- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Pain de Gênes (amandelcake)
Pain de Gênes (amandelcake)
- Temps Total 55min
- 20min
Préparation - 35min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (5)
Ingrédients
2 ovenlading
340 g Amandelpoeder
280 g Suiker
220 g Boter
140 g Bloem
8 Eieren
2 Zout
1 cl Kirsch
Amandel
Accessoires
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Préparation
Etape 1 /6
Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.
Etape 2 /6
Breek de eieren en doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
Etape 3 /6
Klop de eierdooiers en het zout, en voeg beetje bij beetje de boter toe. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe.
Etape 4 /6
Klop de eiwitten goed stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 30 seconden. Meng dit in 3 delen bij het eerste mengsel.
Etape 5 /6
Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm, bestrooi met amandelschaafsel en zet in de Cake Factory.
Etape 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.