- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Stoofpotje van kastanje & champignons
Stoofpotje van kastanje & champignons
- Totale tijd 36min
- 12min
Bereiding - 24min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
240 g Gemengde champignons (girolles en oesterzwammen)
1 Sjalot
1 tl Olie
20 g Boter
10 Kastanjes
Zout, peper
Dragon
2 el Slagroom (crème fleurette)
1 Bladerdeeg
1 Eigeel
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven vooraf op 180 °C.
Stap 2 /8
Was de champignons en verwijder de steeltjes. Hak de sjalot fijn.
Stap 3 /8
Verhit de olie in een pan en voeg de boter toe. Voeg, als de boter heet is, de champignons en sjalotten toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur.
Stap 4 /8
Voeg de kastanjes toe, breng op smaak en laat nog 1 minuut koken.
Stap 5 /8
Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte dragon en de room toe. Meng en vul de mini stoofpotjes.
Stap 6 /8
Maak 2 rollen bladerdeeg. Bedek de randen van de mini stoofpotjes en plaats het deksel erop.
Stap 7 /8
Smeer het eigeel op het deeg en bak het 20 minuten.
Stap 8 /8
Serveer de mini stoofpotjes warm.