Hoe kies je een raclette- of fonduestel?

Raclette- en fonduestellen zijn toestellen waarmee je gezellige tafelmomenten creëert. Kaasliefhebbers kunnen hun passie met 2, 4, 6, 8 of zelfs 10 gasten delen! En wie houdt van variatie kan kiezen voor een vleesfondue , een kaasfondue of een chocoladefondue.

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we deze koopwijzer gemaakt. Hierin vind je alle criteria en kenmerken die je in aanmerking kan nemen bij het kiezen.

undefined

Onze selectie raclette- en fonduestellen

Raclette Gourmet RE610

undefined

Fondue Inox & Design Thermorespect EF265

undefined

Hoe kies je een raclettetoestel?

Inhoud

De eerste vraag die je je moet stellen, is hoeveel gasten je thuis wil uitnodigen? Heb je een groot gezin? Organiseer je regelmatig raclettefeestjes? Of je nu een toestel voor 2, 4, 6, 8 of 10 personen zoekt, wij hebben precies wat je nodig hebt. 

Wil je genoeg ruimte en pannetjes voor maximum 8 personen? Kies dan voor onze Raclette Gourmet RE610, gemaakt door ervaren vakmensen in de Franse Haut-Savoie, waar raclette deel uitmaakt van de lokale traditie. 

Met dit model creëer je een gezellige sfeer aan tafel voor wel 8 personen. Dit specifieke product is bovendien een 3-in-1-toestel, dat je ook kan gebruiken als grill en als plancha. Op die manier gaat er een wereld van recepten voor je open! Verder is de Titanium Force antiaanbaklaag uiterst bestendig. Extra kwaliteit? De pannetjes zijn 50% dieper dan bij de klassieke modellen zodat je meer kaas tegelijk kan opwarmen en grillen. Fijnproevers en kaasliefhebbers zullen hier dankbaar gebruik van maken. 

Heb je genoeg aan een kleiner toestel? Geen probleem! Iedereen vindt het perfecte formaat in ons uitgebreide aanbod raclettestellen. 

Veelzijdig

Zoek je een toestel waarmee je niet enkel raclette kan maken? Kies dan voor een van onze multifunctionele modellen. Eigenlijk hebben de meeste van onze raclettestellen meerdere functies dankzij de bovenplaat. Zo kan je ze gebruiken als grill, plancha, om aardappelen te verwarmen of pannenkoeken te maken! 

Echt waar? Wil je uiteenlopende recepten bereiden met je toestel? Kijk dan zeker eens naar onze Raclette Cheese 'N Co . Dit model is een 6-in-1 raclettestel. Hiermee bereidt je raclette, aardappelen met kaas, kaasfondue, tartiflette, kaasdoosjes en kaaspannenkoeken! 6 functies in één compact toestel! Dit is het perfecte raclettestel voor de grootste creatievelingen. 

Vorm

Rond, vierkant, rechthoekig? In ons aanbod vindt je altijd een model dat bij de vorm van je tafel past. Of je nu een ronde, vierkante of rechthoekige tafel hebt, voor elke vorm is er een toestel! Stem de vorm van het model af op die van je tafel en laat het toestel in je eetkamer schitteren!

undefined

Wil je ruimte besparen?

Woon je in een kleine flat? Is de ruimte op je aanrecht beperkt? Kies dan voor een compact toestel. Met onze compacte en slimme sets kan je heel wat ruimte in je kast besparen. Zo kan je ze verticaal wegzetten terwijl alle accessoires in het toestel zelf zijn opgeborgen. Dergelijke raclettestellen nemen dus weinig ruimte in en staan nooit in de weg. 

Vind het perfecte raclettestel om ruimte te besparen! 

Thermospot

Om altijd zeker te zijn van een perfect resultaat kies je voor een toestel met een Thermospot, die aangeeft wanneer het toestel warm genoeg is. 

Op zoek naar recepten?

Als je op zoek bent naar nieuwe recepten om je gasten te verrassen, kies dan voor een toestel met een receptenboekje. Ontdek een gloednieuwe manier om je raclettestel te gebruiken en laat je creativiteit de vrije loop! 

En? Hebt je het perfecte raclettetoestel gevonden? 

undefined

Hoe kies je een fonduestel?

Welke soort fondue wil je maken?

Een fondue bourguignonne of vleesfondue maak je met vers rundvlees en verschillende sausjes. Hier kan je bijvoorbeeld frietjes bij serveren. Een fondue savoyarde of kaasfondue is een typisch gerecht uit de Haute-Savoie. Die maak je met Franse kazen zoals Beaufort, Comté en Tomme de Savoie en serveer je met brood. Het perfecte feestgerecht voor koude winteravonden. 

En wat dacht je van een zoet dessert om deze lijst af te ronden? Je kan met je fondueset namelijk ook chocoladefondue maken. Een heerlijke en warme afsluiter van je maaltijd. Die je bovendien kan combineren met stukjes fruit.

Inhoud

Hoeveel gasten wil je uitnodigen? Moet je een groot gezin te eten geven? Organiseer je regelmatig etentjes of fonduefeestjes? Of het nu voor jou alleen is of voor 6 of 8 mensen, je vindt altijd het perfecte fonduestel van Tefal. 

Wil je een groot genoeg toestel tot maximum 8 personen? Dan is ons fonduestel THERMORESPECT INOX&DESIGN iets voor jou. Met dit chique en mooi vormgegeven model kan je fonduen met 8 mensen. Het wordt geleverd met 8 vorken/spatels voor al je gasten. Verder is dit model geschikt voor alle soorten fondue: vlees, kaas of chocolade. Met zijn isolerende buitenwand is deze fondueset bovendien heel veilig.

undefined

Veelzijdig

De meeste van onze toestellen zijn geschikt voor alle types fondue. Kaas-, vlees- of chocoladefondue... de heerlijke mogelijkheden zijn eindeloos.  

Verleg je grenzen en ontdek nieuwe smaken! Je kan een traditioneel fonduestel ook gebruiken voor Aziatische fondue, waarbij gewoonlijk stukjes vlees, groente, tofu, noedels, enz. worden gegaard in bouillon. 

Veilig

Ben je bang voor de veiligheid van je kinderen met de hete ingrediënten op tafel? Geen nood! Kies voor een toestel met een dubbele isolerende wand, dat ieders veiligheid garandeert. Met onze toestellen kan de hele familie gezellig samen aan tafel zitten zonder gedoe.  

Antikleeflaag

Om te zorgen dat je je ingrediënten makkelijk en probleemloos kan garen, hebben onze toestellen een antikleeflaag. Zo kan je ze ook moeiteloos onderhouden en blijft hun duurzaamheid jarenlang gewaarborgd. 

Reinigen

Wil je zo weinig mogelijk tijd besteden aan het schoonmaken van je fonduestel? Kies dan voor een set met een afneembare en vaatwasserbestendige pot, zoals onze Fondue Thermorespect Colormania.

Dit fonduestel mag in de vaatwasser en heeft een buitenwand die je heel makkelijk kan afnemen. Dankzij het vast-/loskliksysteem kan je de buitenwand en de pot met antikleeflaag heel gemakkelijk schoonmaken.

undefined

Waarom zou je een fondue- of raclettestel kopen?

Een droom voor kaasliefhebbers...

Raclette en fondue zijn traditioneel erg geliefd bij kaasliefhebbers. Ben jij dat ook? Dan zal de aankoop van een raclette- of fonduestel je gewoon heel blij maken. 

...en anderen

Met een fonduestel bereidt je zoveel meer dan alleen kaasfondue! Reis bijvoorbeeld naar Zwitserland voor een vleesfondue in olie of naar Azië voor een Chinese of Vietnamese fondue. En je kan je maaltijd met een zoete toets afsluiten met een heerlijke chocoladefondue! En dit alles met één enkel toestel.

Sommige van onze raclettestellen kan je ook als steengrill gebruiken, ideaal voor weer een ander type gezellig etentje. De stenen bakplaat schroeit je vlees, vis en groenten mooi dicht, net als een echte plancha. Je hebt dus altijd voldoende opties om fijnproevers aan tafel uit te nodigen! 

Heerlijk en gezellig

Daarnaast kan je deze maaltijden snel bereiden en heel eenvoudig gezellig met anderen delen. Ideaal dus om een geweldige tijd met je geliefden aan tafel door te brengen. En perfect voor koude winteravonden! 

Bijna geen voorbereiding

Afgezien van aardappelen, die je eerst moet koken, moet je helemaal niets voorbereiden. Je kan dus volop genieten van de ervaring. Raclette is de perfecte maaltijd als je gezellige momenten met je geliefden wil delen. 

undefined