Shortbreads millionaire - Recette Cake Factory | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Shortbreads millionaire

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 56min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    26min
  • Repos
    1h

Ingrédients

2 ovenlading

  • Zandkoekjes:

  • 110 g Bloem

  • 30 g Maizena

  • 20 g Poedersuiker

  • 20 g Bruine suiker

  • 110 g Boter

  • 2 Zout

  • Karamel:

  • 220 g Suiker

  • 10 cl Water

  • 260 g Gecondenseerde melk

  • 40 g Boter

  • 10 g Bloem

  • 2 g Bakpoeder

  • Chocolade:

  • 240 g Melkchocolade

  • 60 g Boter

  • 2 Olie

Accessoires

  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
    Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Préparation

Etape 1 /6

Meng in een kom de bloem, het zetmeel, de 2 suikersoorten en een snufje zout. Voeg de boter toe en kneed met de hand tot een gelijkmatig deeg. Verdeel het deeg over de vormen en druk aan om het koekje te vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 110g Bloem
  • 30g Maizena
  • 20g Poedersuiker
  • 20g Bruine suiker
  • 110g Boter
  • 2 Zout
  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Etape 2 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Etape 3 /6

Maak de karamel: verwarm de suiker en het water in een steelpan. Houd het vuur middelhoog totdat de karamel een mooie blonde kleur krijgt. Haal de pan van het vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en de boter zodat deze smelt. Voeg op het laatst de bloem, het bakpoeder en een flinke mespunt zout toe. Giet deze karamel over de zandkoekjes in de vormpjes. Zet 30 minuten koel.

  • 2 Zout
  • 220g Suiker
  • 10cl Water
  • 260g Gecondenseerde melk
  • 40g Boter
  • 10g Bloem
  • 2g Bakpoeder
  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Etape 4 /6

Vul als de karamel stijf is een kom met de chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 240g Melkchocolade
  • 60g Boter

Etape 5 /6

Klop glad met een garde en voeg al kloppend de olie toe. Verdeel over de karamel in de vormpjes. Zet koel weg.

  • 2 Olie

Etape 6 /6

Haal de koekjes uit de vormen. Bewaar koel. Vergeet niet de shortbreads op kamertemperatuur te zetten voordat je ze eet.