- Home
- Recette
Zachte chocoladecake met courgette
- Totale tijd 45min
- 20min
Bereiding - 25min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
130 g Bloem
50 g Cacaopoeder
90 g Zachte boter
140 g Bruine suiker
2 Eieren
220 g Gewassen en geraspte courgette
Zout (bij zachte boter)
100 g Stukjes chocolade
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
130g Bloem 90g Zachte boter
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 2 /9
Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de helft van de suiker toe. Blijf het mengsel nog een poosje kneden.
90g Zachte boter 140g Bruine suiker
Stap 3 /9
Voeg de eierdooiers aan het mengsel toe en vervolgens de geraspte courgette. Meng door elkaar.
2 Eieren 220g Gewassen en geraspte courgette
Stap 4 /9
Klop de overgebleven eiwitten met wat zout stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 2 tot 4 minuten tot de eiwitten stijf zijn en glanzen. Meng dit door het courgettemengsel.
140g Bruine suiker 2 Eieren 220g Gewassen en geraspte courgette tl Zout (bij zachte boter)
Stap 5 /9
Zeef de bloem met de cacao en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
130g Bloem 50g Cacaopoeder
Stap 6 /9
Voeg de stukjes chocolade toe. Meng nogmaals door elkaar en giet vervolgens in de bakvorm.
100g Stukjes chocolade
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 7 /9
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Haal voorzichtig uit de vorm. Serveer de cake als deze nog warm en zacht is.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm