- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Pizza rolls
Pizza rolls
- Totale tijd 1u 16min
- 40min
Bereiding - 6min
Koken - 30min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus
50 g Tomatensaus
50 g Geraspte mozzarella
2 el Verse basilicum
1 el Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /8
Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.
Stap 3 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de boven- en onderkant van het deeg te bestuiven. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van 30 cm op 20 cm.
Stap 4 /8
Hak de basilicum fijn. Bedek het uitgerolde deeg gelijkmatig met de tomatensaus. Bestrooi met geraspte mozzarella en de helft van de basilicum (bewaar de rest om aan het einde als topping te gebruiken). Bestrijk de 2 cm onder de bovenste rand met water. Dit werkt als een soort ‘lijm’ en zal voorkomen dat de opgerolde pizza's tijdens het bakken uit elkaar vallen. Rol het deeg terug op: begin onderaan en werk naar boven toe en maak een worst. Druk de uiteinden samen om ervoor te zorgen dat ze goed aansluiten. Snijd de worst met een scherp mes in plakjes van 3 cm dik. Je zou 12 pizzarolletjes moeten hebben.
Stap 5 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt.
Stap 6 /8
Smeer de bakvorm royaal in met olie. De diameter moet kleiner dan 30 cm zijn. Rol de pizzarolls door het extra fijne griesmeel voordat je ze in de bakvorm plaatst. Leg ze met de spiraalvormige kant naar boven in de bakvorm.
Stap 7 /8
Plaats de bakvorm in de oven en bak de pizzarolls ongeveer 6 minuten. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bakken.
Stap 8 /8
Gebruik de ovenschep om de bakvorm uit de oven te halen en leg de pizzarolls op een serveerbord. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer en geniet!