Express meerzaden brood - Recette undefined | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Express meerzaden brood

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 25min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    45min
  • Repos
    2h 30min

Ingrédients

4 personen

  • 20 g Verse gist

  • 31 cl Lauw water

  • 500 g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven

  • 3 el Meerzaden (maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaad...)

  • 16 g Zout

Préparation

Etape 1 /12

Verkruimel de gist in een kleine kom en voeg 1 eetlepel warm water toe. Meng tot een glad deeg.

  • 20g Verse gist
  • 31cl Lauw water

Etape 2 /12

Doe de bloem, de zaden en het warme water in de kom van een keukenrobot. Kneed tot het deeg glad is.

  • 31cl Lauw water
  • 500g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven
  • 3el Meerzaden (maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaad...)

Etape 3 /12

Voeg de gist toe en meng.

  • 20g Verse gist

Etape 4 /12

Voeg het zout toe en kneed tot het deeg homogeen en zacht wordt en loskomt van de kom.

  • 16g Zout

Etape 5 /12

Vorm een bal, dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur 30 min rusten in een warme kamer. Het deeg moet verdubbelen in omvang.

Etape 6 /12

Neem het deeg en kneed het lichtjes om het lucht te laten ontsnappen.

Etape 7 /12

Bedek de bodem van de stoofpot met een schijf bakpapier.

Etape 8 /12

Leg de deegbal in de stoofpot, sluit de stoofpot af met het deksel en laat 30 minuten rijzen in een warme kamer of in een warme oven als u hem niet gebruikt.

Etape 9 /12

Verwijder het deksel en maak inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrooi het deeg met een beetje bloem.

  • 500g Bloem T45 + 1 theelepel om te bestuiven

Etape 10 /12

Doe het deksel er weer op en bak het 40 minuten op 230 °C, zonder de oven vooraf te verwarmen .

Etape 11 /12

Verwijder het deksel en bak nog 5 minuten om het brood verder te bruinen / verkleuren.

Etape 12 /12

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.