- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Vanillewafels
Vanillewafels
- Totale tijd 13min
- 10min
Bereiding - 3min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
20 stuks
120 g Bloem
50 g Bruine suiker
0.5 tl Bakpoeder
1 snuifje Zout
2 el Vloeibare vanille
1 Ei
50 g Boter
4 cl Melk
5 cl Halfdikke room
Toebehoren
Wafer plates
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de bloem samen met de bruine suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng door elkaar.
Stap 2 /5
Klop in een andere kom het ei, de vloeibare vanille, boter, melk en room door elkaar en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Klop tot het deegmengsel homogeen wordt.
Stap 3 /5
Verwarm het apparaat voor.
Stap 4 /5
Spuit met een spuitzak rolletjes met een diameter van 1 cm in de lengte over het midden van elk bord. Controleer of het gaar is en start opnieuw indien nodig.
Stap 5 /5
Haal ze uit de vormpjes en snijd de wafels snel doormidden. Laat ze op een rooster afkoelen.