Cake met olijfolie en citroen
Tefal
Recept door Tefal

Cake met olijfolie en citroen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 6 Eierdooiers

  • 9 Eiwitten

  • 3 Biologische gele citroenen

  • 300 g Suiker

  • 150 g Suiker

  • 48 cl Olijfolie van hoge kwaliteit

  • 540 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Was de citroenen, schil ze en pers ze uit.

  • 3 Biologische gele citroenen

Stap 2 /6

Klop de eierdooiers, de olijfolie, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom. Voeg het citroensap, de bloem en het bakpoeder toe.

  • 6 Eierdooiers
  • 3 Biologische gele citroenen
  • 300g Suiker
  • 48cl Olijfolie van hoge kwaliteit
  • 540g Bloem
  • 3 Bakpoeder

Stap 3 /6

Klop de eiwitten stijf. Voeg zodra de eiwitten goed stevig beginnen te worden de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de eiwitten voorzichtig bij het deeg.

  • 9 Eiwitten
  • 150g Suiker

Stap 4 /6

Giet het beslag in een ingevette vorm en plaats in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.