Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Neapolitan pizza dough (8h)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 22min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    2min
  • Afkoelen
    8u

Ingrediënten

3 pizza

  • 30 cl Koud water

  • 15 g Zout (3 tl)

  • 530 g 00 bloem (250-310W)

  • 1 g Verse bakkersgist

  • 10 g Olijfolie

  • 80 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Bereiding

Stap 1 /14

Dit recept is goed voor 3 bolletjes deeg van elk ongeveer 270 g (voor pizza's met een diameter van 30 cm).

Stap 2 /14

Bereid het deeg met de hand in een kom of in een keukenmachine voorzien van een deeghaak. Kneed het in totaal gedurende ongeveer 10 minuten.

Stap 3 /14

In een keukenmachine: doe het water en zout in de kom van de keukenmachine. Meng om het zout op te lossen. Voeg ongeveer 50 g bloem (10% van de totale hoeveelheid) en de gist toe. Start de keukenmachine aan een lage snelheid en voeg geleidelijk de rest van de bloem toe. Voeg de olijfolie toe en kneed aan een gemiddelde snelheid tot de olie is opgenomen (2-3 minuten). Pas indien nodig de snelheid aan. Kneed tot het deeg loskomt van de rand van de kom.

  • 30cl Koud water
  • 15g Zout (3 tl)
  • 530g 00 bloem (250-310W)
  • 1g Verse bakkersgist
  • 10g Olijfolie

Stap 4 /14

Als je met de hand kneedt: doe het water en zout in een grote kom. Meng om het zout op te lossen. Voeg ongeveer 50 g bloem (10% van de totale hoeveelheid) en de gist toe. Draai de kom met één hand terwijl je met je andere hand de bloem van de bodem van de kom naar boven haalt en over het mengsel heen vouwt. Voeg geleidelijk de rest van de bloem toe terwijl je blijft mengen. Wanneer de bloem helemaal is vermengd (er bevinden zich geen restjes meer aan de zijkant van de kom), kan je het deeg op het werkvlak kneden.

  • 30cl Koud water
  • 15g Zout (3 tl)
  • 530g 00 bloem (250-310W)

Stap 5 /14

De pizzaiolo-techniek om met de hand te kneden: rol het deeg, zonder het te scheuren, uit met de palm van je hand. Keer de deegbal om en draai hem een kwartslag, waarbij je hem op het werkvlak ‘slaat’. Herhaal deze stappen zo vaak als nodig totdat je een glad deeg hebt.

Stap 6 /14

Doe het deeg weer in de kom. Voeg de olijfolie toe en kneed opnieuw. Plaats het deeg weer op het werkvlak van zodra de olie is opgenomen. Kneed tot het deeg zacht, glad en redelijk elastisch is.

  • 10g Olijfolie

Stap 7 /14

Bedek het deeg met huishoudfolie (of een vochtige theedoek) en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.

Stap 8 /14

Verdeel het deeg in 3 stukken van elk 270 g. Je kan hiervoor ook een deegsnijder gebruiken. Rol de 3 stukken op het werkvlak op tot bolletjes en zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is. Als de bolletjes een beetje droog zijn, bestrijk ze dan lichtjes met water. Bewaar de bolletjes deeg in plastic bakjes en zorg ervoor dat ze de randen niet raken, zodat ze gelijkmatig rijzen. Zorg ervoor dat ze op een tochtvrije plaats staan. Laat het deeg 6 uur rusten. (Kooktechniek: Hoe vorm je deegbolletjes)

  • 30cl Koud water

Stap 9 /14

Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).

Stap 10 /14

Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol de deegbolletjes uit en zorg ervoor dat elke pizza een diameter van minder dan 30 cm heeft.

  • 80g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 11 /14

Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

  • 80g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 12 /14

Beleg het pizzadeeg op de ovenschep met ingrediënten naar keuze.

Stap 13 /14

Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.

Stap 14 /14

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
8u 27min

Marinara pizza

ratings.NaN

Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Marinara pizza
Tefal
Tefal
8u 32min

Regina pizza

ratings.NaN

Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Regina pizza
Tefal
Tefal
1u 2min

Express Margherita pizza

ratings.NaN

Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Express Margherita pizza
Tefal
Tefal
1u 2min

Spicy pepperoni pizza

ratings.NaN

Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Spicy pepperoni pizza
Tefal
Tefal
48u 32min

Carbonara pizza

ratings.NaN

Neapolitan pizza dough (8h) - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Carbonara pizza