Gluten-free pizza dough - Recette Pizza Pronto | Tefal
Tefal
Recette de Tefal

Gluten-free pizza dough

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 35min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    5min
  • Repos
    15min

Ingrédients

3 pizza

  • 60 g Water

  • 1.5 tl Glutenvrije gedroogde bakkersgist (6 g)

  • 1 tl Fijne kristalsuiker

  • 180 g Bruinerijstmeel

  • 225 g Kleefrijstmeel

  • 1 tl Zout (5g)

  • 45 g Gesmolten ontgeurde kokosolie

  • 225 g Water

Préparation

Etape 1 /10

Dit recept is goed voor 3 bolletjes deeg van elk ongeveer 250 g (voor pizza's met een diameter van 25 cm).

Etape 2 /10

Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt, dit kan de gist namelijk deactiveren. Rehydrateer de gist met het water en voeg de suiker toe. Meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.

  • 60g Water
  • 1.5tl Glutenvrije gedroogde bakkersgist (6 g)
  • 1tl Fijne kristalsuiker

Etape 3 /10

Bereid het deeg met de hand in een grote kom of in een keukenmachine voorzien van een kneedhulpstuk. Kneed het in totaal gedurende ongeveer 3 minuten.

Etape 4 /10

In de keukenmachine: kneed het deeg op een lage snelheid en voeg langzaam het mengsel van water, gist en suiker toe aan de twee soorten bloem, het zout en de olie. Meng gedurende 1 minuut. Breng het water in een steelpan aan de kook en giet het vervolgens in de kom van de keukenmachine. Kneed 2 minuten op een gemiddelde snelheid. Het deeg moet plakkerig zijn. Leg het deeg op een werkblad dat je met kleefrijstmeel hebt bestoven. Bewerk het deeg 1 minuut lang met je handpalm en verdeel het in drie gelijke stukken.

  • 180g Bruinerijstmeel
  • 225g Kleefrijstmeel
  • 1tl Zout (5g)
  • 45g Gesmolten ontgeurde kokosolie

Etape 5 /10

Als je met de hand kneedt: doe de twee soorten bloem, het zout en de olie in een grote kom. Voeg het mengsel van water, gist en suiker toe en meng gedurende 1 minuut met een houten spatel. Breng het water in een steelpan aan de kook en giet het vervolgens in de kom. Meng het water er voorzichtig met een houten spatel doorheen en roer dan krachtig gedurende 2 minuten. Het deeg zal plakkerig blijven. Leg het deeg op een werkblad dat je met kleefrijstmeel hebt bestoven. Bewerk het deeg 1 minuut lang met je handpalm en verdeel het in drie gelijke stukken.

  • 180g Bruinerijstmeel
  • 225g Kleefrijstmeel
  • 1tl Zout (5g)
  • 45g Gesmolten ontgeurde kokosolie

Etape 6 /10

Bestuif het werkoppervlak en de onderkant van het deeg indien nodig met het bruinerijstmeel. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker uitrollen. Rol de deegbolletjes uit en zorg ervoor dat elke pizza een diameter van ongeveer 25 cm heeft. Je kan de randen omplooien om een korst te creëren. Laat de pizza's 15 minuten op tafel rusten om de gist te laten werken. Prik het deeg overal in met een vork.

  • 180g Bruinerijstmeel

Etape 7 /10

Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt. Bestuif de ovenschep lichtjes met rijstmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

  • 180g Bruinerijstmeel

Etape 8 /10

Beleg het pizzadeeg op de ovenschep met ingrediënten naar keuze.

Etape 9 /10

Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 5 minuten. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.

Etape 10 /10

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!