FILTRA PRO 4L FR517170

FILTRA PRO 4L FR517170 Gepatenteerde oliefiltering voor een makkelijke schoonmaak!

Filtra Pro voor frituurpan! Filtra Pro Inox & Design is een semi-professionele friteuse met cool zone technologie. Met zijn inhoud van 4L olie, kun je tot wel 1,3 kg heerlijke frietjes bereiden. Het heeft een gepatenteerde oliefilter die je na het frituren kan gebruiken zodat er geen resten achterblijven en je olie zuiver blijft. En een ingebouwd verwarmingselement voor snelle en uitstekende resultaten. Filtra Pro Inox & Design kan volledig uit elkaar gehaald worden en alle elementen behalve het verwarmingselementen mogen in de vaatwasser. Het is voorzien van een afstelbare thermostaat en een mechanische timer. Het deksel kan gebruikt worden tijdens het frituren en het heeft een kijkvenster om het bereidingsproces te kunnen volgen. Het is voorzien van een permanente metalen filter.

Referentie: FR517170

 
114,99 €1
1Eco-participation included.

TEFAL FILTRA PRO FR517 FRITUURPAN: Frituren als een pro is nog nooit zo makkelijk geweest!

Filtra Pro Inox & Design 4L is een stijlvolle semi-professionele frituurpan die gebouwd is om lang mee te gaan, dankzij zijn stevige roestvrijstalen schaal en zijn roestvrijstalen behuizing. Deze semi-professionele friteuse is voorzien van een cool zone technologie en een hoog vermogen van 3000W. Deze semi-professionele frituurpan is uitgerust met een gepatenteerde filterzeef die je kan gebruiken na het frituren zodat er geen resten achterblijven en de olie zuiver blijft. Zo krijg je perfect krokante huisgemaakte frietjes voor iedereen! Met zijn inhoud van 4L olie, kan je tot 1,3 kg heerlijke frietjes klaarmaken, zoals een pro. Het heeft een ingebouwd verwarmingselement voor snelle en perfecte resultaten. Zijn roestvrijstalen schaal is uitneembaar zodat het makkelijk in gebruik is en afgewassen kan worden. Family Pro kan volledig gedemonteerd worden en alle onderdelen behalve het verwarmingselement zijn vaatwasmachinebestendig. De temperatuur kan geregeld worden van 150°C tot 190°C. Kies je bereidingstijd dankzij de mechanische timer. Of je kan het kookproces volgen via het doorkijkraampje. De deksel kan gebruikt worden tijdens het frituren en is voorzien van een permanente metalen filter. Met Filtra Pro, is het nog nooit zo makkelijk geweest om te frituren als een echte professional en tot professionele resultaten te komen!
Belangrijkste zaken
 • Wereldwijde innovatie: gepatenteerde oliefiltering

  Filtra Pro is voorzien van een uniek voordeel: een ingebouwd gepatenteerde filterzeef om je olie te filteren na elk gebruik. Zo blijft je olie langer zuiver en slechte geurtjes worden verminderd.

 • Gepatenteerde filterzeef

  De filter wordt in de schaal geplaatst, ook tijdens het frituren. Het is zeer handig in gebruik en vaatwasmachinebestendig

 • Je olie filteren in een handomdraai

  De filterzeef kan makkelijk gebruikt worden dankzij zijn uitwendig handvat.

 • Houd toezicht op het koken

  Deze friteuse heeft een deksel met een kijkvenster en een metalen filter. Het heeft ook een uitlekbakje om na het koken de olie direct in de schaal te ledigen.

 • Makkelijk in gebruik

  Stel de gewenste tijd in en de timer zal afgaan zodra je frietjes klaar zijn! Stel de gewenste temperatuur in met de verstelbare thermostaat van 150° to 190°

 • Makkelijk in onderhoud

  Deze friteuse is makkelijk schoon te maken. Behuizing, schaal, deksel, frituurmandje en filterzeef zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Hoog vermogen voor sneller opwarming

  Zeer snelle opwarming dankzij een vermogen van 3000W

 • Roestvrij stalen behuizing

  Deze friteuse is gemaakt om lang mee te gaan dankzij zijn stevige roestvrijstalen behuizing.

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Extra meegeleverde accessoires Filtering mesh  
nvt nvt
Olie-inhoud 4L  
nvt 3 L  
Mandinhoud 1,3 Kg  
nvt 1.2 kg  
Coating binnenpan Roestvrij staal  
nvt Roestvrij staal  
Cool touch    
   
   
Koude zone    
nvt    
Deksel Bereiding  
nvt Bereiding  
Venster    
nvt    
Filter Metaal  
nvt Metaal  
Oliefiltering Handmatig  
nvt N.v.t.  
Handgrepen voor verplaatsing    
nvt    
Bedieningspaneel Zilver  
nvt Zilver  
Controlelampje    
nvt    
Kleuren Metal  
Zwart  
Geborsteld roestvrij staal  
Capaciteit voor frietjes 1 Kg  
nvt 1.2 kg  
Uitneembare binnenpan    
nvt    
Aan/uit-schakelaar    
   
nvt
Timer (h)    
   
   
Vaatwasmachinebestendig - details Lid, basket, bowl and filtering mesh  
Mand + lade  
Behuizing, kom, deksel & frituurmandje  
Prijs 114,99 € 199,99 € 89,99 €
Gebruiksaanwijzing & Handleiding
Veelgestelde vragen
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Laat het mandje eerst in de olie neer. Draag handschoenen wanneer u voeding met beslag direct in de olie zet.
In de friteuse kunt u allerlei soorten voedsel klaarmaken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en fruit. U kunt ook desserts maken met uw friteuse, bijvoorbeeld beignets, donuts en fruit.
U kunt de olie bewaren in de friteuse. Als u het deksel goed afsluit, blijft de olie vers en schoon. Als u de friteuse lange tijd niet gaat gebruiken, kunt u de olie het beste in een aparte doos of bak bewaren en de friteuse schoonmaken.
Vermeng nooit verschillende soorten olie, want de ene oliesoort heeft meer tijd nodig dan de andere om de juiste temperatuur voor frituren te bereiken; dit kan er ook voor zorgen dat de olie emulgeert en overloopt tijdens het koken.
De opwarmingstijd varieert, afhankelijk van de stand van de thermostaat, het model en de grootte, tussen 10 en 18 minuten. Het gebruik van een model met vaste of uitneembare binnenpan kan het verschil maken. Het indicatorlampje (afhankelijk van het model) brandt wanneer de friteuse opwarmt en gaat uit wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
Metalen houtskoolfilters moeten worden vervangen na 35 tot 50 keer frituren, afhankelijk van het model (de verzadigingsindicator geeft aan wanneer de filter moet worden vervangen). Schuimfilters moeten worden vervangen na 20 keer frituren. Wanneer u vis frituurt, adviseren wij u een aparte filter te gebruiken en de olie na afloop te verversen. Waterclean-filters van koolstofvezels moeten na 80 keer frituren worden gewassen (de filter regenereert na iedere wasbeurt). Het Pure Air-systeem is een permanent systeem, dat niet hoeft te worden vervangen.
De olie in uw friteuse moet op zijn minst na iedere 10 frituurbeurten worden ververst. Zonnebloemolie en arachideolie moeten na iedere 5 frituurbeurten worden ververst, of vanaf het moment dat u knetterende geluidjes hoort (dat betekent dat er water aanwezig is in de frituurkuip). Filter de olie regelmatig opdat ze langer goed blijft. Mogelijk moet u de olie vaker verversen als u vis, schaal- en schelpdieren of producten met beslag frituurt.
Olie moet na ieder gebruik, na afkoeling, worden gezeefd en/of gefilterd (met papieren filters, een filterpot of een zeef. Zo voorkomt u dat de olie te snel vervuild raakt. Bewaar olie waarin vis is gebakken, apart.
a) De olie is niet heet genoeg. Als u een instelbare thermostaat hebt, controleer dan of deze op de juiste temperatuur staat voor wat u wilt klaarmaken. Als uw friteuse geen instelbare thermostaat heeft, controleer dan of het lampje op de friteuse uitstaat. Dat betekent dat de olie klaar is om in te frituren.
b) Er zat te veel voedsel in het mandje. Frituur het voedsel in kleinere hoeveelheden (vooral bevroren voedsel) voor betere resultaten.
c) U hebt het voedsel niet lang genoeg gekookt. Verleng de frituurtijd met een paar minuten. U kunt het mandje optillen om te zien of uw voedsel al een knapperig korstje heeft.
a) De friteuse was gevuld tot boven de markering voor het maximumniveau (met olie of frituurproducten in het mandje). Controleer het oliepeil. De kuip heeft markeringen voor het minimum- en het maximumniveau.
b) Er zijn mogelijk producten met veel vocht in de olie gedaan. Droog de producten volledig of verwijder losse ijskristallen op bevroren producten voordat u deze frituurt.
Voor optimale resultaten adviseren wij plantaardige olie te gebruiken.
Vermeng nooit meerdere soorten olie in de friteuse, de kooktemperaturen verschillen voor elke olie.
Indien u vaste vetstoffen gebruikt:
• snijd deze dan in kleinere stukken en smelt ze in een kookpan (op 150 °C) voordat u ze in de friteuse giet,
• smelt vaste vetstoffen nooit rechtstreeks in het mandje van de friteuse.
Zet absoluut nooit een groot stuk vetstof rechtstreeks in het frituurmandje.
Onaangename geuren kunnen het gevolg zijn van oude olie en/of een verzadigde filter die vervangen moet worden. Vervang de olie en/of de filter.
Veeg het venster af met wat citroensap of wrijf met een doormidden gesneden aardappel over het venster voordat u gaat frituren.
Afhankelijk van het model:
a) Van buitenaf bedienbaar mandje (hiermee kunt u de producten met gesloten deksel in de hete olie laten zakken, zodat de olie niet kan spatten).
b) Koude wand.
c) Deksel met drukvergrendeling.
d) Uw friteuse is uitgerust met een thermische begrenzer in geval van oververhitting (droog opwarmen) of kan hiermee worden uitgerust indien u beschikt over een van de semi-pro-modellen. Zorg ervoor dat deze niet is ingeschakeld als het apparaat niet werkt.
De tank van de friteuse moet voor gebruik worden gevuld terwijl het toestel koud en losgekoppeld is.
Na een paar keer gebruiken, moet u het peil bijvullen. Doe dit altijd met een losgekoppeld en koud toestel.
Gebruik de friteuse nooit zonder olie of kookvet.
Er staan gewoonlijk twee markeerstreepjes aan de binnenkant van de tank: minimum en maximum. Raadpleeg de gebruiksinstructies.
Zorg er in ieder geval voor dat het maximale niveau nooit wordt overschreden en dat het oliepeil niet onder de minimummarkering daalt.
• Zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt (indicatielampje gaat uit).
• Sommige modellen hebben een instelbare thermostaat waarmee u kunt kiezen uit diverse temperaturen. In de laagste stand wordt de olie verhit tot ongeveer 170 °C, in de hoogste tot 190 °C. De laagste stand kan worden gebruikt voor het frituren van producten die niet goed bestand zijn tegen hogere temperaturen (paddenstoelen, sommige vissoorten). De hoogste stand is ideaal voor het frituren van frieten, vlees, kant-en-klare diepvriesproducten, groenten, enz.
Plaats het voedsel in het mandje met inachtneming van de markering van het maximumniveau, zoals aangegeven in de instructies.
Voor het lekkerste resultaat adviseren wij het mandje niet tot het maximumniveau te vullen, maar tot de helft hiervan.
Wij adviseren je om de bereidingstemperatuur voor aardappels niet hoger dan op 170 °C in te stellen.
• Laat de friteuse volledig afkoelen.
• Giet de olie in een bewaardoos (gebruik deze gelegenheid om ze te filteren of te verversen).
• Verwijder de filter en het deksel van de friteuse (zie de gebruiksaanwijzing voor uw specifieke model). Reinig het deksel in heet sop en droog deze af. Sommige deksels kunnen worden gereinigd in de vaatwasmachine (zie de gebruiksaanwijzing).
• Vervang de filter (afhankelijk van het model, zie de gebruiksaanwijzing voor de frequentie).
• Reinig de uitneembare binnenpan (afhankelijk van het model) in heet sop en droog deze af. U kunt de binnenpan ook wassen met de vaatwasser. Gebruik geen schuurmiddelen. Vergeet niet de klep te reinigen indien deze is uitgerust met een filtratiesysteem.
• Als de binnenpan niet uitneembaar is, moet u de binnenpan afdrogen met keukenpapier. Vul de binnenpan voor de helft met lauw water en afwasmiddel (dompel de friteuse, het netsnoer of de stekker nooit onder in water). Reinig deze vervolgens met een zachte spons. Zorg ervoor dat het water niet over de rand spat of op het verwarmingselement terecht komt.
• Giet het water uit de pan en droog de binnenkant zorgvuldig af om zeker te stellen dat er geen water achterblijft in de oliekuip.
• De friteuse kan aan de buitenkant worden gereinigd met een vochtige spons en zeep. Het is aanbevolen dit na ieder gebruik te doen.
Vervang de olie regelmatig (na 8–10 maal gebruiken).
Verwijder de verbrande deeltjes (bakresten) op de bodem van de friteuse na elk gebruik om de olie langer te kunnen gebruiken.
Vervang (*afhankelijk van het model) of reinig regelmatig het filter: als het niet wordt vervangen zal het verstopt raken en kan water niet worden afgevoerd tijdens het gebruik.
Maak uw friteuse regelmatig schoon volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.
Giet de olie in een luchtdicht afgesloten recipiënt en gooi deze weg (neem contact op met uw plaatselijke afvalverwerkingsdienst, aangezien het inzamelen van afval per regio kan verschillen. De mogelijkheden voor het verwerken van recycleerbaar afval zijn afhankelijk van de lokale afvalverwerkingsdiensten).
Giet de olie niet in de gootsteen.
Water en olie zijn niet mengbaar: als ze worden samengevoegd en oververhit raken, kan de olie door plotse verdamping van het water gaan spatten.
Als de friteuse lawaai maakt, betekent dit dat er water aanwezig is. Het lawaai wordt veroorzaakt door het verdampende water.
Vervang de olie wanneer u deze plofgeluiden hoort. Als u de olie niet vervangt, kan deze beginnen spatten.
‒ Bij semi-professionele modellen wordt een veiligheidssysteem geactiveerd als de friteuse wordt verwarmd zonder olie.
• Laat het apparaat afkoelen.
• Gebruik de RESET-functie op de basiseenheid.
‒ Conventionele friteuses met koele wand hebben geen RESET-functie. Breng uw apparaat naar een van onze erkende servicecentra.
• Het deksel is niet goed gesloten. Zorg dat het deksel goed is vergrendeld.
   Controleer in het geval van een afneembaar deksel of de scharnieren goed zijn afgedicht.

• De afdichtingsring is beschadigd. Neem contact op met een erkend servicecentrum om deze te vervangen.
De batterij is leeg. Vervang de batterij.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het toestel niet. Laat de kabel vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
• Frietjes gemaakt van verse aardappelen:
- Doe de verse, ongekookte frietjes in kokend water om het zetmeel te verwijderen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Droog ze met een theedoek, bak ze daarna acht minuten in het frituurmandje, haal ze eruit en wacht totdat de temperatuur van de friteuse is toegenomen. Stop daarna het mandje met gebakken frietjes twee tot drie minuten in de friteuse om ze te laten bruinen.
• Diepvriesfrietjes mogen nooit rechtstreeks in het mandje worden gelegd of boven de kuip worden gehouden. Verwijder zoveel mogelijk ijs en droog de frietjes met een theedoek voordat u ze in de kokende olie dompelt.
• Voor het gelijkmatig bakken van andere soorten voedsel, snijdt u het in stukjes die niet te groot zijn en hetzelfde formaat hebben.
• Voeg zout of kruiden op enige afstand van de friteuse toe aan het gefrituurde voedsel om te voorkomen dat ze in het toestel terechtkomen.
Elektrische friteuses worden gecontroleerd door een thermostaat die is ontworpen om de olie op de juiste temperatuur te houden en zo oververhitting en ontbranding te voorkomen, wat ze veiliger maakt. De meeste friteuses hebben ook een thermisch beveiligd uitschakelsysteem om de friteuse te stoppen als deze te heet wordt. Andere veiligheidsfuncties zijn kijkvensters, zodat het bakkende voedsel zichtbaar is, koele wanden om de buitenkanten niet te heet te laten worden en vergrendelde deksels die voorkomen dat de olie eruit spat tijdens het bakken en het risico op morsen verminderen wanneer een friteuse wordt aangetikt.
De olie bevat mogelijk te veel water.
Het is belangrijk om voedsel volledig te drogen en alle ijsdeeltjes van diepgevroren voedsel te verwijderen voordat u gaat bakken.
Als er te veel water in de olie zit, gaat het water koken en zorgt het ervoor dat er olie uit de friteuse spat.
Arachideolie heeft een lager rookpunt dan de meeste plantaardige oliën, dus kan de olie licht roken op baktemperatuur. Dit geeft ook een lichte smaak af die wel of niet wenselijk kan zijn.
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Water en olie zijn niet mengbaar: als ze worden samengevoegd en oververhit raken, kan de olie door plotse verdamping van het water gaan spatten.
Verwijder steeds overtollig water uit voedsel vóór het bakken, zodat de hoeveelheid water in de olie tot het minimum beperkt blijft.
Giet nooit voedsel (met name diepvrieswaren) rechtstreeks in het mandje of in de friteuse, aangezien door het ijs water in de olie terecht zal komen.Het mandje van de friteuse
niet afdekken met het deksel na gebruik, want hierdoor kan condensatie ontstaan in de friteuse.
Zorg ervoor dat er geen condensatie van het deksel in de friteuse druppelt.
De friteuse nooit buiten gebruiken of opbergen, want dit veroorzaakt condensatie.
Gebruik de friteuse nooit wanneer het olieniveau hoger is dan de markering voor het maximumniveau: hierdoor zal de friteuse overlopen.
Verwijder de overtollige olie met een lepel.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.