- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Brusselse wafels
Brusselse wafels
- Totale tijd 1u 33min
- 30min
Bereiding - 3min
Koken - 1u
Afkoelen
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
20 stuks
8 g Droge bakkersgist
22 cl Melk
35 g Bruine suiker
500 g Bloem
2 Zout
2 Ei
3 tl Vanille-extract
250 g Boter
160 g Parelsuiker
Toebehoren
Waffle plates
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de melk in de microgolfoven tot deze een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat de melk niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de te rehydrateren gist samen met de warme melk en de suiker. Klop het op tot een mengsel. Laat het mengsel 3 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /7
Meng de bloem en het zout in de kom van een keukenmachine uitgerust met een deeghaak. Voeg dan de eieren, vanille en melk/gistmengsel toe. Kneed 5 minuten op lage snelheid.
Stap 3 /7
Voeg de zachte boter in stukjes toe en kneed nog 10 minuten op gemiddelde snelheid. Giet de parelsuiker erbij en kneed 30 seconden.
Stap 4 /7
Vorm het deeg in lichtjes geronde stukken van elk 60 g. Leg ze op een licht met bloem bestoven bakplaat of plastic bakje. Dek af met een theedoek en zet op een warme plaats. Je kan het deeg ook laten rijzen in een op 30°C voorverwarmde oven. Laat het deeg 1 uur rijzen; het moet in volume verdubbelen.
Stap 5 /7
Verwarm het apparaat voor.
Stap 6 /7
Plaats de deegstukken per twee in het apparaat.
Stap 7 /7
Plaats de wafels op een rooster en laat afkoelen. Ga verder met de andere deegstukken.