- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Spicy pepperoni pizza
Spicy pepperoni pizza
- Totale tijd 1u 2min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 30min
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
1 pizza
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus
60 g Pepperoni (ongeveer 12 dunne plakjes)
80 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
40 g Jalapeños uit een potje
40 g Rode ui (ongeveer 0,25 ui)
1 snuifje Oregano
Bereiding
Stap 1 /10
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /10
Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.
Stap 3 /10
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /10
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in staafjes. Laat de jalapeños uitlekken en hak ze fijn. Pel de rode ui en snijd in dunne reepjes.
Stap 5 /10
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 6 /10
Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /10
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 60 g per pizza). Verdeel over de hele pizza.
Stap 8 /10
Leg de plakjes pepperoni, mozzarella, jalapeños en rode ui op de pizza.
Stap 9 /10
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 10 /10
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Bestrooi met oregano. Snijd in stukjes, serveer en geniet!