Cheese steak panini door Sofie Dumont - Recepten OptiGrill + | Tefal
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Cheese steak panini door Sofie Dumont

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 35min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    15min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 450 g ribeye-steak op kamertemperatuur, in 2 gesneden.

  • 3 langwerpige paprika's

  • 3 el olijfolie

  • 1 grote zoete ui

  • 2 tl knoflookpoeder

  • 2 el cayennepeper

  • 400 g geraspte Comté

  • 4 panini-broodjes

Bereiding

Stap 1 /8

Snijd de ui en paprika's fijn en bak ze in 2 eetlepels olijfolie. Voeg peper en zout toe, voeg knoflookpoeder en cayennepeper toe, zet opzij.

  • 3 langwerpige paprika's
  • 3el olijfolie
  • 1 grote zoete ui

Stap 2 /8

Verwarm je Optigrill op de "Rood vlees" stand.

Stap 3 /8

Wrijf het vlees lichtjes in met olie, peper en zout aan beide kanten.

  • 450g ribeye-steak op kamertemperatuur, in 2 gesneden.
  • 3el olijfolie

Stap 4 /8

Verwarm de oven voor op 180°C. Bij de "pieptoon", leg het vlees op de grill en grill het naar wens volgens de aanduiding op het handvat van het apparaat.

Stap 5 /8

Haal het vlees van de grill en leg het op een snijplank om na het koken te rusten.

Stap 6 /8

Snijd de broodjes in de lengte doormidden, beleg de onderkant met de helft van de kaas. Leg het ui-paprikamengsel er bovenop.

Stap 7 /8

Snijd het vlees in dunne reepjes, leg ze op de broodjes, voeg de andere helft van de kaas toe en sluit af met het bovenste deel van de panini.

Stap 8 /8

Bak 5 minuten in de oven tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten is. Serveer op een snijplank met een steakmes en geniet ervan!