- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Surf & Turf met Onglet en Gamba’s
Surf & Turf met Onglet en Gamba’s
- Totale tijd 45min
- 45min
Bereiding - 0min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (20)
OptiGrill Eco Design GC71ELE0 Intelligente Grill - 6 programma's OptiGrill 4-in-1 XL GC784D10 Intelligente Grill & Barbecue - 12 programma's OptiGrill Elite GC750D12 Intelligente Grill - 12 programma's OptiGrill+ XL Snacking GC724D12 Intelligente Grill - 9 programma's Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
800 g Onglet of longhaas
Peper van de molen, fleur de sel
Olijfolie
800 g Verse gamba’s
2 el Eetlepels arachideolie
1 Limoen
6 teentje Teentjes knoflook, in schijfjes
2 Verse chili’s
200 ml Koolzaadolie
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm je grilltoestel voor en kies de functie vlees grillen.
Stap 2 /9
Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid stevig met peper en zout.
Stap 3 /9
Leg het vlees op de grill zodra deze is voorverwarmd en kies de gewenste bakwijze. Het toestel berekent automatisch de baktijd op basis van de dikte van het vlees.
Stap 4 /9
Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.
Stap 5 /9
Verwarm de koolzaadolie in een steelpan. Snij de knoflook en chili’s fijn en voeg toe aan de olie. Laat kort schuimen en neem van het vuur.
Stap 6 /9
Zet je grilltoestel nu op BBQ-modus, dus helemaal openplooien.laat hem ook weer goed opwarmen
Stap 7 /9
Besprenkel de gamba’s met olie, peper en zout.
Stap 8 /9
Gril ze aan beide kanten ongeveer een minuut, afhankelijk van de grootte.
Stap 9 /9
Leg de gamba’s op het in sneetjes gesneden vlees en druppel er de chili-knoflookolie over. Besprenkel met limoensap. Smakelijk!