- Home
- Pain de Gênes (amandelcake)
Pain de Gênes (amandelcake)
- Totale tijd 55min
- 20min
Bereiding - 35min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
2 ovenlading
340 g Amandelpoeder
280 g Suiker
220 g Boter
140 g Bloem
8 Eieren
2 Zout
1 cl Kirsch
Amandel
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.
Stap 2 /6
Breek de eieren en doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
Stap 3 /6
Klop de eierdooiers en het zout, en voeg beetje bij beetje de boter toe. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe.
Stap 4 /6
Klop de eiwitten goed stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 30 seconden. Meng dit in 3 delen bij het eerste mengsel.
Stap 5 /6
Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm, bestrooi met amandelschaafsel en zet in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.