- Accueil
- Recettes
- Recette liste
- Zoete broodjes
Zoete broodjes
- Temps Total 1h 35min
- 30min
Préparation - 0min
Cuisson - 1h 5min
Repos
Ingrédients
3 ovenlading
345 g Bloem
345 g Bloem
12 g Bakkersgist
39 cl Melk
120 g Suiker
210 g Boter
1.5 tl Zout
3 Ei
Accessoires
Bakvorm voor 6 minicakejes
Préparation
Etape 1 /8
Verwarm de melk in een steelpan op zacht vuur.
Etape 2 /8
Meng de melk met de gist en 1/2 theelepel suiker. Plaats de kom met de gist in de Cake Factory. Plaats hiernaast een kom met de boter. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Etape 3 /8
Meng de bloemsoorten, het zout, het melk-gistmengsel. Kneed gedurende 10 minuten in de keukenmachine of met de hand.
Etape 4 /8
Voeg de boter toe en kneed nogmaals 10 minuten. Plaats het deeg in een grote kom. Plaats deze in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Het deeg verdubbelt in volume. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Etape 5 /8
Kneed het deeg nog 1 minuut om de luchtbellen te verdrijven, in de keukenmachine of met de hand.
Etape 6 /8
Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken van elk ongeveer 80 g. Rol ze tot broodjes van de lengte van de cakevormpjes. Plaats de gevulde vormpjes in de Cake Factory.
Etape 7 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Etape 8 /8
Bestrijk de broodjes met een kwastje met ei, van tevoren losgeklopt met een snufje zout. Start het programma volgens de aangegeven tijd. Haal de broodjes uit de vorm en serveer ze warm. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
