- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Echte donuts
Echte donuts
- Totale tijd 2u 33min
- 30min
Bereiding - 3min
Koken - 2u
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
12 stuks
8 cl Melk
30 g Suiker
4 g Bakpoeder
200 g Bloem
1 cl Plantaardige olie
1 Ei
30 g Boter
Bloemsuiker
Toebehoren
Doughnut plates
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de melk in de microgolfoven tot deze een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat de melk niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de te rehydrateren gist in een kommetje, samen met de warme melk. Klop het op tot een mengsel. Laat het mengsel 30 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /7
Doe de bloem en het zout in een mengkom. Voeg de olie, het ei en het mengsel van melk, gist en suiker toe. Kneed 2 minuten met de hand, voeg dan de zachte boter toe en kneed tot het deeg goed vorm begint te krijgen (ongeveer 2 minuten). Het deeg moet plakkerig zijn. Dek af met een schone doek en laat anderhalf uur rijzen op een warme plaats.
Stap 3 /7
Doe het deeg op een met bloem bestoven tafel en vorm er een bal van door de uiteinden naar het midden te vouwen. Weeg het deeg in stukjes van 30 g en vorm er balletjes van, vouw de uiteinden naar het midden toe. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze 30 minuten rijzen.
Stap 4 /7
Verwarm uw apparaat voor.
Stap 5 /7
Maak met uw duim een gat in het midden en vergroot het gat om de donut in de vorm te plaatsen.
Stap 6 /7
Herhaal tot alle deegstukken opgebruikt zijn.
Stap 7 /7
Haal onmiddellijk uit de vormpjes en laat het op een rooster afkoelen.