- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Pizza bagel
Pizza bagel
- Temps Total 1h 35min
- 45min
Préparation - 17min
Cuisson - 33min
Repos
Appareils compatibles (2)
Ingrédients
8 stuks
4 el Water
1 tl Zout
14 cl Water
15 g Fijne kristalsuiker
4 g Bakpoeder
260 g Bloem
2 cl Plantaardige olie
2 g Zout
100 g Tomatenpuree
20 g Pesto
16 bal Mozzarella
4 el Olijfolie
4 el Verse basilicum
Zeezout
Accessoires
Bagel plates
Préparation
Etape 1 /14
Breng in een kom het water en zout aan de kook in de microgolfoven. Laat even apart staan.
Etape 2 /14
Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de te rehydrateren gist in een kommetje, samen met de warme melk en de suiker. Meng goed door elkaar met een garde. Laat het mengsel 3 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Etape 3 /14
Voeg in de kom van een keukenmachine met een haak de bloem en het water/gist/suikermengsel toe. Kneed 2 minuten op gemiddelde snelheid, voeg dan de olie en het zout toe en kneed nog 8 minuten op gemiddelde snelheid tot je een glad, homogeen deeg verkrijgt.
Etape 4 /14
Vorm balletjes van 70 g door de uiteinden naar het midden toe te vouwen. Leg de balletjes op een licht met bloem bestoven bakplaat.
Etape 5 /14
Bedek de balletjes met een propere theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats of tot ze verdubbeld zijn in grootte.
Etape 6 /14
Zodra ze gerezen zijn, maak je met je duim een gat in het midden van elk balletje en vergoot je het gat met twee vingers tot het een diameter van 4 cm heeft.
Etape 7 /14
Breng wat water aan de kook in een grote pan en zet het vuur dan wat lager. Leg de bagels één voor één in het kokende water. Bak ze 1 minuut en draai ze halverwege om met een spatel. Haal ze uit het water en leg ze op een bakplaat.
Etape 8 /14
Bestrijk de bagels met het mengsel van zout en water om ze te doreren.
Etape 9 /14
Verwarm het apparaat voor.
Etape 10 /14
Doe de bagels in het apparaat.
Etape 11 /14
Laat de bagels afkoelen en snijd ze dan in 2 delen.
Etape 12 /14
Zet de gril aan. Meng de tomatenpuree en pesto in een kom.
Etape 13 /14
Doe de saus over de bagels. Snijd de mozzarellabolletjes in drieën en leg 6 plakjes mozzarella op elke bagel. Leg de bagels op een bakplaat en rooster ze een paar minuten om de mozzarella te laten smelten.
Etape 14 /14
Doe er wat olie en verse basilicum over.