Vegan wortelmuffins - Recette Cake Factory | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Vegan wortelmuffins

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 38min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    33min
  • Repos
    45min

Ingrédients

3 ovenlading

  • 75 g Gemalen lijnzaad

  • 21 cl Water

  • 300 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 3 Kaneel

  • Muskaatnoot

  • 300 g Wortels

  • 210 g Suiker

  • 13.5 cl Olie

  • 1.5 Vanille

  • 3 Citroensap

  • 210 g Walnoten

  • 600 g poedersuiker

  • 75 g margarine

  • 4.5 cl citroensap (45 g)

  • 1.5 vanille

Accessoires

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Préparation

Etape 1 /7

Meng het gemalen lijnzaad en het water in een glas. Laat 30 minuten rusten; er zal een gelei ontstaan.

  • 75g Gemalen lijnzaad
  • 21cl Water

Etape 2 /7

Zeef boven een kom de bloem, het bicarbonaat, het bakpoeder, de kaneel en de muskaatnoot. Voeg de bruine suiker, de lijnzaadgelei, de geraspte wortels, de olie en de vanillezaadjes toe. Meng met een houten lepel tot een gelijkmatig beslag.

  • 300g Bloem
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 3 Kaneel
  • Muskaatnoot
  • 300g Wortels
  • 13.5cl Olie
  • 1.5 Vanille

Etape 3 /7

Voeg het citroensap en de noten toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.

  • 210g Walnoten
  • 4.5cl citroensap (45 g)
  • 6 muffins bakvorm

Etape 4 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Etape 5 /7

Laat afkoelen terwijl je ondertussen het glazuur maakt.

Etape 6 /7

Meng in een kom de poedersuiker, de margarine, het citroensap en de zaadjes van een half vanillestokje.

  • 1.5 Vanille
  • 600g poedersuiker
  • 75g margarine
  • 4.5cl citroensap (45 g)

Etape 7 /7

Haal de cupcakes zodra ze goed zijn afgekoeld voorzichtig uit de vorm en snijd ze horizontaal in tweeën. Garneer met een laagje glazuur. Zet de twee helften weer op elkaar. Bestrijk met glazuur. Versier met stukjes gehakte noot en eventueel wat lijnzaad.

  • 75g Gemalen lijnzaad
  • Muskaatnoot