Zandkoekjes met vijgen
Tefal
Recept door Tefal

Zandkoekjes met vijgen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 12u 52min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    27min
  • Afkoelen
    12u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 630 g Bloem

  • 1.5 tl Bakpoeder (9 g)

  • 240 g Witte suiker

  • 210 g Boter

  • 3 Eieren

  • 3 Zout

  • Vijgenpasta:

  • 375 g Gedroogde vijgen

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de vijgen de avond van tevoren in een kleine steelpan. Zet ze onder water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken. Laat 12 uur rusten.

  • 375g Gedroogde vijgen

Stap 2 /6

Hak of mix de uitgelekte gedroogde vijgen fijn tot een puree.

  • 375g Gedroogde vijgen

Stap 3 /6

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en drie flinke snufjes zout in een kom. Klop flink om de klonten te breken. Voeg de boter toe. Kneed met je vingers om een regelmatig kruimeldeeg te krijgen. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een mooi, kruimelig deeg.

  • 630g Bloem
  • 1.5tl Bakpoeder (9 g)
  • 240g Witte suiker
  • 210g Boter
  • 3 Eieren
  • 3 Zout

Stap 4 /6

Verkruimel de helft van het deeg in de vormpjes. Druk aan om een bodem te maken en maak er een rechthoekige holte in. Verdeel een flinke theelepel vijgenpasta over de bodem en zorg ervoor dat er 2 mm ruimte overblijft tot de rand. Verkruimel de rest van het deeg op de pasta en druk aan om het glad te maken. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • Bakvorm voor 6 minicakejes

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.