- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Lamingtons
Lamingtons
- Temps Total 1h 18min
- 30min
Préparation - 33min
Cuisson - 15min
Repos
Appareils compatibles (5)
Ingrédients
2 ovenlading
380 g Bloem
6 tl Bakpoeder
2 snuifje Zout
180 g Zachte boter
220 g Griessuiker
2 tl Vanille-extract
160 g Geklopt ei
18 cl Melk
500 g Poederuiker
6 el Cacaopoeder
20 g Ongezouten boter
20 cl Melk
400 g Geraspte kokos
Accessoires
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Préparation
Etape 1 /10
Zeef in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Etape 2 /10
Klop in een andere kom de boter met de suiker en het vanille-extract tot een licht en romig mengsel.
Etape 3 /10
Voeg de geklopte eieren toe en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe, afgewisseld met de melk. Goed mengen.
Etape 4 /10
Giet het beslag in de vorm met antiaanbaklaag en bak gedurende 30 minuten op het P1-programma.
Etape 5 /10
Laat lichtjes afkoelen alvorens uit de vorm te halen en laat volledig afkoelen op een rooster.
Etape 6 /10
Snijd de cake in blokjes met een broodmes. Leg de cake 15 minuten in de vriezer om het snijden te vergemakkelijken.
Etape 7 /10
Bereid intussen het glazuur: Klop in een kom de poedersuiker met het cacaopoeder.
Etape 8 /10
Smelt in een steelpan de boter met de melk en voeg toe aan de poedersuiker. Klop goed om een glad glazuur te verkrijgen.
Etape 9 /10
Doop de blokjes cake met een vork (of een houten prikker) in het glazuur, giet het overtollige glazuur af en bestrooi ze met kokos.
Etape 10 /10
Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 15 minuten in de koelkast om het glazuur te laten opstijven.