undefined

Onze geschiedenis

Al meer dan 60 jaar unieke oplossingen, geïnspireerd door jouw leven

Van Marc Grégoires experimenten in de jaren 50 tot vandaag ... Van de eerste antikleefpan tot een assortiment kleine huishoudtoestellen ... Tefal is blijven innoveren om het dagelijkse leven te vereenvoudigen. Zo kun jij je richten op wat echt belangrijk is. Herbeleef dé momenten die onze geschiedenis mee vorm hebben gegeven.

Enkele belangrijke data

 • De jaren 50

  De uitvinding van de braadpan

  undefined
 • De jaren 60

  Klaar voor de top?

  undefined
 • De jaren 90

  Ingenio

  undefined
 • Jaren 2000

  Regel de hitte tot in de perfectie

  undefined
 • En vandaag?

  Je nieuwe bondgenoten in de keuken

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

1956
Het begint allemaal met een hengel ...

In het begin stelt de Franse ingenieur Marc Grégoire zichzelf voor de uitdaging om een hengel van glasvezel in plaats van bamboe uit te vinden. Zo ontdekt hij polytetrafluorethyleen (PTFE), een materiaal met antikleefeigenschappen. Hij ontwikkelt een innoverende methode om een aluminium schijf met dit materiaal te bedekken.
Na een discussie over een pan kokende melk met zijn vrouw Colette, komt hij op het idee om antiaanbaklagen op kookgerei aan te brengen. Pannen kunnen nu makkelijk schoongemaakt worden en vlees blijft niet aan de pan kleven. De eerste antikleefpan is een feit en wordt enkel gebruikt door mevrouw Grégoire. 

Wist je dat?

In 1956 vroeg Marc Grégoire een patent voor de eerste ‘antikleefpan’.

undefined

1956
Het merk Tefal is geboren...

undefined

Om het koken te revolutioneren!

Aanvankelijk pikken de fabrikanten van huishoudelijke apparatuur zijn uitvinding niet op. Marc Grégoire besluit dan maar zijn eigen werkplaats op te richten in Sarcelles (Frankrijk) en start in 1956 het bedrijf Tefal. Zijn producten worden gedemonstreerd door zijn vrouw Colette. Het is een succes, met demonstrateurs en reclameposters die de revolutionaire pan aanprijzen.

Wist je dat?

In het eerste bedrijfsjaar ligt de productie op 100 pannen per dag.

undefined

Januari 1961
Beroemd na één foto

undefined

1st lady van de Verenigde Staten,
1e mediahype

Terwijl Tefal zijn pannen naar de Verenigde Staten begint te exporteren, gebeurt er iets opmerkelijks: in de pers verschijnt een foto van Jackie Kennedy die uit een winkel in New York met een Tefal-pan stapt. Deze onverwachte foto krijgt veel media-aandacht en geeft de reputatie van het bedrijf wereldwijd een boost.

Februari 1963
Maria-Lichtmis heruitgevonden

Tijd voor pannenkoeken!

Tefal komt met een geweldig idee: pannenkoeken combineren met ‘Maria Lichtmis’, een in onbruik geraakt feest. Een populaire Franse talkshowpresentator wordt uitgenodigd om een groot pannenkoekenfeest te leiden. Het is een succes ...
In de komende jaren wordt Tefal een symbool van samenhorigheid: pannenkoekenpannen, cakevormen, wafelijzers, raclette- en fonduestellen, grillplaten ... Op elk product maakt de antiaanbaklaag het verschil.

undefined

1968
Groupe SEB neemt Tefal over

Een nieuw tijdperk

In 1968 koopt SEB - weldra Groupe SEB, de wereldwijde referentie voor kleine huishoudapparaten - het bedrijf Tefal en zijn vijf Europese filialen.

undefined

Wist je dat?

SEB gebruikt Tefals deskundigheid in coating onder meer voor de Durilium strijkzool van de Calor-strijkijzers.

undefined

Jaren 90 en 2000

Geluk begint thuis

Omdat je thuis goed voelen ontzettend belangrijk is geworden zet Tefal maximaal in op innovatie met elektrische strijkijzers, waterkokers, weegschalen, telefoons, kinderartikelen en zelfs domotica!

undefined

Jaren 90
Simpel, veelzijdig, ingenieus

Maak plaats voor Ingenio! Tefal begrijpt de nieuwe verwachtingen van de consument voor meer praktische, compacte producten. Zo ontstaat het Ingenio assortiment, met de slimme afneembare handgrepen. Een kleine revolutie waar 5 jaar onderzoek en ontwikkeling aan voorafging.

undefined

Jaren 2000
De kookrevolutie

Perfecte warmteregeling

De nieuwe Thermo-Spot-technologie veroorzaakt een kleine revolutie in de kookwereld: een warmte-indicator in het midden van de pan wordt rood zodra de ideale temperatuur bereikt is. Deze innovatie maakt koken kinderspel ...

undefined

Wist je dat?

Met de lancering van Actifry in 2006 zet Tefal in op gezond koken, dankzij de unieke oplossing die frietjes en vele andere knapperige gerechten bereidt met slechts één lepel olie.

undefined

En vandaag?

undefined

Je nieuwe bondgenoten in de keuken

Tefal blijft ingenieuze oplossingen voor perfecte resultaten ontwerpen zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is.
Ontdek ook:
- Optigrill™, het plezier van perfect gegrilde gerechten
- Cake Factory, voor perfect geslaagde taarten en gebak

Ontdek ook...

Onze engagementen

Ontdek onze initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en te bouwen aan een dynamische samenleving waarin iedereen tijd kan besteden aan de belangrijke dingen die ons samenbrengen.

undefined

Alles wat je moet weten over Tefal

Ontdek onze expertise, onze teams, onze waarden ... om het leven voor jou te vereenvoudigen.

undefined