Surf & Turf met Onglet en Gamba’s - Recepten OptiGrill + | Tefal
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Surf & Turf met Onglet en Gamba’s

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 45min
  • Bereiding
    45min
  • Koken
    0min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 800 g Onglet of longhaas

  • Peper van de molen, fleur de sel

  • Olijfolie

  • 800 g Verse gamba’s

  • 2 el Eetlepels arachideolie

  • 1 Limoen

  • 6 teentje Teentjes knoflook, in schijfjes

  • 2 Verse chili’s

  • 200 ml Koolzaadolie

Bereiding

Stap 1 /9

Verwarm je grilltoestel voor en kies de functie vlees grillen.

Stap 2 /9

Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid stevig met peper en zout.

  • 800g Onglet of longhaas
  • Peper van de molen, fleur de sel

Stap 3 /9

Leg het vlees op de grill zodra deze is voorverwarmd en kies de gewenste bakwijze. Het toestel berekent automatisch de baktijd op basis van de dikte van het vlees.

  • 800g Onglet of longhaas

Stap 4 /9

Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.

Stap 5 /9

Verwarm de koolzaadolie in een steelpan. Snij de knoflook en chili’s fijn en voeg toe aan de olie. Laat kort schuimen en neem van het vuur.

  • 6teentje Teentjes knoflook, in schijfjes
  • 2 Verse chili’s
  • 200ml Koolzaadolie

Stap 6 /9

Zet je grilltoestel nu op BBQ-modus, dus helemaal openplooien.laat hem ook weer goed opwarmen

Stap 7 /9

Besprenkel de gamba’s met olie, peper en zout.

  • Peper van de molen, fleur de sel
  • 800g Verse gamba’s

Stap 8 /9

Gril ze aan beide kanten ongeveer een minuut, afhankelijk van de grootte.

Stap 9 /9

Leg de gamba’s op het in sneetjes gesneden vlees en druppel er de chili-knoflookolie over. Besprenkel met limoensap. Smakelijk!

  • 1 Limoen