- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Homemade fresh tomato sauce
Homemade fresh tomato sauce
- Totale tijd 40min
- 30min
Bereiding - 10min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
12 pizza
1 kg Rijpe tomaten
12 g Grof zout
1 Scheutje olijfolie
20 g Fijngehakte ui
0.5 teentje Knoflook
5 g Fijne kristalsuiker
Zout
Gemalen peper
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de tomaten. Giet wat water in een grote steelpan, voeg het grof zout toe en breng aan de kook. Zet een grote kom klaar met ijskoud water (of water met ijsblokjes). Bereid de tomaten voor door het steeltje te verwijderen en met een mes een kruisje in de onderkant te maken. Leg de tomaten 1 minuut in het kokende water. Haal de tomaten uit het kokende water en leg ze direct in het ijskoude water. Verwijder het velletje van de tomaten met een klein mes.
Stap 2 /4
Snijd de tomaten in blokjes zodra ze ontveld zijn.
Stap 3 /4
Doe de fijngehakte ui en knoflook bij de olijfolie. Voeg de blokjes tomaat, suiker, zout en gemalen peper toe. Meng en laat 2 uur rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Stap 4 /4
Mix de ingrediënten met een blender of staafmixer tot een ietwat grove consistentie. De saus mag niet te lopend zijn. Verwijder indien nodig overtollig water.