Pain de Gênes (amandelcake)
Tefal
Recept door Tefal

Pain de Gênes (amandelcake)

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 340 g Amandelpoeder

  • 280 g Suiker

  • 220 g Boter

  • 140 g Bloem

  • 8 Eieren

  • 2 Zout

  • 1 cl Kirsch

  • Amandel

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.

  • 220g Boter

Stap 2 /6

Breek de eieren en doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.

  • 8 Eieren

Stap 3 /6

Klop de eierdooiers en het zout, en voeg beetje bij beetje de boter toe. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe.

  • 340g Amandelpoeder
  • 220g Boter
  • 140g Bloem
  • 2 Zout

Stap 4 /6

Klop de eiwitten goed stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 30 seconden. Meng dit in 3 delen bij het eerste mengsel.

  • 280g Suiker

Stap 5 /6

Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm, bestrooi met amandelschaafsel en zet in de Cake Factory.

  • 340g Amandelpoeder
  • 220g Boter
  • 140g Bloem
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.