- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Karamelcake met gezouten boter
Karamelcake met gezouten boter
- Temps Total 1h 10min
- 20min
Préparation - 50min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (5)
Ingrédients
1 ovenlading
225 g Suiker
17 cl Crème fraîche
60 g Halfgezouten boter
3 Eieren
125 g Amandelspijs
180 g Bloem
10 g Bakpoeder
5 cl Water
Accessoires
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Préparation
Etape 1 /7
Doe de suiker en het water in een kom. Verwarm op hoog vuur totdat je een lichtbruine karamel hebt.
Etape 2 /7
Haal van het vuur af en giet er al rustig roerend de room bij.
Etape 3 /7
Voeg de in kleine stukjes gesneden halfgezouten boter bij en meng totdat de boter is gesmolten. Giet in een pot en zet in de koelkast om af te koelen.
Etape 4 /7
Meng de eieren met de in kleine blokjes gesneden amandelspijs. Voeg de zelfgemaakte karamel toe en blijf mengen.
Etape 5 /7
Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Etape 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Etape 7 /7
Haal de vorm eruit en haal de taart uit de vorm.