Smeuïge chocoladecake - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Smeuïge chocoladecake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 6 Eieren

  • 2 Suiker (350 g)

  • 1 glas Olie (140 g)

  • 2 Melk (340 g)

  • 4 Bloem (400 g)

  • 6 Cacaopoeder (80 g)

  • 2 Bakpoeder (20 g)

  • 2 Zout

  • Chocoladesaus:

  • 4 Melk (680 g)

  • 4 Olie (30 g)

  • 2 Cacaopoeder (20 g)

  • 4 Suiker (60 g)

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /4

Klop de eieren, de suiker en twee snufjes zout totdat het mengsel schuimig wordt. Voeg de melk toe en vervolgens de olie zonder te stoppen met kloppen. Voeg als laatste tegelijkertijd de bloem, de cacao en het bakpoeder toe, en klop flink. Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 6 Eieren
  • 2 Suiker (350 g)
  • 1glas Olie (140 g)
  • 2 Melk (340 g)
  • 4 Bloem (400 g)
  • 6 Cacaopoeder (80 g)
  • 2 Bakpoeder (20 g)
  • 2 Zout
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 2 /4

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /4

Doe de cacao en de olie in een steelpan en meng met een houten lepel om een glad mengsel te krijgen. Voeg al roerend de suiker en vervolgens de melk beetje bij beetje toe. Breng al roerend aan de kook.

  • 4 Melk (680 g)
  • 4 Olie (30 g)
  • 2 Cacaopoeder (20 g)
  • 4 Suiker (60 g)

Stap 4 /4

Haal de cake uit de vorm. Reinig de bakvorm en doe de cake er terug in. Prik met een vork meerdere gaatjes in de cake en giet de chocoladesaus er voorzichtig overheen zodat de vloeistof in de cake kan trekken. Smullen maar!

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm