Gegrilde bloemkoolsteak en dahl van rode linzen - Recette OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Gegrilde bloemkoolsteak en dahl van rode linzen

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    40min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 120 g Wortel (ongeveer 1 grote)

  • 120 g Gele ui (ongeveer 1)

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 el Olijfolie

  • 2 tl Kurkumapoeder

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 1 tl Korianderzaadjes

  • 1 tl Gemalen gember

  • 1 teentje Kardemom

  • 1 Kruidnagel

  • Zout

  • 300 g Rode linzen

  • 40 cl Kokosmelk

  • 40 cl Passata (gezeefde tomaten)

  • 20 cl Kokend water

  • 1 tuiltje Verse koriander

  • 60 g Griekse yoghurt

  • 1.2 kg Bloemkool (ongeveer 1 grote)

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 0.5 tl Chilivlokken

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 2 el Olijfolie

  • Zout

Accessoires

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Préparation

Etape 1 /5

Schil de wortels, uien en het teentje knoflook. Snijd fijn met een mes en doe ze in de oven met de olie, kurkuma, komijn, korianderzaadjes, gember, geplette kardemonpeul, kruidnagels en zout.

  • 120g Wortel (ongeveer 1 grote)
  • 120g Gele ui (ongeveer 1)
  • 1teentje Knoflook
  • 1el Olijfolie
  • 2tl Kurkumapoeder
  • 1tl Gemalen komijn
  • 1tl Korianderzaadjes
  • 1tl Gemalen gember
  • 1teentje Kardemom
  • 1 Kruidnagel
  • Zout

Etape 2 /5

Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Als de oven voorverwarmd is, kook de groenten 5 minuten waarbij ze af en toe worden omgeschept.

Etape 3 /5

Snijd de bloemkool ondertussen in plakken van 1,5 cm dik. Meng de knoflookpoeder met paprikapoeder, chilipoeder, komijn, olijfolie en zout en bedek beide kanten van de bloemkoolsteaks met dit mengsel.

  • 1.2kg Bloemkool (ongeveer 1 grote)
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Paprikapoeder
  • 0.5tl Chilivlokken
  • 1tl Gemalen komijn
  • 2el Olijfolie
  • Zout

Etape 4 /5

Doe de rode linzen, kokosmelk, tomatenpulp en kokend water in de ovenaccessoire. Leg de bloemkoolsteaks op de grilplaat. Kook 35 minuten waarbij de bloemkoolsteaks halverwege omgekeerd worden en de linzen regelmatig doorgeroerd.

  • 300g Rode linzen
  • 40cl Kokosmelk
  • 40cl Passata (gezeefde tomaten)
  • 20cl Kokend water

Etape 5 /5

Verdeel de dahl over de borden, voeg een bloemkoolsteak, een lepel yoghurt en wat gesneden koriander toe. Serveer direct.

  • 1tuiltje Verse koriander