- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Vegan muffins met appelcrumble
Vegan muffins met appelcrumble
- Temps Total 1h 8min
- 30min
Préparation - 33min
Cuisson - 5min
Repos
Appareils compatibles (5)
Ingrédients
3 ovenlading
360 g Bloem
3 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
180 g Witte suiker
300 g Appelmoes
12 cl Neutrale olie
3 Citroensap
1.5 g Appel (210 g blokjes geschilde appel)
3 Zout
Crumble:
105 g Bloem
90 g Margarine
120 g Suiker
150 g Graanvlokken
3 Zout
Accessoires
6 muffins bakvorm
Préparation
Etape 1 /6
Kneed de ingrediënten van het crumbledeeg met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
Etape 2 /6
Maak het beslag voor de muffins: zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
Etape 3 /6
Meng in een kom met de garde de appelmoes, de olie, de suiker, het citroensap en drie snufjes zout. Voeg onder voortdurend kloppen de gezeefde ingrediënten toe.
Etape 4 /6
Voeg de blokjes appel toe aan het beslag. Roer met een houten lepel.
Etape 5 /6
Verdeel de helft van het crumbledeeg over de bodem van de muffinvormen. Giet hierover het appelbeslag. Garneer met de rest van het crumbledeeg. Plaats de vormen in de Cake Factory.
Etape 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.