Goodvibes Life+

GOODVIBES LIFE+ BM9620S1 De digitale personenweegschaal waar je blij van wordt

Of je nu een aantal kilo's wilt afvallen of aan krachttraining doet, met de Goodvibes digitale weegschaal kan je je gewicht tot de gram exact opvolgen, je vetpercentage meten en bijgevolg je doel en gevoel bepalen. Dit hier is niet zomaar een personenweegschaal. Ook de 10 meetwaarden, waaronder BMI, lichaamsvetpercentage en spiermassa, worden weergegeven. Aan de hand van deze waarden krijgt je meer inzicht in de samenstelling en onderlinge verhoudingen van eigen lichaam, opdat je duidelijke en haalbare doelen kan stellen en resultaten kan boeken waar je ongetwijfeld voldoening uit zult halen. Ontdek deze slimme digitale weegschaal met een gebruiksvriendelijke gekoppelde app: alleen maar goede vibes!

Referentie: BM9620S1

 
44,99 €1
1Eco-participation included.

De digitale personenweegschaal waar je blij van wordt: ga voor een positieve ingesteldheid en een goed gevoel

je humeur en gevoel van eigenwaarde worden immers niet bepaald door het getal op de weegschaal, maar door je ingesteldheid! Ieder lichaam is uniek. Het ideale gewicht is vaak een kwestie van geslacht, leeftijd en lichaamsbouw en staat in verhouding met prestatie en gezondheid. Met de Goodvibes digitale weegschaal en de ultra-intuïtieve app leer je je lichaam beter kennen, kkanje duidelijke en haalbare doelen stellen en je gezondheid bijsturen. Al dit aan de hand van 10 meetwaarden, waaronder BMI, lichaamsvetpercentage en spiermassa, maar ook botmassa, vochtpercentage en metabolische leeftijd. Met de gebruiksvriendelijke app kan je je vooruitgang bijhouden en makkelijk visualiseren. Maak gebruik van de handige opties m.b.t. het gewicht en vetpercentage om je persoonlijke doel te stellen en het gewenste resultaat te boeken. Het aantal gebruikers van de app is trouwens onbeperkt. Op deze manier kan je samen met familie en vrienden de app raadplegen om gezamenlijke inspanningen te leveren om goed fit en gezond te blijven. De Goodvibes digitale weegschaal heeft een weegvermogen van 180 kg en een schaalverdeling van 100 g. Het is geschikt voor alle lichaamsvormen en -maten.
Belangrijkste zaken
 • Ga voor een positieve ingesteldheid en een goed gevoel

  Bekijk tot 10 lichaamswaarden in één oogopslag vanuit de ultra-intuïtieve Goodvibes app: leer je lichaam beter kennen, en ga je doelstellingen achterna.

 • Zoveel meer dan gewichtsaanduiding

  Monitor zoveel meer dan alleen het lichaamsgewicht: met 10 meetwaarden, waaronder BMI, lichaamsvet, spiermassa, botmassa, vochtpercentage, visceraal vet, onderhuids vet, BMR, en metabolische leeftijd.

 • Volg je vooruitgang op

  Je kan je vooruitgang gemakkelijk bijhouden dankzij een gratis, gebruiksvriendelijke app met gemakkelijk te lezen dashboards.

 • Stel duidelijke en haalbare doelen

  Met opties om doelen te stellen voor gewicht en lichaamsvet om het gewenste resultaat te bekomen.

 • Onbeperkt aantal gebruikers

  Perfect om samen met familie en vrienden fit te blijven. Het enige dat beperkt is, is het geheugen van je gsm!

 • Gekoppeld aan en gesynchroniseerd met je apps

  Synchroniseer de app met Google Fit, Apple Health & Fitbit voor nog meer gebruiksgemak

 • Duidelijke weergave

  Digitale weegschaal met groot verlicht leesvenster en makkelijk af te lezen 19 mm cijferformaat.

 • Decoratief design

  Blauwkleurig ontwerp met klassiek design met zichtbare elektroden, perfecte verhoudingen (30 cm x 30cm) en glazen draagvlak.

 • Alle lichaamsvormen en -maten

  Met een weegvermogen van 180 kg en een schaalverdeling van 100 g, geschikt voor alle lichaamsvormen en -maten.

 • Batterijen inbegrepen

  3 inbegrepen batterijen zodat je meteen aan de slag kan.

Accessoires
Eigenschappen
GEWICHT &
Meting van de vetmassa in kg    
TECHNISCHE SPECIFICATIES
Inhoud 180  kg
Gewichtsaanduiding 100  g
Backlight display    
Weegplateau Gehard glas  
Kleuren TRUST  
Batterijtype AAA  
Batterijen inbegrepen    
Andere 10 meetwaarden Afmetingen draagvlak: 30 x 30 cm Achtergrondlicht: Wits rvs sensors  
Connected product    
Gewicht batterij 11  g
Prijs 44,99 €
Gebruiksaanwijzing & Handleiding
Veelgestelde vragen
Met verwennerij en gematigdheid!
Wees niet te streng voor uzelf! We hebben mogelijk allemaal wat gewicht te verliezen, met een streefgewicht in gedachten dat rechtstreeks verband houdt met het beeld dat we hebben wanneer we in de spiegel kijken. Wees niet ontmoedigd door een onbereikbaar doel te stellen: doe het stap voor stap. Uw inspanningen hebben alleen een langdurig effect als ze in de loop van de tijd worden opgebouwd. Probeer uw eetgewoonten vanaf het begin te veranderen zodat u ze in de toekomst kunt behouden en het resultaat kunt stabiliseren. Het beste idee is om meteen te beginnen met het in evenwicht brengen van uw fysieke activiteit en uw voedselinname bij elke maaltijd, zonder uzelf de kleine pleziertjes te ontnemen die u zullen helpen het vol te houden.
Met geduld en mate!
Er zijn 2 categorieën van indicatoren:
• De indicatoren die voortdurend veranderen: gewicht, lichaamsvet, spiermassa en lichaamsvocht. Deze helpen u alles onder controle te houden. Houd de lichaamsvochtindicator in de gaten, want als u uitgedroogd bent, geeft de gewichtsindicator u de valse indruk dat u bent afgevallen.
• De indicatoren die weinig of eerder traag variëren: BMI, metabolische leeftijd, botmassa, onderhuids vet en visceraal vet. Evenzo, controleer of u lichaamsvet en geen spiermassa bent verloren als u uw gewicht wilt stabiliseren.
Wat is het doel van deze indicator?
Om uw vooruitgang te volgen!
Het meet uw totale lichaamsmassa in kilo's en grammen. Het is de enige indicator die u nauwkeurig kunt onthouden: zoals een sportprestatie. U hebt een ideaal gewicht in gedachten en u probeert het terug te krijgen, er terug naartoe te gaan. Raak er niet door geobsedeerd.

Hoe weet ik waar ik sta?
Door de andere indicatoren te gebruiken!
Hun voornaamste belang is het resultaat te verfijnen, uw evolutie te nuanceren, een fijner overzicht van uw lichaamsvorm te hebben. De gewichtsdoelstelling is altijd de eerste die u vastlegt, maar u ziet deze niet snel naar beneden gaan. De andere indicatoren zullen deze frustratie compenseren door uw vooruitgang sneller te tonen.

Wat kan ik doen?
Met een maximum aan verwennerij!
Het is belangrijk om op voorhand niet ontmoedigd te raken. Leg een positieve trend vast in plaats van een doelstelling die te hoog is: het is onmogelijk om wanneer u 20 jaar bent opnieuw evenveel te wegen als wanneer u 12 jaar was, of wanneer u 40 bent evenveel te wegen als wanneer u 20 was. Onderneem actie, maar vecht niet uw hele leven tegen uw gewicht.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door niet te snel te gaan!
Ga niet elke dag op de weegschaal staan, anders zal de geringste toename u ontmoedigen. Weeg uzelf bij voorkeur 's ochtends met een lege maag. Uw gewichtlijn varieert al naargelang de seizoenen, tijden en periodes van uw leven. Weeg dit resultaat af met de andere indicatoren.


Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Door u goed te voelen in uw sportschoenen!
Het is tussen uw bord en uw sportschoenen dat u moet balanceren. Evenwicht is een langdurig proces. Pas uw inname aan en corrigeer uw overdaad overeenkomstig uw inspanningen, het weer en de tijd van het jaar: bent u sedentair? sportief? is het weer koud of warm? een feestmaaltijd met familie of vrienden? Stel uw maaltijden samen in overeenstemming met uw werkelijke behoeften.
Wat is het doel van deze indicator?
Om u een uitgangspunt te geven!
Door gewicht en lengte met elkaar in verband te brengen, schat het uw lichaamsbouw en geeft het u een overzicht. De gegevens worden echter berekend volgens een gemiddelde standaard. En u bent geen gemiddelde! Deze gegevens dienen als een waarschuwing: als uw BMI te hoog is, moet u actie ondernemen of advies inwinnen om in het juiste bereik te blijven.


Hoe weet ik waar ik sta?
Door uw taille te meten!
Het aantal kilogram en cm in lengte vertellen niet het hele verhaal: een sterke rugbyspeler zal een hoge BMI hebben omwille van zijn spiermassa. Houd rekening met de andere indicatoren op de weegschaal. En meet uw taille: als deze meer bedraagt dan 80 cm voor een vrouw en 94 cm voor een man, aarzel dan niet om dit te bespreken met uw arts om zorg te dragen voor uw gezondheid.

Wat kan ik doen?
Door het goed te gebruiken!
Dit is een indicator die niet veel varieert. Er is echt een grote verandering in uw gewicht nodig om dit te zien veranderen. Het zal u echter vertellen of u al dan niet voorzichtig moet zijn, en het zal u helpen om uw doelstellingen voor gezondheidspreventie en afslanken vast te leggen. Het zal u op het einde ook vertellen of u geslaagd bent in uw doelstelling.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door het te vergeten!
BMI is geen prioriteit. Het is moeilijk om snel te verbeteren. U weet dat uw lichaam niet in één nacht zal veranderen. Het zou zelfs gevaarlijk zijn om te snel te gaan! Het resultaat zal uiteindelijk beter worden wanneer u de balans hebt hersteld.

Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Met een goede dosis geduld!
Zowel voor BMI als voor de andere indicatoren, geef niet toe aan de verleiding om ze elke dag te controleren. Eenmaal per week is zeker genoeg. Het zal aangenamer zijn om ze te zien variëren, zelfs lichtjes. Vooral in het begin. Ongeduld is een slechte adviseur: als u ze te nauwlettend controleert, zult u al snel ontmoedigd worden door het gebrek aan vooruitgang!
Wat is het doel van deze indicator?
Om te weten waar u staat!
Het lichaamsvetpercentage, BFP (body fat percentage), meet de hoeveelheid vet in het hele lichaam als een percentage van het totale gewicht. Het is sterk gendergerelateerd: mannen en vrouwen hebben verschillende behoeften. Een erfenis uit de prehistorie wanneer het lichaam reserves opbouwde in geval van hongersnood of zwangerschap.

Hoe weet ik waar ik sta?
Door het in de gaten te houden!
Dit is de indicator die u moet volgen en moet vergelijken met anderen: wanneer uw totale gewicht begint te dalen, controleer dan of het vet is dat u verliest en niet water of spiermassa, terwijl u binnen het gemiddelde bereik blijft om de lichaamsfuncties niet te verstoren.


Wat kan ik doen?
Door te wedden op de toekomst!
Ook al kan overtollig vet schadelijk voor de gezondheid zijn, een gebrek eraan is niet beter. Het verminderen van vet kan echter wel aandoeningen zoals hoge bloeddruk, cardiovasculaire ziekte, diabetes type 2 en bepaalde kankers verminderen of voorkomen.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door het resultaat positief te maken!
Vergeet niet dat dit lichaamsvet essentieel is voor vitale lichaamsfuncties: temperatuurregeling, opname van in vet oplosbare vitaminen, bescherming van vitale organen, hormonale balans en behoud van hormonale cycli. Elimineer alleen het overtollige en bekijk uw natuurlijke rondingen op een positieve manier.

Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Door uw beeld te stabiliseren!
Deze indicator riskeert een obsessie te worden. Dat zou jammer zijn. Het opnieuw in evenwicht brengen van het overtollige vet en suiker op uw bord en het beoefenen van regelmatige fysieke activiteit zullen u helpen de energiebalans tussen inname en verbruik te behouden: dit is de sleutel tot blijvend afslanken.
Wat is het doel van deze indicator?
Om te weten wat u niet wilt zien!
Love handles, cellulitis, zadeltassen. Hoe u het ook noemt, in om het even welke vorm en waar u het ook opslaat, deze indicator meet het vet dat u stoort: het zichtbare vet, verspreid over het hele lichaam, voelbaar en onaantrekkelijk. Het soort vet dat we willen fotoshoppen en willen laten verdwijnen.

Hoe weet ik waar ik sta?
Door uw zwempak te passen!
Dit is het moment waarop de weegschaal me de kleine rondingen die ik in de spiegel zie uitlegt. Het is ook een indicator die de ongelijkheid tussen lichaamsvormen van mannen en vrouwen benadrukt.


Wat kan ik doen?
Door de lijnen te bewegen!
Dit onderhuids vet wordt opgeslagen in adipocyten: vetcellen die de bijzonderheid hebben dat ze afnemen wanneer ze worden verplaatst, maar nooit echt verdwijnen zodra ze zich hebben gevestigd. Bij de geringste verslapping van aandacht en inspanning, worden ze opnieuw opgevuld.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door het heft in eigen handen te nemen!
Mobiliseer de vetcellen, breng ze in beweging door ze te masseren net na beweging of sport om ze soepeler te maken, de kuiltjes te breken. Hydrateer uw huid na een douche en masseer indien mogelijk om de huid glad te strijken. Dit is het moment om een beroep te doen op een massageprofessional of de bekende palpate-roll uit te proberen.

Hoe kan ik mijn balans behouden?
Door uw hoofd leeg te maken!
We vermijden het vullen en legen van ons bord om de vetcellen niet op te vullen en dan onszelf te verhongeren om ze te laten verdwijnen: we kijken naar volume en dichtheid in plaats van hoeveelheid, we doen gezichtsbedrog met voedingsmiddelen rijk aan water en antioxidanten. Eet vezels voor een goede darmfunctie. Geef de voorkeur aan groenten en fruit en beperk vette en suikerige voedingsmiddelen.
Wat is het doel van deze indicator?
Het gaat allemaal om uw taille!
Het meten van het verborgen vet dat wordt opgeslagen rond uw organen in de buik dient om de toename ervan te beheersen en te beperken. Een teveel ervan betekent extra centimeters, ontsteking en uiteindelijk een risico op het ontwikkelen van hypertensie en cardiovasculaire ziekte.

Hoe weet ik waar ik sta?
Het is gemakkelijk om de grens te overschrijden!
Met een bereik van 0 tot 20, als de weegschaal u een score van minder dan of gelijk aan 6 geeft, is het goed, van 7 tot 11 is het aanvaardbaar, 14 is hoog en 15 is te hoog. Hebt u overtollig visceraal vet? Een goede indicator van een probleem dat zich niet meteen vertaalt in extra centimeters. U kunt dus snel de risico's voorkomen en actie ondernemen om deze te verminderen.


Wat kan ik doen?
Door het goed in de gaten te houden!
Dit is de op één na belangrijkste meting na weging. Zodra de taille 80 cm bij vrouwen en 94 cm bij mannen overschrijdt, d.w.z. zodra de riem losser moet of de knopen van het jasje op de buik strakker zitten, moet u uw maaltijden opnieuw in evenwicht brengen en uw inname verminderen.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door suiker te vermijden!
Het beperken van uw suikerinname, vooral geraffineerde suiker, is de eerste stap die u moet nemen. Een score voor visceraal vet die te hoog is, is een teken dat de opslaggebieden vol zijn en dat insulineresistentie dreigt. Om dit goed te doen, voegt u knapperigheid, volume en smaak en minder suiker toe aan uw maaltijd.

Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Door te kiezen voor vezels!
Ga door met de preventieve maatregelen en verfijn uw figuur door mettertijd goede gewoonten aan te nemen met net genoeg plezier en genot zodat u het volhoudt: voeg systematisch vezels uit uw favoriete fruit, groenten en granen toe aan al uw maaltijden om de opname van vetten te beperken.
Wat is het doel van deze indicator?
Om te weten of u een tekort aan vocht hebt!
Een volwassen lichaam bestaat voor 60 % uit vloeistof (bloed, lymfe, celvloeistof, enz.) en het lichaam maakt zijn eigen vocht niet aan. Het moet water drinken om zichzelf te herladen, zijn temperatuur te regelen of zijn afval af te voeren. Als er een tekort aan vocht in het lichaam is, is het uitgedroogd. Als er te veel vocht is, wordt dit waterretentie of oedeem genoemd.

Hoe weet ik waar ik sta?
Dit is een waardevolle aanwijzing!
Controleer of u zich in het juiste bereik bevindt. Wanneer u gewicht begint te verliezen, is het ook de indicator waarmee u kunt zien of u alleen water hebt verloren in plaats van wat u in de eerste plaats probeerde te verliezen: vet.


Wat kan ik doen?
Drink voordat uw cellen om hulp schreeuwen!
Bij voorkeur water. Doe zoals sporters: zij drinken één of twee slokken water om de 15 tot 20 minuten inspanning. Doe elk uur hetzelfde in kleine hoeveelheden.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Let op uw zoutinname!
Zij bevorderen waterretentie in de cellen. Als dit het geval is, hebben de cellen niet wat ze nodig hebben. Ongeacht de score, rehydratatie is essentieel. Het gaat allemaal om het constant aanvullen van uw watervoorraad doorheen de dag.

Hoe houd ik een goed evenwicht?
Trakteer uzelf!
Als u water te saai vindt, varieer dan uw dranken: voeg een beetje citroensap toe aan uw glas water of laat muntbladeren trekken in de karaf. Koop een kleine, gemakkelijk mee te nemen waterfles om u te helpen de inspanning vol te houden.
Wat is het doel van deze indicator?
Om uw voortgang te volgen!
Het is het ware teken van fysieke activiteit. Het meet alle spieren in het lichaam, alsook het water dat ze bevatten in verhouding tot het totale lichaamsgewicht: de gladde spieren vormen onze binnenwanden en de dwarsgestreepte spieren zijn onze motorspieren. Hun activiteit, zelfs in rust, haalt energie uit vetvoorraden.

Hoe weet ik waar ik sta?
Door te kijken of het niveau stijgt!
Als het stijgt, betekent dit dat het afslankingsproces is gestart, zelfs als de gewichtsindicator nog niet heeft bewogen. Dit kan frustrerend zijn. De regelmatige variatie ervan meet de evolutie van de spiermassa die stijgt ten koste van de vetmassa. Het laat zien dat de inspanning loont!

Wat kan ik doen?
Door vol te houden!
Des te meer het cijfer stijgt, des te meer het figuur verandert. Wanneer de spiermassa de beschikbare vetbronnen van het lichaam heeft opgebruikt, haalt deze zijn energie uit de eiwitten in de spieren, vandaar het belang van het behoud van voldoende energie- en eiwitinname. Opgelet, als gewichtsverlies te plots is en de spiermassa ook begint af te nemen, is er een onevenwichtigheid waarvoor u moet oppassen.


Hoe kan ik het nog beter doen?
Imiteer de grote atleten!
Wees regelmatig fysiek actief: trainen zal snel een goede gewoonte voor uw leven en welzijn worden. Vergeet niet te rehydrateren en beschadigd spierweefsel te herstellen met een gebalanceerd dieet van eiwitten en koolhydraten. En vergeet ook niet de essentiële fase na de training: de rustfase!

Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Door evenwicht te brengen in uw gerechten!
Een geschikte portie eiwitten dient om beschadigd weefsel te herstellen en het te versterken: van goede biologische kwaliteit, bij voorkeur dierlijke eiwitten of de juiste combinatie van plantaardige eiwitten, met een vitamine B12-supplement. Dit moet worden aangevuld met een portie koolhydraten, de brandstof van de inspanning, onmiddellijk beschikbaar of met een langdurig effect.
Wat is het doel van deze indicator?
Om te weten of u goede botten hebt!
Het meet het gewicht van uw skelet binnen uw totale gewicht. Maar het belangrijkste is dat het de variaties in uw botdichtheid onthult: deze dichtheid neemt toe tot de leeftijd van 30 jaar. Daarna hangt het af van uw goede inname van calcium en vooral van vitamine D, die helpt om het op de botten vast te zetten.

Hoe weet ik waar ik sta?
Dit is een teken van een goede botgezondheid!
Het geeft een bereik voor vrouwen dat verschilt van dat voor mannen, afhankelijk van gewicht. Als u zich aan de onderkant van het bereik bevindt, ga dan naar een dokter voor een controle: u hebt mogelijk een vitamine D-supplement nodig.


Wat kan ik doen?
Door het bereik in het oog te houden!
Botdichtheid is de sterkte van de botstructuur. Zorg ervoor dat u het altijd voorziet van wat het nodig heeft zodat het geen dichtheid verliest: calcium om botcellen te bouwen, vitamine D om te metaboliseren en calcium op de botten vast te zetten. De twee zijn essentieel.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Door de juiste hoeveelheid op uw bord te leggen!
Deze waardevolle indicator verandert in de loop van uw leven. Op uw bord hebt u calcium (zuivelproducten, groene groenten, amandelen, mineraalwater), vitamine D (vette vis, eidooiers) nodig. Plus kalium uit fruit en groenten, plus magnesium uit groene groenten, mineraalwater ... en chocolade!

Hoe kan ik er langer mee doen?
Ga zonnebaden!
Zet uzelf gewoon lang genoeg in de zon zodat uw lichaam wat van de vitamine D die u nodig hebt kan synthetiseren! Geniet van vette vis, groene groenten, eieren, zuivelproducten en mineraalwater, en onthoud dat te veel alcohol, thee of koffie een goede absorptie zal verhinderen.
Wat is het doel van deze indicator?
Om uw werkelijke behoeften te berekenen!
Het is essentieel om uzelf goed te leren kennen, het geeft u een maatstaf, zonder inspanning, in rust, en in kilocalorieën (kcal), voor de hoeveelheid energie die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren volgens uw leeftijd en lengte.

Hoe weet ik waar ik sta?
Stem uw inname af op uw verbruik!
Het berekenen van uw niveau van fysieke activiteit (physical activity level, PAL) zal u uw totale energiebehoefte helpen bepalen, d.w.z. hoeveel calorieën u dagelijks echt nodig hebt. Een goede manier om alles onder controle te houden.


Wat kan ik doen?
Doe zoals de grote sporters!
De bedoeling is om uw spieren op te bouwen om uw basale metabolische snelheid te verbeteren: des te gespierder u bent, des te meer energie u verbruikt in rust.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Beweeg harder!
Naarmate u uw spiermassa verhoogt, verhoogt u ook uw basale metabolische snelheid. Grote atleten rusten veel en weten dat hun lichaam voor zichzelf zorgt door tijdens de herstelfase energie te verbruiken.

Hoe kan ik een goed evenwicht behouden?
Door te blijven trainen!
Consistentie is de sleutel. Het gaat niet om trainen om een wedstrijd te winnen. Als u van dagelijkse fysieke activiteit een gewoonte kunt maken, hebt u het begrepen.
Wat is het doel van deze indicator?
Het is de enige leeftijd die u kunt beïnvloeden!
Het vertelt u of u ouder wordt in uw lichaam. Geen zorgen: het is niet te zien aan de buitenkant! Als het u er jonger doet uitzien, is het des te beter en kunt u uzelf feliciteren. Als het u er een beetje ouder doet uitzien, volg dan ons advies om uw echte leeftijd te vinden.

Hoe weet ik waar ik sta?
Waarde wacht niet op het aantal jaren!
Het resultaat wordt in jaren gemeten. Het beoordeelt uw basismetabolisme. Het kan u uw werkelijke leeftijd geven of u er jonger doen uitzien. Als het u echt veroudert, kunt u altijd actie ondernemen om het recht te zetten!


Wat kan ik doen?
Start met bewegen zodat u er niet uw leeftijd uitziet!
Met regelmatige en aanhoudende fysieke activiteit verhoogt u uw spiermassa.

Hoe kan ik het nog beter doen?
Houd uw lichaamsvetindicatoren in de gaten!
Ze worden berekend volgens uw gewicht en lengte: naarmate uw gewicht daalt, dalen ook uw indicatoren van lichaamsvet, visceraal vet en onderhuids vet. En tegelijkertijd neemt uw spiermassa toe ... en ziet u er jonger uit!

Hoe kan ik er langer mee doen?
Beslis om jonger te blijven worden!
Ongeacht u er uw leeftijd uitziet of niet, geef niet op, blijf spiermassa opbouwen.
Hier vindt u een lijst met compatibele telefoons: Lijst compatibiliteit
De Goodvibes-app is ontwikkeld om te worden gebruikt op een smartphone, dus gebruik op een tablet wordt niet aanbevolen.
Om uw weegschaal met de app te verbinden schakelt u eerst Bluetooth in op uw telefoon (voor Android geeft u de app ook toegang tot uw locatie) en opent u de Goodvibes-app. Ga naar "Dashboard" en klik op "+" aan de rechterbovenkant van uw scherm. Vervolgens klikt u op "Mijn apparaten".

Volg dan de instructies en stap op uw weegschaal.

Om ervoor te zorgen dat uw weegschaal met de app is verbonden, kunt u controleren of het Bluetooth-symbool op de display van uw weegschaal verschijnt.
Voor mobiele telefoons met Android 6.0+ is het nodig om uw locatie in te schakelen als u de Bluetooth-functie wilt gebruiken. Het Android-besturingssysteem vereist dat de mobiele telefoon wordt gezocht en wordt gesynchroniseerd met het Bluetooth-toestel. Merk op dat de app geen locatiegegevens registreert of analyseert.

Voor meer informatie gaat u naar: https://source.android.com/devices/bluetooth/ble

Waarschuwing: de BLE-scanner (Bluetooth Low Energy) vereist uw toestemming om de locatie in te schakelen omdat het voorwerpen identificeert die worden gebruikt voor geolocatie. De Bluetooth-functie zal dan worden uitgeschakeld als u de locatiedienst uitschakelt.
U kunt uw weegschaal nog steeds gebruiken zonder de Goodvibes-app, maar ze zal alleen uw gewicht tonen.

Als u zich niet wilt focussen op uw gewicht en als u uw lichaamssamenstelling wilt weten en uw lichaam beter wilt leren kennen, download dan de Goodvibes-app. U kunt dan de verschillende indicatoren van uw lichaamssamenstelling zien, uw vooruitgang volgen, uw doelstellingen controleren en verbonden blijven met het positieve!
Als de Bluetooth-verbinding tussen uw weegschaal en uw telefoon niet lukt, reset dan eerst de weegschaal. Om dit te doen verwijdert u de batterij gedurende 5 seconden uit de weegschaal en plaatst u ze correct terug.

Als dit nog steeds niet werkt, reset u de Bluetooth-verbinding:
Zorg ervoor dat Bluetooth (en GPS voor Android) is ingeschakeld op uw telefoon en start de Goodvibes-app. Ga naar "Dashboard", selecteer "+" in de rechterbovenhoek en vervolgens "Mijn apparaten".

Selecteer uw weegschaalmodel en sleep het naar links om het toestel te verwijderen.
Maak vervolgens terug verbinding met uw weegschaal door op "+" in de rechterbovenhoek te drukken en volg de instructies.


Om ervoor te zorgen dat uw weegschaal met de app is verbonden, kunt u controleren of het Bluetooth-symbool op de display van uw weegschaal verschijnt.

Als het verbindingsprobleem na het volgen van de bovenstaande stappen nog steeds niet is opgelost, kunt u de functie "Bluetooth connection diagnostics" uitvoeren. Volg hiervoor de onderstaande instructies:
1) Ga naar "Mijn account" en klik op "Instellingen".
2) Klik vervolgens op "Bluetooth connection diagnostics" en volg de stappen.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantendienst door naar "Mijn account" te gaan en vervolgens naar "Help" of "Mijn account" en vervolgens "Instellingen" en "Klantendienst".
De app is niet meer compatibel op Android-versies 4.4.4 en lager omwille van de verhoogde gegevensveiligheid.

Indien mogelijk adviseren we dat je je apparaat bijwerkt naar een hogere Android-versie of dat je een ander compatibel apparaat gebruikt.

Updates zorgen er niet alleen voor dat je ervaring rijker wordt met nieuwe functies en compatibiliteit met de nieuwste technologie, maar ze beschermen jou ook tegen mogelijke veiligheidslekken die in de nieuwste versies werden opgelost.
De Goodvibes-app kan worden gesynchroniseerd met de Health-app van Apple, Fitbit en Google Fit. U kunt uw indicatoren zoals uw gewicht, BMI of lichaamsvet (de lijst met indicatoren kan variëren naargelang de apps) synchroniseren en uw Goodvibes-meetgegevens dus op dezelfde plaats vinden als uw activiteitgegevens, voedingsgegevens enz. in deze apps.
Volg de volgende stappen om uw Goodvibes-gegevens te synchroniseren met de Fitbit-app:
1) Ga naar "Mijn account", klik op "Instellingen" en vervolgens op "Fitbit".
2) Activeer Fitbit en log in op uw account.
3) Selecteer "Toestaan" om de Fitbit-app te openen.
4) Nadat u bent ingelogd zullen alle gegevens worden gesynchroniseerd met uw Fitbit-app. U kunt uw metingen zowel op de app als op de website bekijken.
Volg de volgende stappen om uw Goodvibes-gegevens te synchroniseren met de Apple Health-app:
1) Ga naar de instellingen van uw telefoon en selecteer de "Health"-app.
2) Tik vervolgens op "Toegang tot gegevens en toestellen".
3) Selecteer Goodvibes uit de lijst met apps.
4) Schakel tot slot de gegevenscategorieën in die u wilt synchroniseren. Eenmaal geactiveerd kunt u deze gegevens rechtstreeks in de Apple Health-app vinden.
Volg de volgende stappen om uw Goodvibes-gegevens te synchroniseren met de Google Fit-app:
1) Ga naar "Mijn account" en vervolgens naar "Instellingen" en selecteer "Google Fit".
2) Activeer Google Fit en log in op uw account.
3) Wanneer er verbinding is gemaakt, keert u terug naar de Goodvibes-app.
4) Nadat u bent ingelogd zullen alle gegevens worden gesynchroniseerd met uw Google Fit-account. U kunt sommige indicatoren zowel op de app als op de website bekijken.
Volg deze stappen om een nieuwe gebruiker toe te voegen:
1) Ga naar "Mijn account".
2) Klik op "Een gebruiker toevoegen".

3) Vul de gevraagde informatie in en bevestig.
4) Eenmaal de nieuwe gebruiker is aangemaakt, selecteert u dit profiel in de app alvorens te wegen zodat de nieuwe meting aan deze gebruiker kan worden toegewezen.
Het is mogelijk om een gebruiker uit de app te verwijderen (behalve de hoofdgebruiker die de eerste gebruiker is die in de app is aangemaakt).

Volg deze stappen om een gebruiker te verwijderen:
1) Ga naar "Mijn account".
2) Sleep het profiel dat u wilt verwijderen naar links en klik op "Verwijderen".
3) Bevestig de verwijdering.

Merk op dat het verwijderen van een gebruikersprofiel definitief is en dat alle profielgegevens worden verwijderd.
De Goodvibes-app kan een onbeperkt aantal gebruikers hebben. U kunt dus zoveel profielen aanmaken als u wenst. De enige beperking is het beschikbare geheugen van uw telefoon.
De weegschaal kan een meting niet automatisch aan een gebruiker toewijzen. U moet uw profiel in de app selecteren alvorens uzelf te wegen.
Als u uzelf echter per vergissing weegt met een profiel dat niet van u is, zal een melding u waarschuwen dat er een aanzienlijk verschil is tussen het gemeten gewicht en het laatst geregistreerde gewicht voor dit profiel. U kunt er vervolgens voor kiezen om deze meting niet op te slaan en uzelf opnieuw te wegen door uw profiel te selecteren.
Standaard speelt de app een geluid af wanneer u klaar bent met wegen, om u te laten weten dat u van de weegschaal kunt stappen. U kunt dit geluid uitschakelen door naar "Mijn account" en vervolgens naar "Instellingen" te gaan. Klik vervolgens op "Geluid" en deactiveer de optie "Geluid tijdens het wegen".
U kunt doelstellingen voor gewicht en lichaamsvet rechtstreeks in de app toevoegen.

Ga hiervoor naar uw "Dashboard" en klik op "Doelgewicht" of "Lichaamsvet doel".

Versleep vervolgens de wieltjes om uw doelstellingen in te stellen.

Eenmaal u hebt bevestigd verschijnen uw doelstellingen op uw dashboard, net onder uw gewicht.

U kunt uw doelstellingen op elk ogenblik wijzigen door dezelfde stappen te volgen.
De Goodvibes-app biedt u de mogelijkheid om een samenvatting van uw meetresultaten, als een afbeelding, naar uw familie of vrienden te sturen zodat u uw vooruitgang kunt delen en gemotiveerd kunt blijven.

Klik hiervoor onder "Dashboard" op "+" in de rechterbovenhoek en selecteer "Delen".

Er verschijnt een samenvattingsscherm met al uw gegevens.
Klik vervolgens op de knop "Delen" en selecteer de gewenste verzendmethode (sms, e-mail, privébericht, sociale netwerken, ...) en de contacten waarmee u uw meetresultaten wilt delen.
Er zijn twee manieren om uw meetgegevens te vergelijken met uw gegevens van een eerdere datum.

1) Rechtstreeks vanaf uw Dashboard om uw gewicht, BMI en lichaamsvet te vergelijken.
Op dit hoofdscherm kunt u de wijzigingen in uw gewicht, BMI en lichaamsvet in verhouding tot een ingestelde datum bekijken.
Om de datum te wijzigen waarmee uw laatste meting zal worden vergeleken, klikt u op het vergelijkingsvakje.

Er wordt een kalender weergegeven en de dagen waarop metingen zijn geregistreerd, zijn gemarkeerd met een klein paars bolletje. Selecteer de dag die u wilt vergelijken en klik op de overeenkomstige datum aan de onderkant van het scherm.

De vergelijking van uw gewicht, BMI en lichaamsvet gebeurt nu vanaf deze datum.


2) De functie "Gegevensvergelijking" gebruiken om al uw meetgegevens in een oogopslag te vergelijken.
Klik vanaf uw Dashboard op de "+" in de rechterbovenhoek en selecteer "Gegevensvergelijking".

Selecteer vervolgens de twee data waarvan u de gegevens wilt vergelijken en klik op de knop "Vergelijken".

Er wordt een samenvattingsscherm met de evolutie van uw metingen voor elke indicator weergegeven.
Als u dit wenst kunt u deze evoluties delen met uw familie of vrienden door op het "Delen"-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.
U kunt de meetgegevens die in de app zijn opgeslagen op elk ogenblik verwijderen.

Om dit te doen gaat u naar "Volgen" en klikt u op het klokpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om uw gegevensgeschiedenis te openen.

Selecteer vervolgens de gegevens die u wilt verwijderen en klik op het vuilnisbakpictogram.

U kunt ook alle geregistreerde gegevens verwijderen door op "Selecteren" in de gegevensgeschiedenis te klikken. Klik vervolgens op "..." in de rechterbovenhoek en kies "Alle gegevens selecteren". Klik tot slot op het vuilnisbakpictogram onderaan om al uw gegevens te verwijderen.

Merk op dat het verwijderen van gegevens definitief is.
Omdat de Goodvibes-app een offline app is, worden er geen persoonsgegevens via de app verzameld wanneer u uw account aanmaakt. Alle persoonsgegevens die u invoert bij het gebruik van de app blijven lokaal op uw telefoon en worden niet aan ons gecommuniceerd.

Daarnaast is synchronisatie van de app met apps van derden zoals Google Fit, Apple Health of Fitbit alleen mogelijk op uw initiatief en met uw toestemming. We zullen geen persoonsgegevens verwerken die met deze apps van derden zijn uitgewisseld.
Deze modus past het berekeningsmodel voor de lichaamssamenstelling aan zodat het beter overeenkomt met de specifieke lichaamsvorm van high performers. U kunt deze modus selecteren als u langdurig en regelmatig traint, minstens 8 uur per week. U moet ouder zijn dan 18 jaar.

U kunt deze modus vanaf het begin activeren wanneer u uw profiel aanmaakt, of later door naar "Mijn account" te gaan en op uw profiel te klikken.
Aangezien de Goodvibes-app een offline app is, worden uw gegevens enkel op uw telefoon opgeslagen. Als u van telefoon verandert of de app verwijdert, zullen al uw Goodvibes-gegevens verloren gaan.
U kunt uw gegevens exporteren is CSV-formaat.

Om dit te doen gaat u naar het menu "Volgen" en klikt u op het kleine klokje in de rechterbovenhoek.

Selecteer de gegevens die u wilt exporteren. Klik tot slot op het pictogram "Delen" in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Eenmaal het CSV-bestand is gegenereerd, kunt u deze delen via de communicatiemethode die u wenst (sms, e-mail, privébericht, ...).
Het geëxporteerd CSV-bestand kan u bijvoorbeeld in staat stellen om uw gegevens te importeren op uw computer om uw eigen traceergrafieken te creëren.

Merk op dat het niet mogelijk is om de inhoud van het CSV-bestand in de app te importeren.
Om optimaal te werken kan de Goodvibes-app onderhevig zijn aan updates. Indien nodig zullen deze updates beschikbaar zijn in de Stores (App Store voor iOS-telefoons en de Play Store voor Android-telefoons).
Met deze functie kunt u het gewicht onmiddellijk aflezen. Het is niet nodig om te wachten tot de '0' wordt weergegeven - de berekening van het gewicht begint onmiddellijk.
Dat hangt af van de soort weegschaal die u gebruikt:
- Diagnostische weegschaal: de meting wordt vertekend.
- Andere weegschaal: geen invloed op de meting.
Om een correcte meting te garanderen moet u de weegschaal op een hard, vlak oppervlak plaatsen en niet op een zacht oppervlak zoals een mat of tapijt.
Het is niet nodig om de app voor elk weegmoment te openen omdat de metingen in de weegschaal worden opgeslagen. Er kunnen tot 10 verschillende metingen in de weegschaal worden opgeslagen.

Wanneer u de metingen die in de weegschaal zijn opgeslagen wilt ophalen, verbindt u uw telefoon met de weegschaal. Om dit te doen opent u de Goodvibes-app, activeert u Bluetooth op uw telefoon en stapt u op de weegschaal. De opgeslagen metingen zullen naar de app worden doorgestuurd. Vervolgens kunt u ze koppelen aan het overeenkomstige profiel en zult u toegang hebben tot al deze gegevens.
Om uzelf correct te wegen, volgt u deze instructies:
1) Open de app en ga naar de pagina "Dashboard".
2) Ga met blote voeten op de weegschaal staan. Positioneer uw voeten lichtjes uit elkaar en in het midden van de weegschaal zodat ze in contact komen met de elektroden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen contact is tussen de benen (dijen, knieën, kuiten) of tussen de voeten. Schuif indien nodig een blad papier tussen uw benen.
3) Sta tijdens het meten rechtop en stil, met uw armen naast uw zij en wacht tot de meting volledig is voltooid alvorens van de weegschaal te stappen. De meting is voltooid wanneer de vooruitgangsbalk van uw telefoonscherm verdwijnt en de nieuwe meting wordt weergegeven.
4) Om uzelf opnieuw te wegen, wacht u enkele seconden tot het scherm is uitgeschakeld.

Zorg er ook voor dat uw weegschaal op een harde, vlakke en stabiele ondergrond is geplaatst.
Als u uw weegschaal hebt verplaatst alvorens ze te gebruiken, druk met uw voet dan op het midden van de weegschaal en wacht tot "CAL" en 0.0" op de display verschijnen. Vervolgens kunt u op de weegschaal gaan staan.
Voor nauwkeurige en consistente resultaten raden we aan dat u zichzelf telkens onder dezelfde omstandigheden en op het zelfde tijdstip weegt. Idealiter weegt u zichzelf met een lege maag, 15 minuten nadat u wakker bent zodat het water in uw lichaam wordt verdeeld over uw onderste ledematen.

Weeg uzelf niet:
• Tijdens of net na een zware fysieke activiteit.
• Onmiddellijk na een douche, bad of saunasessie.
• Wanneer u alcohol hebt gedronken.
• Als u koorts hebt.

Voor een goede controle van de lichaamssamenstelling, is het aanbevolen uzelf regelmatig te wegen, idealiter één keer per week.
Bewaar uw weegschaal altijd plat en plaats geen voorwerpen op de plaat.
Als u de weegschaal lange tijd niet zal gebruiken, verwijdert u de batterijen.

Indien de weegschaal verticaal wordt bewaard met een of meer poten in de lucht of met voorwerpen erop, dan zal de eerste meting niet nauwkeurig zijn. Om dit te voorkomen drukt u met uw voet op het midden van de weegschaal en wacht tot "CAL" en 0.0" op het scherm verschijnen. Vervolgens kunt u op uw weegschaal gaan staan.
U kunt de gewichtseenheid die op de weegschaal wordt weergegeven alleen wijzigen via de app.
Om dit te doen gaat u naar "Mijn Account", vervolgens "Instellingen", "Eenheden" en tot slot "Gewichtseenheid" om de eenheid van uw keuze (kg/lb/st) te kiezen. Wanneer de eenheid is ingesteld verbindt u de weegschaal weer met de app en stapt u er op zodat de update effectief is.
Wij raden altijd aan om nieuwe alkalibatterijen (LR03-batterijen) te gebruiken en nooit salinische batterijen (R03-batterijen) of oplaadbare batterijen (HR03-batterijen). Vervang altijd alle batterijen door nieuwe alkalibatterijen. Dat is niet van toepassing op weegschalen die CR2032-knoopcelbatterijen of lithiumbatterijen gebruiken.
Je kan ze reinigen met een stofvrije, lichtjes vochtige doek.
Gebruik geen schuursponsjes of schuurpoeder. Dompel het apparaat nooit onder in water.
Als uw weegschaal na het opvolgen van de instructies in de gebruiksaanwijzing nog steeds niet werkt, probeer ze dan niet zelf te demonteren of te repareren maar breng ze naar een erkend servicecentrum.
Start met controleren of de weegschaal op een vlakke, harde vloer is geplaatst (niet op een tapijt, vinylvloer of mat).

Indien de weegschaal verticaal wordt bewaard met een of meer poten in de lucht of met voorwerpen erop, dan zal de eerste meting niet nauwkeurig zijn. Het product moet opnieuw worden gekalibreerd. Om dit te doen drukt u met uw voet in het midden van de weegschaal en wacht u tot "CAL" en "0.0" op de display verschijnen. Vervolgens kunt u op de weegschaal gaan staan.

Probeer uzelf tot slot altijd onder dezelfde omstandigheden te wegen, want in de loop van de dag kan het gewicht meer dan 1 kg variëren. Weeg uzelf daarom bij voorkeur in de ochtend, op een lege maag, met zo weinig mogelijk kleding aan en ten minste 15 minuten na het ontwaken.
Reset eerst de weegschaal door de batterij gedurende 5 seconden te verwijderen en vervolgens terug in de weegschaal te plaatsen.

Weeg uzelf vervolgens opnieuw volgens de onderstaande instructies:
1) Zorg ervoor dat uw voeten bloot en schoon zijn.
2) Sta stil op de weegschaal, met uw gezicht naar de leddisplay en met uw voeten op de elektroden.
3) Wacht ongeveer 15 seconden tot de meting is voltooid.
4) Als dit nog steeds niet werkt, brengt u wat vochtinbrengende crème aan op uw voeten en herhaalt u het weegmoment.
5) Als het probleem blijft duren, laat een andere persoon dan op de weegschaal gaan staan om te controleren of ze correct werkt.
Wanneer u het bericht "Lo" ziet betekent dit dat u de batterijen snel moet verwisselen.
Als u gegevens in het geheugen hebt staan, vergeet uw weegschaal dan niet met uw telefoon te synchroniseren zodat u ze niet verliest.
Als het bericht "Err" wordt weergegeven, betekent dit dat de sensoren van de weegschaal overbelast of zelfs beschadigd zijn omdat de maximale capaciteit van uw weegschaal is overschreden (180 kg of 440 pounds).
Om de weegschaal te resetten verwijdert u de batterij gedurende 5 seconden en plaatst u deze vervolgens terug in de weegschaal.
Bij de productiekalibratie van de weegschaal kunnen zich enkele variaties per weegschaal voordoen. Sommige verschillen uit deze variaties kunnen verschijnen als u uw gewicht op twee verschillende weegschalen vergelijkt.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
De weegschaal maakt gebruik van de impedantiemethode, ook gekend als bio-impedantie.
Er wordt een lage stroom door uw lichaam gestuurd, die gemakkelijk door weefsel gaat dat rijk is aan water (spieren, huid enz.). Aan de andere kant meet het meer weerstand in weefsels die weinig water bevatten (lichaamsvet).
De bekomen impedantie maakt het, samen met vergelijkingen waarbij rekening wordt gehouden met uw gewicht, hoogte, geslacht en leeftijd, maakt het mogelijk om de verschillende waarden van uw lichaamssamenstellingsindicatoren te berekenen.
Ja, het gewicht van de kleding wordt toegevoegd aan het lichaamsvet. Om deze reden is het aanbevolen om uzelf met zo weinig mogelijk kleding te wegen.
Kinderen kunnen de weegschaal gebruiken. Bij jonge mensen onder 18 jaar, die snel groeien en ontwikkelen, berekent de weegschaal echter niet hun lichaamssamenstelling. Dit is waarom sommige indicatoren alleen beschikbaar zijn voor personen ouder dan 18 jaar.
De weegschaal is ontworpen om voor de meeste personen geschikt te zijn. U gebruikt de weegschaal echter best niet als u een pacemaker of ander medisch apparaat hebt. Dit is omdat de weegschaal een kleine elektrische stroom door uw lichaam stuurt om uw lichaamsvet te meten, wat schade kan veroorzaken aan of kan interfereren met een pacemaker (of een ander medisch apparaat).
Uit voorzorg is het gebruik van de weegschaal gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap vanwege de bio-impedantie. U kunt de weegschaal echter gebruiken als u uw kousen aanhoudt. Op deze manier zal er geen stroom door uw lichaam stromen. U kunt uw gewicht meten maar geen van de andere indicatoren van uw lichaamssamenstelling.