EASY PRO FR338070

EASY PRO FR338070 Ondergedompeld verwarmingselement voor snelle en smakelijke resultaten

 Professioneel frituren was nog nooit zo makkelijk!  De Easy Pro is een semi-professionele friteuse met koude-zonetechnologie. Met de Easy Pro kun je per keer tot 1,2 kg patat frituren, als een echte professional. Het ondergedompelde verwarmingselement zorgt voor snelle en perfecte resultaten. De roestvrijstalen kom van de friteuse is uitneembaar en daardoor bijzonder gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen. De Easy Pro frituurpan kan volledig uit elkaar worden gehaald, en alle onderdelen (uitgezonderd het verwarmingselement) kunnen in de vaatwasser. De roestvrijstalen kom is onverslijtbaar, deze friteuse gaat dan ook jaren mee. De temperatuur is instelbaar van 150°C tot 190°C. Door het venster in het deksel kunt u het kookresultaat in de gaten houden. Het deksel is voorzien van een permanent metalen filter en kan tijdens het frituren worden gebruikt. Professioneel frituren was nog nooit zo makkelijk als met de Easy Pro!

Referentie: FR338070

 
74,99 €1
1Eco-participation included.

De Easy Pro Premium is een semiprofessionele friteuse met koude zone technologie. Met de Easy Pro Premium bak je tot 1.2 kg overheerlijke frietjes, net als een prof.

 • Het ondergedompelde verwarmingselement staat garant voor een snel en perfect resultaat.
 • De roestvrijstalen binnenpan is uitneembaar en daarom makkelijk schoon te maken.
 • De Easy Pro Premium kan volledig uit elkaar worden gehaald, uitgezonderd het verwarmingselement en is geschikt voor de vaatwasser.
 • De roestvrijstalen binnenpan is zeer robuust. De friteuse gaat dan ook heel lang mee.
 • Stel de temperatuur in van 150°C tot 190°C en houd toezicht op het bakken dankzij het kijkvenster in het deksel.
 • Het deksel kan tijdens het bakken worden gebruikt en is uitgerust met een permanent metalen anti-vetfilter.
Frituren wordt een fluitje van een cent met de Easy Pro Premium!

 

Belangrijkste zaken
 •  Koude-zonetechnologie

   Onder het verwarmingselement is de temperatuur aanzienlijk lager. Dit wordt een zogenaamde koude zone genoemd.  Kruimels en restjes blijven in deze koude zone. Dit heeft twee belangrijke voordelen: uw patat ziet er prachtig en zelfs professioneel gefrituurd uit, én kruimels en restjes verbranden niet waardoor nare geurtjes worden beperkt.

 •  Instelbare thermostaat

   De temperatuur is instelbaar van 150°C tot 190°C.

 •  Snel opwarmsysteem

   Het ondergedompelde verwarmingselement komt rechtstreeks in contact met de olie: het kenmerk van een ‘semi-professionele’ friteuse.

 •  Zicht op het kookresultaat

   De friteuse heeft een deksel met een venster en een metalen filter.

 •  Uitneembare kom

   Dankzij de roestvrijstalen kom gaat deze friteuse jaren mee. De kom is uitneembaar en zo eenvoudig te reinigen.

 •  Eenvoudig te reinigen

   De friteuse kan volledig uit elkaar worden gehaald. Het deksel, de frituurmand, de rvs kom en de behuizing kunnen in de vaatwasser.

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Olie-inhoud 3 L  
nvt nvt
Mandinhoud 1.2 kg  
nvt nvt
Coating binnenpan Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
nvt
Cool touch    
   
   
Koude zone    
   
nvt
Deksel Bereiding  
Bereiding  
nvt
Venster    
   
nvt
Filter Metaal  
Metaal  
nvt
Oliefiltering N.v.t.  
Handmatig  
nvt
Handgrepen voor verplaatsing    
   
nvt
Bedieningspaneel Zilver  
Zilver  
nvt
Controlelampje    
   
nvt
Kleuren Geborsteld roestvrij staal  
nvt Zwart  
Capaciteit voor frietjes 1.2 kg  
nvt nvt
Uitneembare binnenpan    
   
nvt
Timer (h)    
   
   
Vaatwasmachinebestendig - details Behuizing, kom, deksel & frituurmandje  
nvt Mand + lade  
Prijs 74,99 € 104,99 € 199,99 €
Gebruiksaanwijzing & Handleiding
Veelgestelde vragen
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Laat het mandje eerst in de olie neer. Draag handschoenen wanneer u voeding met beslag direct in de olie zet.
In de friteuse kunt u allerlei soorten voedsel klaarmaken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en fruit. U kunt ook desserts maken met uw friteuse, bijvoorbeeld beignets, donuts en fruit.
U kunt de olie bewaren in de friteuse. Als u het deksel goed afsluit, blijft de olie vers en schoon. Als u de friteuse lange tijd niet gaat gebruiken, kunt u de olie het beste in een aparte doos of bak bewaren en de friteuse schoonmaken.
Vermeng nooit verschillende soorten olie, want de ene oliesoort heeft meer tijd nodig dan de andere om de juiste temperatuur voor frituren te bereiken; dit kan er ook voor zorgen dat de olie emulgeert en overloopt tijdens het koken.
De opwarmingstijd varieert, afhankelijk van de stand van de thermostaat, het model en de grootte, tussen 10 en 18 minuten. Het gebruik van een model met vaste of uitneembare binnenpan kan het verschil maken. Het indicatorlampje (afhankelijk van het model) brandt wanneer de friteuse opwarmt en gaat uit wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
Metalen houtskoolfilters moeten worden vervangen na 35 tot 50 keer frituren, afhankelijk van het model (de verzadigingsindicator geeft aan wanneer de filter moet worden vervangen). Schuimfilters moeten worden vervangen na 20 keer frituren. Wanneer u vis frituurt, adviseren wij u een aparte filter te gebruiken en de olie na afloop te verversen. Waterclean-filters van koolstofvezels moeten na 80 keer frituren worden gewassen (de filter regenereert na iedere wasbeurt). Het Pure Air-systeem is een permanent systeem, dat niet hoeft te worden vervangen.
De olie in uw friteuse moet op zijn minst na iedere 10 frituurbeurten worden ververst. Zonnebloemolie en arachideolie moeten na iedere 5 frituurbeurten worden ververst, of vanaf het moment dat u knetterende geluidjes hoort (dat betekent dat er water aanwezig is in de frituurkuip). Filter de olie regelmatig opdat ze langer goed blijft. Mogelijk moet u de olie vaker verversen als u vis, schaal- en schelpdieren of producten met beslag frituurt.
Olie moet na ieder gebruik, na afkoeling, worden gezeefd en/of gefilterd (met papieren filters, een filterpot of een zeef. Zo voorkomt u dat de olie te snel vervuild raakt. Bewaar olie waarin vis is gebakken, apart.
a) De olie is niet heet genoeg. Als u een instelbare thermostaat hebt, controleer dan of deze op de juiste temperatuur staat voor wat u wilt klaarmaken. Als uw friteuse geen instelbare thermostaat heeft, controleer dan of het lampje op de friteuse uitstaat. Dat betekent dat de olie klaar is om in te frituren.
b) Er zat te veel voedsel in het mandje. Frituur het voedsel in kleinere hoeveelheden (vooral bevroren voedsel) voor betere resultaten.
c) U hebt het voedsel niet lang genoeg gekookt. Verleng de frituurtijd met een paar minuten. U kunt het mandje optillen om te zien of uw voedsel al een knapperig korstje heeft.
a) De friteuse was gevuld tot boven de markering voor het maximumniveau (met olie of frituurproducten in het mandje). Controleer het oliepeil. De kuip heeft markeringen voor het minimum- en het maximumniveau.
b) Er zijn mogelijk producten met veel vocht in de olie gedaan. Droog de producten volledig of verwijder losse ijskristallen op bevroren producten voordat u deze frituurt.
Voor optimale resultaten adviseren wij plantaardige olie te gebruiken.
Vermeng nooit meerdere soorten olie in de friteuse, de kooktemperaturen verschillen voor elke olie.
Indien u vaste vetstoffen gebruikt:
• snijd deze dan in kleinere stukken en smelt ze in een kookpan (op 150 °C) voordat u ze in de friteuse giet,
• smelt vaste vetstoffen nooit rechtstreeks in het mandje van de friteuse.
Zet absoluut nooit een groot stuk vetstof rechtstreeks in het frituurmandje.
Onaangename geuren kunnen het gevolg zijn van oude olie en/of een verzadigde filter die vervangen moet worden. Vervang de olie en/of de filter.
Veeg het venster af met wat citroensap of wrijf met een doormidden gesneden aardappel over het venster voordat u gaat frituren.
Afhankelijk van het model:
a) Van buitenaf bedienbaar mandje (hiermee kunt u de producten met gesloten deksel in de hete olie laten zakken, zodat de olie niet kan spatten).
b) Koude wand.
c) Deksel met drukvergrendeling.
d) Uw friteuse is uitgerust met een thermische begrenzer in geval van oververhitting (droog opwarmen) of kan hiermee worden uitgerust indien u beschikt over een van de semi-pro-modellen. Zorg ervoor dat deze niet is ingeschakeld als het apparaat niet werkt.
De tank van de friteuse moet voor gebruik worden gevuld terwijl het toestel koud en losgekoppeld is.
Na een paar keer gebruiken, moet u het peil bijvullen. Doe dit altijd met een losgekoppeld en koud toestel.
Gebruik de friteuse nooit zonder olie of kookvet.
Er staan gewoonlijk twee markeerstreepjes aan de binnenkant van de tank: minimum en maximum. Raadpleeg de gebruiksinstructies.
Zorg er in ieder geval voor dat het maximale niveau nooit wordt overschreden en dat het oliepeil niet onder de minimummarkering daalt.
• Zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt (indicatielampje gaat uit).
• Sommige modellen hebben een instelbare thermostaat waarmee u kunt kiezen uit diverse temperaturen. In de laagste stand wordt de olie verhit tot ongeveer 170 °C, in de hoogste tot 190 °C. De laagste stand kan worden gebruikt voor het frituren van producten die niet goed bestand zijn tegen hogere temperaturen (paddenstoelen, sommige vissoorten). De hoogste stand is ideaal voor het frituren van frieten, vlees, kant-en-klare diepvriesproducten, groenten, enz.
Plaats het voedsel in het mandje met inachtneming van de markering van het maximumniveau, zoals aangegeven in de instructies.
Voor het lekkerste resultaat adviseren wij het mandje niet tot het maximumniveau te vullen, maar tot de helft hiervan.
Wij adviseren je om de bereidingstemperatuur voor aardappels niet hoger dan op 170 °C in te stellen.
• Laat de friteuse volledig afkoelen.
• Giet de olie in een bewaardoos (gebruik deze gelegenheid om ze te filteren of te verversen).
• Verwijder de filter en het deksel van de friteuse (zie de gebruiksaanwijzing voor uw specifieke model). Reinig het deksel in heet sop en droog deze af. Sommige deksels kunnen worden gereinigd in de vaatwasmachine (zie de gebruiksaanwijzing).
• Vervang de filter (afhankelijk van het model, zie de gebruiksaanwijzing voor de frequentie).
• Reinig de uitneembare binnenpan (afhankelijk van het model) in heet sop en droog deze af. U kunt de binnenpan ook wassen met de vaatwasser. Gebruik geen schuurmiddelen. Vergeet niet de klep te reinigen indien deze is uitgerust met een filtratiesysteem.
• Als de binnenpan niet uitneembaar is, moet u de binnenpan afdrogen met keukenpapier. Vul de binnenpan voor de helft met lauw water en afwasmiddel (dompel de friteuse, het netsnoer of de stekker nooit onder in water). Reinig deze vervolgens met een zachte spons. Zorg ervoor dat het water niet over de rand spat of op het verwarmingselement terecht komt.
• Giet het water uit de pan en droog de binnenkant zorgvuldig af om zeker te stellen dat er geen water achterblijft in de oliekuip.
• De friteuse kan aan de buitenkant worden gereinigd met een vochtige spons en zeep. Het is aanbevolen dit na ieder gebruik te doen.
Vervang de olie regelmatig (na 8–10 maal gebruiken).
Verwijder de verbrande deeltjes (bakresten) op de bodem van de friteuse na elk gebruik om de olie langer te kunnen gebruiken.
Vervang (*afhankelijk van het model) of reinig regelmatig het filter: als het niet wordt vervangen zal het verstopt raken en kan water niet worden afgevoerd tijdens het gebruik.
Maak uw friteuse regelmatig schoon volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.
Giet de olie in een luchtdicht afgesloten recipiënt en gooi deze weg (neem contact op met uw plaatselijke afvalverwerkingsdienst, aangezien het inzamelen van afval per regio kan verschillen. De mogelijkheden voor het verwerken van recycleerbaar afval zijn afhankelijk van de lokale afvalverwerkingsdiensten).
Giet de olie niet in de gootsteen.
Water en olie zijn niet mengbaar: als ze worden samengevoegd en oververhit raken, kan de olie door plotse verdamping van het water gaan spatten.
Als de friteuse lawaai maakt, betekent dit dat er water aanwezig is. Het lawaai wordt veroorzaakt door het verdampende water.
Vervang de olie wanneer u deze plofgeluiden hoort. Als u de olie niet vervangt, kan deze beginnen spatten.
‒ Bij semi-professionele modellen wordt een veiligheidssysteem geactiveerd als de friteuse wordt verwarmd zonder olie.
• Laat het apparaat afkoelen.
• Gebruik de RESET-functie op de basiseenheid.
‒ Conventionele friteuses met koele wand hebben geen RESET-functie. Breng uw apparaat naar een van onze erkende servicecentra.
• Het deksel is niet goed gesloten. Zorg dat het deksel goed is vergrendeld.
   Controleer in het geval van een afneembaar deksel of de scharnieren goed zijn afgedicht.

• De afdichtingsring is beschadigd. Neem contact op met een erkend servicecentrum om deze te vervangen.
De batterij is leeg. Vervang de batterij.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het toestel niet. Laat de kabel vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
• Frietjes gemaakt van verse aardappelen:
- Doe de verse, ongekookte frietjes in kokend water om het zetmeel te verwijderen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Droog ze met een theedoek, bak ze daarna acht minuten in het frituurmandje, haal ze eruit en wacht totdat de temperatuur van de friteuse is toegenomen. Stop daarna het mandje met gebakken frietjes twee tot drie minuten in de friteuse om ze te laten bruinen.
• Diepvriesfrietjes mogen nooit rechtstreeks in het mandje worden gelegd of boven de kuip worden gehouden. Verwijder zoveel mogelijk ijs en droog de frietjes met een theedoek voordat u ze in de kokende olie dompelt.
• Voor het gelijkmatig bakken van andere soorten voedsel, snijdt u het in stukjes die niet te groot zijn en hetzelfde formaat hebben.
• Voeg zout of kruiden op enige afstand van de friteuse toe aan het gefrituurde voedsel om te voorkomen dat ze in het toestel terechtkomen.
Elektrische friteuses worden gecontroleerd door een thermostaat die is ontworpen om de olie op de juiste temperatuur te houden en zo oververhitting en ontbranding te voorkomen, wat ze veiliger maakt. De meeste friteuses hebben ook een thermisch beveiligd uitschakelsysteem om de friteuse te stoppen als deze te heet wordt. Andere veiligheidsfuncties zijn kijkvensters, zodat het bakkende voedsel zichtbaar is, koele wanden om de buitenkanten niet te heet te laten worden en vergrendelde deksels die voorkomen dat de olie eruit spat tijdens het bakken en het risico op morsen verminderen wanneer een friteuse wordt aangetikt.
De olie bevat mogelijk te veel water.
Het is belangrijk om voedsel volledig te drogen en alle ijsdeeltjes van diepgevroren voedsel te verwijderen voordat u gaat bakken.
Als er te veel water in de olie zit, gaat het water koken en zorgt het ervoor dat er olie uit de friteuse spat.
Arachideolie heeft een lager rookpunt dan de meeste plantaardige oliën, dus kan de olie licht roken op baktemperatuur. Dit geeft ook een lichte smaak af die wel of niet wenselijk kan zijn.
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Water en olie zijn niet mengbaar: als ze worden samengevoegd en oververhit raken, kan de olie door plotse verdamping van het water gaan spatten.
Verwijder steeds overtollig water uit voedsel vóór het bakken, zodat de hoeveelheid water in de olie tot het minimum beperkt blijft.
Giet nooit voedsel (met name diepvrieswaren) rechtstreeks in het mandje of in de friteuse, aangezien door het ijs water in de olie terecht zal komen.Het mandje van de friteuse
niet afdekken met het deksel na gebruik, want hierdoor kan condensatie ontstaan in de friteuse.
Zorg ervoor dat er geen condensatie van het deksel in de friteuse druppelt.
De friteuse nooit buiten gebruiken of opbergen, want dit veroorzaakt condensatie.
Gebruik de friteuse nooit wanneer het olieniveau hoger is dan de markering voor het maximumniveau: hierdoor zal de friteuse overlopen.
Verwijder de overtollige olie met een lepel.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.