- Home
- Het geheim achter hoe Tefal zijn pannen maakt | Tefal
Tefal opent de deur naar keukens van Franse topkwaliteit
Producten getest in extreme omstandigheden voor een onberispelijke kwaliteit
Rumilly
De grootste productievestiging van Tefal is Rumilly, in de Haute-Savoie. Deze site, met een oppervlakte van 17 rugbyvelden, produceert elk jaar meer dan 35 miljoen keukenbenodigdheden, dankzij de expertise van onze 1.600 medewerkers.
De productie
De productie van een Tefal pan is een vakkundige mix van technologie en knowhow. Voor onze producten die compatibel zijn met alle warmtebronnen, inclusief inductie, wordt een roestvrijstalen rooster in een ruwe aluminium schijf gebracht (felsen), voordat het zijn karakteristieke vorm met verhoogde randen krijgt (dieptrekken). Bijsnijden zorgt voor gladde, veilige randen.
De verschillende stappen in de productie van ons Unlimited-assortiment
De pan ondergaat vervolgens een lang proces om zes lagen coating aan te brengen, waarna het in de oven wordt geplaatst om de coating te verharden. Na controle van de bodem om ervoor te zorgen dat deze perfect vlak is, worden de handgrepen toegevoegd. Na een zeer grondige kwaliteitscontrole wordt elke pan verpakt en klaargemaakt om naar jou thuis of naar de winkel te gaan! Ons keukengerei is essentieel in je huishouden, zodat je elke dag heerlijk kunt koken zonder vetstof.
En daarna? Levenscyclus en recyclage
Innovatie betekent elke dag één stap voor blijven op wat voor jou belangrijk is
Onze missie: totale traceerbaarheid garanderen
Omdat we onze volledige productieketen controleren, kunnen we het productieproces van onze producten perfect traceren.
Wij vinden het erg belangrijk dat je weet waar de producten die je koopt vandaan komen.
Sinds 2006 staat er een code op de onderkant van al onze pannen en potten, zodat je hun hele levenscyclus kunt traceren.
Ontdek alles over Tefal in slechts een paar klikken!