- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Revani (Griekse griesmeelcake)
Revani (Griekse griesmeelcake)
- Totale tijd 32min
- 20min
Bereiding - 12min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (9)
OptiGrill Eco Design GC71ELE0 Intelligente Grill - 6 programma's OptiGrill+ GC718D10 Intelligente Grill - 6 programma's OptiGrill+ Wafel GC716D12 Intelligente Grill - 6 programma's met 'Wafel Pack' OptiGrill+ GC712D12 Intelligente Grill - 6 programma's Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
450 g Suiker
45 cl Water
0.5 Citroen
1 stokje Kaneel
1 el Honing
4 Eieren
110 g Suiker
1 tl Vanille
125 g Boter
100 g Griesmeel
100 g Bloem
10 g Bakpoeder
0.5 Citroen
80 g Pistachenoten
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /8
Begin met het bereiden van de siroop, zodat deze de tijd heeft om af te koelen. Meng het water en de suiker in een steelpan en voeg de citroenschil, kaneel en honing toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2 /8
Klop de eieren en suiker ongeveer 5 minuten op in een keukenmachine met garde, of met behulp van een elektrische mixer. Het mengsel moet wit en schuimig worden, met een luchtige, lichte consistentie.
Stap 3 /8
Terwijl je blijft kloppen, voeg je geleidelijk de gesmolten boter (niet te heet) en de vloeibare vanille toe.
Stap 4 /8
Zeef het griesmeel, de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng goed. Voeg ze met een spatel voorzichtig toe aan het ei-suikermengsel. Je zou een glad deeg moeten krijgen.
Stap 5 /8
Beboter de Optigrill ovenhulpstuk en giet het deeg erin.
Stap 6 /8
Sluit de Optigrill en zet het aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de Oranje kleurinstelling met toets M en druk op OK. Laat na het voorverwarmen 12 minuten bakken. Controleer met de punt van een mes. Het moet er droog uitkomen.
Stap 7 /8
Giet de afgekoelde siroop gelijkmatig over de warme cake en zorg ervoor dat het goed intrekt.
Stap 8 /8
Laat de cake de siroop absorberen en volledig afkoelen. Versier voor het serveren met gemalen pistachenoten.