- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Scones
Scones
- Temps Total 45min
- 15min
Préparation - 30min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (5)
Ingrédients
2 ovenlading
500 g Bloem
2 Bakpoeder
110 g Boter
50 g Suiker
22 cl Melk
100 g Droge rozijnen
4 Zout
Accessoires
6 muffins bakvorm
Préparation
Etape 1 /5
Meng de bloem met het bakpoeder en 2 snufjes zout. Voeg de boter toe en kneed met je vingers totdat je een fijn zanddeeg hebt.
Etape 2 /5
Voeg de suiker en de droge rozijnen toe. Kneed weer goed door. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg snel. Maak een bol van het deeg.
Etape 3 /5
Rol de bol op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 4 cm dik. Snijd 6 rondjes uit met een diameter van 6 cm. Leg de rondjes deeg in de muffinvormen en zet de vorm in de Cake Factory.
Etape 4 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Etape 5 /5
Haal uit de vorm en eet de scones nog goed warm met boter en jam.