- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Gluten-free pizza dough
Gluten-free pizza dough
- Temps Total 35min
- 15min
Préparation - 5min
Cuisson - 15min
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
3 pizza
60 g Water
1.5 tl Glutenvrije gedroogde bakkersgist (6 g)
1 tl Fijne kristalsuiker
180 g Bruinerijstmeel
225 g Kleefrijstmeel
1 tl Zout (5g)
45 g Gesmolten ontgeurde kokosolie
225 g Water
Préparation
Etape 1 /10
Dit recept is goed voor 3 bolletjes deeg van elk ongeveer 250 g (voor pizza's met een diameter van 25 cm).
Etape 2 /10
Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt, dit kan de gist namelijk deactiveren. Rehydrateer de gist met het water en voeg de suiker toe. Meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Etape 3 /10
Bereid het deeg met de hand in een grote kom of in een keukenmachine voorzien van een kneedhulpstuk. Kneed het in totaal gedurende ongeveer 3 minuten.
Etape 4 /10
In de keukenmachine: kneed het deeg op een lage snelheid en voeg langzaam het mengsel van water, gist en suiker toe aan de twee soorten bloem, het zout en de olie. Meng gedurende 1 minuut. Breng het water in een steelpan aan de kook en giet het vervolgens in de kom van de keukenmachine. Kneed 2 minuten op een gemiddelde snelheid. Het deeg moet plakkerig zijn. Leg het deeg op een werkblad dat je met kleefrijstmeel hebt bestoven. Bewerk het deeg 1 minuut lang met je handpalm en verdeel het in drie gelijke stukken.
Etape 5 /10
Als je met de hand kneedt: doe de twee soorten bloem, het zout en de olie in een grote kom. Voeg het mengsel van water, gist en suiker toe en meng gedurende 1 minuut met een houten spatel. Breng het water in een steelpan aan de kook en giet het vervolgens in de kom. Meng het water er voorzichtig met een houten spatel doorheen en roer dan krachtig gedurende 2 minuten. Het deeg zal plakkerig blijven. Leg het deeg op een werkblad dat je met kleefrijstmeel hebt bestoven. Bewerk het deeg 1 minuut lang met je handpalm en verdeel het in drie gelijke stukken.
Etape 6 /10
Bestuif het werkoppervlak en de onderkant van het deeg indien nodig met het bruinerijstmeel. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker uitrollen. Rol de deegbolletjes uit en zorg ervoor dat elke pizza een diameter van ongeveer 25 cm heeft. Je kan de randen omplooien om een korst te creëren. Laat de pizza's 15 minuten op tafel rusten om de gist te laten werken. Prik het deeg overal in met een vork.
Etape 7 /10
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt. Bestuif de ovenschep lichtjes met rijstmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Etape 8 /10
Beleg het pizzadeeg op de ovenschep met ingrediënten naar keuze.
Etape 9 /10
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 5 minuten. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Etape 10 /10
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!