Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recette Cake Factory Infinity | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 4h
  • Préparation
    45min
  • Cuisson
    45min
  • Repos
    2h 30min

Ingrédients

6 personen

  • 8 g Bakkersgist

  • 40 g Boter

  • 40 g Bruine suiker

  • 50 g Chocolade

  • 30 g Hazelnoten

  • 260 g Bloem

  • 1 Ei

  • 60 g Suiker

  • 1

  • 80 g Boter

  • 90 g Melk

  • 1 Eierdooier

  • 1 Melk

  • 10 g Water

  • 20 g Suiker

Préparation

Etape 1 /10

Meng de verkruimelde gist, de melk, de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine met deeghaak gedurende 3 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg de koude boter toe en kneed 10 minuten op gemiddelde snelheid.

  • 8g Bakkersgist
  • 260g Bloem
  • 1 Ei
  • 60g Suiker
  • 1
  • 80g Boter
  • 90g Melk

Etape 2 /10

Maak er een bal van en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Etape 3 /10

Sla de lucht uit het deeg, dek het af met huishoudfolie en laat het nog 2 uur rusten in de ijskast.

Etape 4 /10

Bereid de garnituur: Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Meng met de suiker en de zachte boter. Laat afkoelen.

  • 40g Boter
  • 40g Bruine suiker
  • 50g Chocolade

Etape 5 /10

Leg het briochedeeg van zodra het gerezen is op een met bloem bestoven werkvlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm op 20 cm. Bestrooi indien nodig met een beetje bloem.

Etape 6 /10

Verdeel de chocoladevulling met een spatel over het hele oppervlak van de rechthoek en leg er de geroosterde en fijngehakte hazelnoten op.

  • 30g Hazelnoten

Etape 7 /10

Rol de korte kant van de rechthoek op tot een worst. Als het deeg een beetje zacht is, zet het dan 15 minuten in de vriezer. Snijd de worst in de lengte doormidden, maar zorg ervoor dat de twee strengen aan één uiteinde vast blijven zitten. Draai elke streng eerst op zichzelf rond en draai de strengen daarna in elkaar.

Etape 8 /10

Maak er een kroon van en leg die in de rechthoekige taartvorm. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Bestrijk met het mengsel van eigeel en water.

  • 1 Eierdooier
  • 1 Melk

Etape 9 /10

Bak gedurende 45 minuten op de manuele stand op 165°C.

Etape 10 /10

Maak ondertussen de siroop door het water en de suiker aan de kook te brengen. Doordrenk de brioche na het bakken met de siroop en laat afkoelen.

  • 10g Water
  • 20g Suiker

Recettes similaires

Tefal
Tefal
15min

Cookie à la poêle

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recette Cake Factory Infinity | Tefal
Cookie à la poêle
Tefal
Tefal
28min

Cabillaud en croûte avec asperges

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recette Cake Factory Infinity | Tefal
Cabillaud en croûte avec asperges
Tefal
Tefal
45min

Le poulet part en cacahuète

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recette Cake Factory Infinity | Tefal
Le poulet part en cacahuète
Tefal
Tefal
1h 40min

Bœuf grillé et champignons en sauce Strogonoff

ratings.NaN

Kerstkrans met chocolade en hazelnoot - Recette Cake Factory Infinity | Tefal
Bœuf grillé et champignons en sauce Strogonoff