Eenvoudige pasta met tomaat

Eenvoudige pasta met tomaat

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2-3 geperste of fijngehakte teentjes look
  • Olijfolie
  • 1 bosje basilicum, de blaadjes plukken en de steeltjes fijnsnijden
  • 1 vers rood pepertje
  • 2 bakjes Italiaanse tomaten (400 g) van goede kwaliteit
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • Rode wijnazijn
  • 455 g van uw favoriete pasta
  • 1 handvol vers geraspte parmezaan

Voorbereiding

Bak de look in wat olijfolie met de gehakte basilicumsteeltjes en een vers rood pepertje (in zijn geheel). Maak een inkeping in het pepertje met een mes om te voorkomen dat het tijdens het bakken ontploft.

Voeg de tomaten toe (laat ze voorlopig heel). Voeg een beetje zeezout en vers gemalen zwarte peper toe en laat 30 minuten sudderen.

Verwijder het pepertje en prak de tomaten fijn met een lepel. Indien nodig kruiden met zout en peper. Voeg vervolgens wat rode wijnazijn toe voor extra smaak. Voeg de vers geplukte basilicumblaadjes toe.

Doe intussen de pasta in een pot met gezouten kokend water. Kook de pasta volgens de bereidingstijd op de verpakking en giet de pasta af.

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed zodat de pasta goed onder de saus zit. Dien op met flink wat geraspte parmezaan.

Benodigde Tefal-producten