Hoe kies je de juiste pan?

Er bestaan tegenwoordig oneindig veel pannen in diverse materialen met verschillende oppervlakken, afmetingen, hoogtes, enz. Het is dan ook heel belangrijk dat je weet wat je van een pan mag verwachten voordat je er eentje koopt. We hebben een lijst met de belangrijkste kenmerken opgesteld die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze

undefined

Welk type pan heb je nodig?

De braadpan

De braadpan mag in geen enkele keuken ontbreken en is een klassieke keukenhulp waarin je eigenlijk alles kan bereiden. Het is een erg veelzijdige pan die je helpt om gezond te koken. Ze heeft een platte bodem en ronde zijwanden. Dit is de perfecte combinatie om gerechten snel en gelijkmatig te garen. Dankzij de hoogwaardige antiaanbaklaag van Tefal, kan je in deze pan voedsel bereiden zonder vetstof. Het is dus de perfecte hulp voor wie zo gezond mogelijk wil koken. Of je nu op zoek bent naar een duurzame antiaanbaklaag, keramiek of roestvrij staal, je vindt altijd de perfecte oplossing. 

De braadpan is geschikt voor de bereiding van:

 • Vlees 
 • Vis 
 • Groenten 
 • Eieren 
 • Spek...
undefined

De wokpan

Wokpannen hebben een kleinere bodem en hoge, geronde zijwanden. Ze zijn dieper dan een gewone braadpan. Wokpannen zijn heel populair voor het bereiden van Aziatische gerechten zoals gegrilde groenten of geroerbakte noedels. Sommige van onze wokpannen hebben speciale functies zoals een handige schenktuit (voor het schenken van saus, sap, room, enz.). 

undefined

De pannenkoekenpan

Deze pan lijkt een zeer specifieke functie te hebben: pannenkoeken bakken. Ze is echter heel wat veelzijdiger dan je misschien denkt. Uiteraard is deze pan je perfecte bondgenoot om flensjes en pannenkoeken te maken. Maar je bereidt er ook moeiteloos fajita’s, eieren, wentelteefjes en vele andere gerechten in die normaal in de pan worden gemaakt. Ze is verkrijgbaar in verschillende formaten. 

undefined

De sauteerpan

Dit type pan werd in de eerste plaats ontworpen om vlees en groenten te roerbakken. Je moet maar weinig opgewarmde vetstof toevoegen, zodat je gezondere en smakelijkere bereidingen krijgt. In tegenstelling tot de klassieke braadpan heeft deze pan rechte wanden en is ze veel dieper. Ze is dan ook perfect om volledige maaltijden te bereiden en te genieten van diverse gerechten. De pan wordt geleverd met een deksel zodat warmte en vocht niet kunnen ontsnappen. Ideaal dus om ingrediënten zachtjes te laten koken en stoven.  

Deze pan is beschikbaar in verschillende formaten en materialen. 

undefined

De speciale pan

Speciale pannen hebben specifieke functies die je helpen je favoriete gerechten te bereiden.  Er zijn speciale pannen om steaks te grillen of blini’s en omeletten te maken, zoals driehoekige pannen of pizzapannen... Met deze pannen bereidt je eenvoudig je favoriete gerechten met het beste materiaal. 

undefined

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een pan?

Welk formaat heb je nodig?

Het is essentieel dat je het juiste formaat kiest. Weet je niet zeker welk formaat je nodig hebt? Geen nood. We hebben een duidelijke tabel gemaakt waarmee je kan bepalen welk formaat pan je moet kopen. Zo raden we voor een gezin van vier bijvoorbeeld een pan van 26-28 cm aan.

undefined

Is je pan ook geschikt voor je kookplaat?

Compatibiliteit met kookplaten 

Niet alle pannen zijn geschikt voor alle soorten kookplaten. De compatibiliteit hangt voornamelijk af van het materiaal en de samenstelling ervan. Hoewel de meeste van onze pannen geschikt zijn voor alle soorten kookplaten, waaronder inductiekookplaten, controleer je voor je aankoop toch best of de pan compatibel is (check het onderstaande pictogram op de verpakking of de beschrijving van het product op de website).

 1. Gas
 2. Elektrisch
 3. Inductie
 4. Glas-keramisch
undefined

Wil je een vaste of afneembare handgreep?

Kies tussen een vaste of afneembare handgreep 

Afneembare handgreep

 • Ideaal voor wie ruimte wil besparen:  Eenvoudig op te bergen 
 • Veel meer dan een pan: Kan worden gebruikt op het FORNUIS en in de OVEN en kan worden weggezet in de KOELKAST (met compatibel deksel van glas of plastic) 
 • Het handvat blijft koel. 


Vaste handgreep in roestvrij staal

 • Geklonken handgreep in roestvrij staal, zoals een Chef 
 • Ligt stevig in de hand 


Vaste handgreep in bakeliet

 • Blijft koel 
 • Gemakkelijk en veilig te hanteren 
undefined

Welke coating/materiaal kies je voor je pan?

De voordelen van pannen met antiaanbaklaag

Al onze pannen met antiaanbaklaag zijn ideaal voor snelle en eenvoudige bereidingen. Ze gaan heel lang mee en voorkomen dat voedsel aan de bodem van de pan blijft kleven. Bovendien bevatten ze geen PFOA, lood of cadmium.

Koken was nog nooit zo eenvoudig en je hoeft niet eens olie of boter toe te voegen. Zo bereid je moeiteloos gezondere gerechten! 

undefined

De voordelen van Mineralia-pannen met steen-look

Mineralia-pannen met steen-look hebben een antiaanbaklaag met mineralen om gezonder te koken. Ze bevatten geen PFOA, lood of cadmium. 

 Ook zonder vetstof gaan ingrediënten niet kleven. Ze zijn erg sterk en duurzaam. Je kan er allerlei gerechten in bereiden: vis, vlees, groenten... De meeste Mineralia-pannen zijn geschikt voor inductiekookplaten. 

undefined

De voordelen van keramische pannen

Onze keramische pannen zijn milieuvriendelijk. Ze bestaan voor 90% uit natuurlijke mineralen en voor 10% organische ingrediënten, en zijn dus perfect voor wie gezond wil koken. Ze bevatten geen PFOA, lood of cadmium. Keramiek is ook krasbestendig, duurzaam en eenvoudig te reinigen. Voeg wat olie toe voor de knapperigste resultaten.

undefined

De voordelen van roestvrijstalen pannen

Deze pannen zijn ultra duurzaam en perfect voor alle soorten bereidingen.  We gebruiken hoogwaardig 18/10 roestvrij staal voor extreme duurzaamheid en krasbestendigheid om perfect te schroeien, blussen... 

undefined

De pro’s van gietijzeren pannen

Gietijzer is uiterst bestendig en zorgt voor perfect gelijkmatig gegaarde bereidingen. Gietijzeren pannen zijn ideaal om te grillen en te schroeien. Je gebruikt ze onder meer om vlees te bereiden. Deze pannen zijn zwaarder dan andere maar verdelen en behouden de warmte perfect zodat je ze precies zoals een barbecue kan gebruiken. 

undefined

Vergelijk de verschillende coatings