Griesmeeltaart met karamel - Recette Cake Factory | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Griesmeeltaart met karamel

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 50min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    25min
  • Repos
    10min

Ingrédients

1 ovenlading

  • 1 l Melk

  • 125 g Griesmeel

  • 90 g Suiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 50 g Boter

  • 3 Eieren

  • 100 g Droge rozijnen

  • Voor de karamel:

  • 200 g Suiker

  • 5 cl Water

Accessoires

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Préparation

Etape 1 /6

Maak de karamel: doe de suiker en het water in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Verlaag het vuur zodra de suiker begint te kleuren en laat nog even koken. Giet de karamel op de bodem van de vorm.

  • 200g Suiker
  • 5cl Water
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Etape 2 /6

Doe de suiker, vanillesuiker, het griesmeel en de melk in dezelfde pan zonder deze te wassen. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 8 tot 10 minuten koken zonder te stoppen met roeren. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de rozijnen toe en roer.

  • 1l Melk
  • 125g Griesmeel
  • 90g Suiker
  • 1zakje Vanillesuiker
  • 50g Boter
  • 100g Droge rozijnen

Etape 3 /6

Klop de eieren los. Giet bij het gekookte griesmeel en blijf kloppen. Giet het geheel in de gekarameliseerde vorm.

  • 125g Griesmeel
  • 3 Eieren
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Etape 4 /6

Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Etape 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Etape 6 /6

Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal direct en voorzichtig uit de vorm. Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauwwarm. Smullen maar!

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm