Tefal Ingenio Eenvoudig. Polyvalent. Vernuftig.

Discover Ingenio

Al 15 miljoen personen in de wereld gebruiken Ingenio van Tefal

Eenvoudig. Polyvalent. Vernuftig.
Het afneembaar handvat van Ingenio is een echte revolutie in uw keuken! Ontdek alle redenen waarom u van Ingenio zult houden!

Uw talent in de lift

Ingenio zorgt voor een omwenteling in uw manier van koken, dankzij de braad- en kookpannen die van het kookvuur naar de oven, de tafel en zelfs de koelkast gaan. Koken is nooit zo eenvoudig geweest!

  • Gemarineerde kippenboutjes en pilav rijst

    1. Etappe 1Etappe 1

      Meng de kippenboutjes met alle andere ingrediënten voor de barbecuesaus in de sauteerpan, sluit af met het hermetisch deksel en zet enkele uren in de koelkast.

    2. Etappe 2Etappe 2

      De oven voorverwarmen op 180°C. De paprika ontpitten en in stukken snijden. Alles toevoegen in de kookpan. Gebruik het handvat om ze in de oven te plaatsen. 30 minuten garen.

    3. Etappe 3Etappe 3

      De olie en de boter opwarmen in de wok. De uien fruiten zonder ze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe en roer zachtjes om (tot hij licht doorschijnend wordt). Voeg de vloeistof toe (600 cl water of kippenbouillon), breng aan de kook op een zacht vuur (zonder af te dekken) gedurende 20 tot 25 minuten.

    4. Etappe 4Etappe 4

      Wanneer de rijst klaar is, nazien of de kip in de barbecuesaus gaar is en opdienen met rijst en een blaadje basilicum.

    Het recept downloaden
  • Hachis parmentier

    1. Etappe 1Etappe 1

      De oven voorverwarmen op 180°C.

    2. Etappe 2Etappe 2

      Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Leg ze in de kookpan en bedek ze met water. Zet het vuur aan en dek af met het glazen Ingenio deksel. In de sauteerpan fruit u de uien, de wortelen en de selder. Voeg het gehakt toe en kruid met peper en zout.

    3. Etappe 3Etappe 3

      Sauteer, en voeg nadien de tomatenpuree en de versneden knoflook toe gedurende 2 à 3 minuten. Voeg de bouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe en laat alles op een zacht vuur garen gedurende 25 tot 30 minuten.

    4. Etappe 4Etappe 4

      Voeg de boter, de melk en de muskaat toe in de kookpan. Wanneer het vlees goed gaar is, strijkt u de puree uit over het vlees en voegt u hier en daar kleine stukjes boter toe.

    5. Etappe 5Etappe 5

      Gebruik het afneembaar handvat om de sauteerpan in de oven te zetten. Laat 15 minuten garen op 180 °C.

    6. Etappe 6Etappe 6

      Neem de sauteerpan uit de oven met het handvat en dien onmiddellijk op.

    Het recept downloaden
  • Lapje rundvlees, gebakken aardappelen en bearnaisesaus

    1. Etappe 1Etappe 1

      De oven voorverwarmen op 180 °C.

    2. Etappe 2Etappe 2

      Kook de aardappelen met een snufje zout in de kookpan en dek af met het glazen Ingenio deksel. Verwarm de olie en de boter in de braadpan en voeg het vlees en de sjalotten toe. Bak het vlees ongeveer 5 minuten langs elke kant. Gebruik het vergietdeksel om de aardappelen af te gieten. Voeg ze toe aan de braadpan.

    3. Etappe 3Etappe 3

      Gebruik het afneembaar handvat om de pan in de oven te zetten. Laat het rundvlees en de aardappelen in de oven garen gedurende ongeveer 15 minuten op 180°C.

    4. Etappe 4Etappe 4

      In de kookpan van 16 cm laat u de azijn, de dragon en de grof gemalen peper indikken (minder dan 1 minuut). Haal de pan van het vuur, voeg het eigeel toe en klop alles op. Eens de sabayon dik en schuimend is geworden, voegt u beetje bij beetje de boter toe.

    5. Etappe 5Etappe 5

      Gebruik het afneembaar handvat om het rundvlees en de aardappelen uit de oven te halen.

    6. Etappe 6Etappe 6

      Versnijd het rundvlees en meng de aardappelen met het kookvet. Dien alles op met de bearnaisesaus.

    Het recept downloaden
  • De heerlijke tarte tatin

    1. Etappe 1Etappe 1

      De oven voorverwarmen op 220°C. Amuseer u met het maken van uw eigen gebak.

    2. Etappe 2Etappe 2

      Voor de karamel: gebruik een grote Ingenio antiaanbakpan en voeg water en suiker toe. Breng aan de kook tot het mengsel een goudgele kleur heeft. Laat het niet te bruin worden want het mengsel zou een bittere smaak krijgen. Dit punt is zeer belangrijk!

    3. Etappe 3Etappe 3

      Wanneer de karamel klaar is (bleek), neemt u de pan van het vuur en voegt u de boter toe. Schil, ontpit en snijdt de appels in kwarten en leg ze in rozet vorm op de braadpan. Gebruik halve kwarten om een tweede laag te vormen en de open ruimtes te vullen. Leg de resterende 25 gr boter in kleine stukjes op de appels.

    4. Etappe 4Etappe 4

      Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol het uit in een cirkel die lichtjes groter is dan de pan. Bedek de appels met het deeg.

    5. Etappe 5Etappe 5

      Vouw de randen van het vel deeg rond de appels die langs de rand van de pan liggen, bestrooi met 20 g poedersuiker. Gebruik het handvat om de taart in de oven te plaatsen. Bak de taart ongeveer 40 minuten op 220°C.

    6. Etappe 6Etappe 6

      De taart is klaar wanneer de karamel omhoog komt langs de kanten en het deeg gebakken is. Als ze klaar is gebruikt u het handvat om de taart uit de oven te halen. Laat 15 minuten afkoelen en plaats een groot bord omgekeerd op de pan. Draai de pan om met het handvat zodat de taart op het bord valt en zet de pan opzij.

    Het recept downloaden

Neem uw bereidingen in de hand

Het gebrevetteerde Ingenio handvat kunt u met één hand gebruiken. Het is het resultaat van decennialang onderzoek en tal van experimenten.

Ontdek het volledige en polyvalente gamma van Ingenio

Previous
  • Gamme Ingenio Expertise

    Made In France, behalve de glazen deksels

    • Afneembaar handvat
      Afneembaar
      handvat
    • Titanium Excellence − 3× langer
      Titanium
      excellence
    • Gemakkelijk te reinigen
      Gemakkelijk
      te reinigen
      • Duurzame anti-aanbaklaag
      • Thermo-spot Technologie
      • Vaatwasmachinebestendig
      • Alle warmte en inductie
    Meer info
  • Gamme Ingenio So Intensive

    Made In France, behalve de glazen deksels

    • Afneembaar handvat
      Afneembaar
      handvat
    • Titanium Force − 2x langer
      Titanium
      force
    • Hoge sterkte email
      Hoge sterkte
      glazuur
      • Gemakkelijk te reinigen
      • Thermo-spot Technologie
      • Vaatwasmachinebestendig
      • Gas, elektra, keramische
    Meer info

Eenvoudig. Polyvalent. Vernuftig. … en nog meer