- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Crème brûlée met kastanjes
Crème brûlée met kastanjes
- Totale tijd 4u 50min
- 20min
Bereiding - 1u 30min
Koken - 3u
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
4 Eierdooiers
100 g Diepgevroren kastanjes
Water
50 g Griessuiker
Bruine suiker voor de afwerking
240 ml Volle vloeibare room
Toebehoren
6 glazen potjes
Bereiding
Stap 1 /10
Bak de bevroren kastanjes 15 minuten.
Stap 2 /10
Mix ze en voeg een beetje water toe om een gladde puree te krijgen. Bewaar 6 kastanjes voor op de bodem van de ovenschaaltjes
Stap 3 /10
Bereid het mengsel voor de crème brûlée. Scheid de eiwitten van de dooiers en bewaar de eiwitten voor een ander recept.
Stap 4 /10
Breng de room zachtjes aan de kook in een steelpan.
Stap 5 /10
Klop de eierdooiers en suiker stevig door elkaar, voeg dan de kastanjepuree toe en meng goed.
Stap 6 /10
Voeg de hete room toe en roer voorzichtig om te voorkomen dat er belletjes ontstaan.
Stap 7 /10
Leg de stukjes kastanje op de bodem van de schaaltjes en giet het mengsel erover.
Stap 8 /10
Laat het programma "Dessertpudding" gedurende 1 u. 15 min. lopen.
Stap 9 /10
Laat afkoelen en zet dan minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 10 /10
Leg er vlak voor het opdienen een dun laagje bruine suiker op en karameliseer met een brander.