Engagement_Bandeau_934x198_BE_NL.jpg

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Tefal en haar partners zetten zich elke dag opnieuw in voor permanente verbetering en significante vooruitgang. We houden ons aan onze gemeenschappelijke waarden: duurzame ontwikkeling, gelijke kansen, evenwichtige voeding voor iedereen en verantwoorde consumptie.

Daarom heeft Tefal vijf prioriteiten voor duurzame ontwikkeling bepaald:

Eerst en vooral zorgt Tefal ervoor dat bij de productie van haar producten ethische beginselen worden nageleefd, niet alleen in haar eigen fabrieken maar ook in die van haar toeleveranciers.

Tefal heeft ook een verantwoord personeelsbeleid geformuleerd dat berust op non-discriminatie en respect voor iedereen. In dit kader hecht Tefal veel belang aan een veilige werkplek voor haar werknemers.

De derde prioriteit is hulp bieden aan plaatselijke gemeenschappen. In de regio's waar Tefal actief is, treedt de onderneming op als een verantwoord handelende speler die de plaatselijke bedrijven helpt bij hun ontwikkeling, die ook lokale verenigingen een duwtje in de rug geeft in hun strijd tegen uitsluiting en die deelneemt aan openbare debatten over voeding en gezondheid.

De hedendaagse consument wil producten die gezondheid en veiligheid garanderen. Voor Tefal betekent dit dat wij producten van hoge kwaliteit vervaardigen die lang meegaan en waarmee mensen gezond en lekker kunnen koken.

Tot slot toont Tefal respect voor het milieu in elke fase van de levenscyclus van haar producten - van het eerste onderzoek, tot de fabricage, het vervoer en het gebruik door de consument tot de verwerking op het einde van de levensduur.

Wij geloven dus dat we toonaangevend kunnen zijn in de fabricage van huishoudelijke producten. Tegelijk houden we met plezier rekening met belangrijke waarden zoals sociale, ecologische en economische principes die wij centraal stellen bij onze activiteiten.

Hieronder ontdek je een paar voorbeelden van wat wij zoal doen.

Veilige en betrouwbare producten

Alle vestigingen van Groupe SEB, waaronder ook die van Tefal, voldoen aan de milieuvoorschriften van ISO-norm 14001. Elke nieuwe industriële of logistieke vestiging wordt specifiek gecontroleerd om na te gaan of aan deze voorschriften is voldaan. Is dat niet zo, dan worden er maatregelen getroffen om dit te verhelpen.

De belangrijkste productievestiging van Tefal bevindt zich in Rumilly (Frankrijk). Jaarlijks worden er 45 miljoen producten gemaakt. In onze verbeteringscampagne streven wij er elk jaar opnieuw naar om de milieueffecten te herleiden. Volgens onze strategie voor verantwoord omgaan met het milieu hebben wij door de ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) laten onderzoeken welke effecten de levenscyclus van een pan heeft op het milieu. Deze analyse werd gevalideerd door QUANTI.  

Zo konden wij onder meer aantonen dat het feitelijke milieueffect van een Tefal anti-aanbakpan, rekening houdend met de duurzaamheid van het product, veel lager is dan dat van een pan met een keramische bekleding, wanneer de twee producten in dezelfde omstandigheden worden vervaardigd.  

We streven ernaar duurzame producten te maken waar je heel lang plezier van hebt, die je mooie momenten met vrienden en familie bezorgen en die tegelijkertijd onze planeet gezond houden.

Operatie 'Make a child smile again'

Sinds 2010 lanceren we elk jaar een nieuw gamma producten om voedingsprojecten van UNICEF te steunen.

Voor elke verkocht product stort Tefal 1 euro of meer aan UNICEF. Met het ingezamelde geld helpt UNICEF vervolgens ondervoede kinderen door op kracht brengende voeding en voedingssupplementen uit te delen, de verstrekte zorg te verbeteren en de ouders goede voedingspraktijken bij te brengen.  

Sinds 2010 heeft Tefal al meer dan 1,5 miljoen euro overgemaakt aan UNICEF voor hulp aan kinderen in Madagascar (2011), India en Zuid-Afrika (2012). In 2013-2014 was het programma gericht op ondervoeding bij kinderen in Burkina Faso.

Ook jij kunt strijden tegen ondervoeding bij kinderen door een van de producten uit de partnerwerking Tefal-UNICEF te kopen.

 

  • Keukengerei: pan, braadpan, kookpan...

 

Milieuvriendelijk ontwerp

Tefal is nummer 1 in keukengerei in Frankrijk en zet zich al 20 jaar in voor gezondheid en milieu. Zo proberen we producten te ontwikkelen die je mooie momenten met vrienden en familie bezorgen en die tegelijk onze planeet gezond houden. Daarom bieden wij een breed assortiment producten aan die volledig recycleerbaar zijn.
In 2010 hebben we ons beleid voor verantwoord omgaan met het milieu gelanceerd, waarbij ecologie en gastronomie hand in hand gaan. We lanceerden Natura, een gamma uit 100 % gerecycleerd aluminium. We gaan er prat op enkel milieuvriendelijke producten te vervaardigen en zijn heel fier op de lancering van dit eerste gamma potten, pannen, ovenschotels en taartvormen uit 100 % gerecycleerd aluminium.


100 % gerecycleerd aluminium heeft 3 belangrijke troeven:

  • Energiezuinig: voor de productie is er maar liefst 95 % minder energie nodig dan voor klassiek aluminium.
  • Put de aluminiumreserves van onze planeet niet uit: 1 ton gerecycleerd aluminium betekent dat er 4 ton bauxiet is uitgespaard. De planeet behoudt haar natuurlijke grondstoffen en de ondergrond raakt minder vervuild. Een kleine stap voor onze keuken, een grote stap voor Moeder Aarde.
  • Perfecte resultaten: met een gelijkmatige warmteverdeling en een snelle verhitting garandeert gerecycleerd aluminium dezelfde resultaten als klassiek aluminium.

We nemen het op voor onze planeet en willen dat zij haar natuurlijke grondstoffen behoudt. Met gerecycleerd aluminium dragen we bij tot de bescherming van de aarde!

ONTDEK HET NATURA-GAMMA