelfs metalen voorwerpen kan weerstaan - met een extra dikke THERMO-FUSION™ + basis, voert de Tefal Unlimited Premium braadpan u tot kookprestaties van een ongekend niveau.

Referentie: G2573902

 
49,99 €1
1Eco-participation included.

De Unlimited Premium Krasbestendige pannenkoekenpan van Tefal

Geen krassen, geen plakkerij en geen beschadigde pan: bij de juiste productkeuze valt de kwaliteit meteen op. Tefal biedt een nieuwe lijn kookgerei dat bestand is tegen extreme omstandigheden - waarmee u uw keukenhoogstandje in de praktijk kunt omzetten. Met de Unlimited Premium pannenkoekenpan van Tefal is een extreme duurzaamheid gegarandeerd aan compromisloze kwaliteitsnormen. Na jaren onderzoek houdt de gloednieuwe TITANIUM antikras-en aanbaklaag zes keer langer stand*, waardoor zowel het gemak van een antikrascoating als de extreme krasbestendigheid tegen metalen voorwerpen wordt gewaarborgd. Ontdek deze pannenkoekenpan: ideaal voor heerlijke resultaten, perfect aanbraden en vetvrij koken zonder toevoeging van olie. Telkens weer is het onze taak om de uitdaging aan te gaan onze producten te optimaliseren, opdat u uw kookkunsten de vrije loop kunt laten, dat maakt alle verschil. Voer uw culinaire spel tot een geheel nieuw niveau met Tefal's beste anti-aanbak kookgerei ooit. *Vergeleken met de Tefal Titanium Standaard

*Onder de Tefal baklagen, is Titanium ANTI-KRASSEN de meest krasbestendige - slijtage- interne test

*Vergeleken met de Tefal Titanium Standaard

 

*Vergeleken met de Titanium Standaard

Belangrijkste zaken
 • TITANIUM ANTI-KRASSEN ANTI-AANBAK  

  De beste anti-krassen en antiaanbaklaag*, voorzien van een nieuwe techniek met een maximale weerstand die tot 6 keer langer meegaat.**

 • 100% veilige antiaanbaklaag

  0% PFOA, 0% lood, 0% cadmium*

  * Strengere controlemaatregelen dan de vigerende normen inzake materialen die in contact kunnen komen met voedingsmiddelen. Geen lood noch cadmium (geen Pb geen Cd) wijst nadrukkelijk op de doelbewuste weglating van de bestanddelen Pb en Cd in de afwerklagen. Er treedt geen migratie van zware metalen op bij een gehalte van 0,005 mg/kg.

 • THERMO-SIGNAL™

  De THERMO-SIGNAL™ technologie geeft de ideale begintemperatuur aan om een perfecte textuur, kleur en smaak te garanderen voor heerlijke, volle maaltijden, elke dag weer.

 • THERMO-FUSION™+

   

  Dankzij het extra grote rooster en de dikke bodem garandeert Thermo-Fusion™+ een snelle opwarming en een gelijkmatige warmteverdeling in de pan voor gelijkmatig gekookte gerechten

   

 • Hoogwaardige antiaanbaklaag met hoge prestaties

  Eenvoudige in- en uitwendige schoonmaak en aangenaam koken, ontworpen om aan al uw dagelijkse behoeften te voldoen.

 • Geschikt voor alle kookplaten, waaronder inductie

  Geschikt voor alle kookplaten inclusief inductie (gas, elektrisch, keramisch, inductie), voor totale veelzijdigheid.

 • Gemaakt in Frankrijk

  Ontworpen en gemaakt in Frankrijk, met het hoogste niveau van vakmanschap en expertise

 • Tefal: 's Werelds nr. 1 in kookgerei*

  Tefal streeft ernaar om u steeds dat perfect kookresultaat te mogen garanderen - nog een reden om voor Tefal te kiezen!
  *Bron: Euromonitor International Ltd, Home and Garden 2019 editie, consumenten verkoopwaarde (Retail Value RSP), cijfers 2018.

Recepten
Eigenschappen
Productfamilie Pannenkoekenpan  
Diameter 28 cm  
Materiaal Aluminium  
Warmtebron Inductie - Gas - Elektrisch - Keramisch - Halogeen  
Geschikt voor gebruik in de oven Ja, tot 175°C (behalve glas deksels)  
Geschikt voor vaatwasmachine Ja  
Benaming van binnenkant bekleding Titanium  
Coating/laag binnenkant Anti-aanbaklaag  
Thermo-Spot (temperatuurindicatie) Ja  
Coating/afwerking buitenkant Anti-aanbaklaag  
Kleur van afwerking buitenkant Grey - Coal Mat  
Gietrand Ja  
Type handgreep Vast  
Type bodem Inductietechnologie  
Coating kenmerk Sans PFOA  
Prijs 49,99 €
Gebruiksaanwijzing & Handleiding
Veelgestelde vragen
Kookgerei met handvatten of knoppen van plastic/bakeliet zijn niet geschikt voor de oven en mogen nooit in de oven worden gezet. De pan mag alleen op een kookplaat tot een hoge temperatuur worden verhit. Kookgerei met handvatten uit roestvrij staal en silicone inzetstukken of omwikkelingen zijn geschikt voor de oven tot 210 °C gedurende maximaal 1 uur. Handvatten die volledig uit roestvrij staal bestaan, zijn geschikt voor de oven tot 260 °C. Glazen deksels zijn bestand tegen een temperatuur van 180 °C. Raadpleeg de instructiegids die bij het kookgerei is geleverd om te weten welke onderdelen daadwerkelijk geschikt zijn voor de oven. Mocht u daarna nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Kookgerei mag nooit in de microgolfoven gebruikt worden.
Voor de pannen: tussen 140 °C en 195 °C
Voor de pannenkoekenpannen: tussen 165 °C en 240 °C
Dit is de optimale temperatuur voor het bakken en dichtschroeien van voedsel. Deze indicator maakt het gemakkelijker om gezond te koken op een ideale temperatuur.
• Het meeste metalen keukengerei mogen zorgvuldig worden gebruikt, behalve messen en gardes.
• Snijd voedsel nooit direct in de pan.
• Maak geen krassen in de antiaanbaklaag. Lichte sporen of slijtplekken zijn normaal en hebben geen invloed op de kookresultaten.
• Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan.
• Kies altijd de juiste afmeting voor elektrische vuren of pas het gasvuur aan zodat de vlam alleen in contact komt met de onderkant van de pan en niet langs de zijkant omhoogklimt.
• Loop nooit weg van het fornuis als u aan het koken bent.
• Laat pannen afkoelen voordat u ze afwast.
• Was de braadpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de pan af en wrijf de antiaanbaklaag vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder eventuele overtollige olie.
• Was en droog uw kookgerei na ieder gebruik.
Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt, of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt geplaatst. Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat u ze afwast. Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.
Pannen mogen NOOIT in de microgolfoven gebruikt worden.
Lees hiervoor de aanbevelingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing die bij het product is geleverd.

Afhankelijk van de soort, kunt u de meeste metalen keukengerei gebruiken, behalve messen, vorken en gardes. U moet echter voorzichtig te werk gaan als u metalen keukengerei gebruikt. Vermijd het gebruik van scherp keukengerei en snijd niet direct in de pan. Maak geen krassen in de antiaanbaklaag.

Om lang van uw braadpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij u echter met klem om geen metalen keukengerei te gebruiken. Kies liever plastic of hout.
Nee. Door te koken aan hoge temperaturen, zult u de kooktijd niet aanzienlijk verkorten en zal de kwaliteit van het voedsel evenmin verbeteren. Het is dus ten zeerste aanbevolen om te koken aan middelhoge temperaturen. Een andere reden voor deze aanbeveling is dat koken aan hoge temperaturen de antiaanbaklaag kan beschadigen.
Om de coating langer te doen meegaan, gebruikt u best een kleine hoeveelheid olie voor het roerbakken of grillen. Voor koken of smoren hebt u geen olie nodig.
Anti-aanbakpan:
Met de hand afwassen in sop is voldoende.
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Anti-aanbakpannen mogen niet gereinigd worden met schuurpoeder of schuursponsjes. Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.

Keramische pan:
Wij raden aan om de keramische pan met de hand te wassen, met water en een mild reinigingsmiddel. Dit is de meest doeltreffende manier.
Als de pan na de normale afwas niet schoon genoeg is, doe dan scheutje azijn met water in de pan en verwarm deze. Het mengsel van water en azijn zorgt ervoor dat de pan wordt gereinigd. Spoel de pan hierna goed af. Droog de pan en wrijf deze bijvoorbeeld in met een beetje zonnebloemolie. Je pan zal er als nieuw uitzien.
Als de onderkant van de pan hardnekkig vuil is, laat de pan dan staan met wat warm water en een goede ontvetter. Vervolgens kan je de pan reinigen met een plastic schuursponsje en een beetje vloeibaar schurend reinigingsmiddel.

Hard geanodiseerde pan:
Om te zorgen dat je pan lang meegaat, kan je hem het beste met de hand wassen met een niet-schurende spons.
Een buitencoating beschermt je pannen tegen de schadelijke gevolgen van afwassen in de vaatwasmachine. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze coating niet wordt beschadigd en we raden dan ook af om schuursponsjes (Scotch Brite) te gebruiken.
Wanneer je een vaatwasser gebruikt, kies dan voor zachte afwasmiddelen, zoals een vloeistof of gel.
Een te intensief gebruik van de vaatwasmachine is evenwel niet aanbevolen.
Je kunt de levensduur van de pannen verlengen door ze met de hand af te wassen zonder schuursponsjes.
Sommige onderdelen zijn vaatwasbestendig en andere niet.

Compatibiliteit vaatwasmachine:
 • Pot/friteuse onderdeel: Om de levensduur van uw product te verlengen, raden we aan dat u alleen met de hand afwast. Bij gebruik van de vaatwasmachine, kiest u beter voor zachte schoonmaakmiddelen zoals vloeistoffen, gels of poeder, geen tablet of zakje. Bepaalde onderdelen kunnen dof worden en verkleuren door bijtende reinigingsmiddelen. Onze garantie dekt dit soort slijtage niet.

 • Speciaal handvat (zoals houten of verwijderbare handvatten zoals Ingenio): NEE, alleen met de hand wassen, aanbevolen met een niet-schurende spons.

 • Kookdeksel (magnetische knoppen niet inbegrepen): JA.

 • Verwijderbare magnetische dekselknoppen: NEE, kan roest als gevolg hebben.

 • Afdichtingsdeksel voor opslag: NEE, kan vervorming als gevolg hebben.

Om de levensduur van uw pan te verlengen, raden we aan dat u met de hand wast met een niet-schurende spons. Voor gebruik van de vaatwasmachine, kiest u beter voor zachte schoonmaakmiddelen zoals vloeistoffen of gels.
Handvatten en knoppen kunnen na een tijdje losraken door het voortdurend verwarmen en afkoelen van de bevestiging. Als dat gebeurt, draait u ze voorzichtig opnieuw vast met een geschikte schroevendraaier, maar nooit te vast.
1) Een ophoping van voedselresten/residu kan zich hebben gevormd in de pan, wat oorspronkelijk het gevolg kan zijn van voedsel dat te gaar is geworden in de pan. Dat kan gewoonlijk worden schoongemaakt door de pan met water en afwasmiddel te vullen en een nachtje te laten staan. Gebruik daarna een pasta van soda en water en wrijf dit zachtjes over de pan met een niet-schurende spons. De antiaanbaklaag moet daarna worden hersteld door een beetje olie over het oppervlak te vegen met keukenpapier. 2) De braadpan kan zijn oververhit, wat voor schade en verkleuring kan zorgen op de antiaanbaklaag. Wanneer pannen regelmatig oververhit worden, leidt dit tot een verzwakking van de antiaanbaklaag. De rode Thermo-Spot in braadpannen is een warmte-indicator en vertelt u wanneer de pan de perfecte kooktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de stip geheel rood wordt, zet u het vuur laag om de temperatuur te behouden. Blijf de pan niet op een hoog vuur verwarmen, omdat daardoor de antiaanbaklaag van de pan oververhit raakt. 3) Als u de pan in een vaatwasmachine reinigt, moet u na elk gebruik de antiaanbaklaag aan de binnenkant insmeren met olie om ervoor te zorgen dat de antiaanbaklaag niet uitdroogt en om de beste anti-aanbakprestatie te verzekeren.
1) De pan is op een te hoog vuur of een verkeerde warmtebron gebruikt, waardoor de panbasis vervormd is geraakt. 2) Plaats nooit koud water in een warme pan of dompel heet kookgerei nooit onder in koud water.. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen het metaal doen kromtrekken, waardoor de bodem ongelijk wordt.
Wees voorzichtig met het plaatsen van pannen op gaskookplaten. De steunen variëren immers en vooral kleine pannen hebben een onderzetter nodig, die de meeste fabrikanten van gaskookplaten meeleveren met de kookplaat of die u apart kunt kopen.
Door de buitenkant van aluminium pannen of braadpannen bloot te stellen aan overmatige kracht, bijvoorbeeld door deze te laten vallen of er iets op te laten vallen, kunnen de pannen/braadpannen vervormd raken. (De pan/braadpan zal niet vervormd raken als gevolg van de kookwarmte.)
NEE. Kookgerei met een anti-aanbaklaag van Tefal/T-fal bevat geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren of er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 hebben onafhankelijke laboratoria in vele landen (Aromalyse en Ianesco in Frankrijk, TüvSud in Hong Kong en SGS in China) regelmatig tests uitgevoerd.  Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Nee, de antiaanbaklaag moet aangebracht worden tijdens het productieproces.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de antiaanbaklaag slijt. Wanneer u het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de antiaanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons.
Tefal/T-fal heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgericht. Groupe SEB garandeert hiermee dat er zich geen PFOA, lood en cadmium bevindt in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten noch schadelijk zijn voor het milieu noch voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Er bestaat op dit moment veel verwarring omtrent anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. De verbintenis van Tefal/T-fal bestaat erin de afwezigheid van PFOA, lood en cadmium en de onschadelijkheid van zijn producten met anti-aanbaklaag te garanderen voor het milieu en de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Om die reden gebruiken wij al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. U vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten (ANSES, EFSA, FDA) hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
De snelste manier om te controleren of uw pannen op een inductiekookplaat werken, is om de magneettest uit te voeren op de pannen. Dat is erg eenvoudig. Als een magneet blijft plakken aan de basis van de pannen, dan zijn ze geschikt voor een inductiekookplaat.
Het is moeilijk om een precies aantal jaar te noemen, omdat de levensduur afhankelijk is van de gebruiksomstandigheden en de gebruiksfrequentie. Om de levensduur te verlengen, beschermt u de coating tegen onnodig hoge temperaturen en vermijd u om het apparaat zonder water te verwarmen. Een middelmatige tot lage warmte is voldoende. Bewaar ook niet te lang bereide gerechten in de pan (een dag of langer).
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.