Enchilada's met chili en kaas

Enchilada's met chili en kaas

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 middelgrote (fijngehakte) ui
  • 1 geplet teentje look
  • 15 ml olie
  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 blokje runderbouillon
  • 150 ml kokend water
  • 440 g tomatenblokjes uit blik
  • 450 g kidneybonen uit blik
  • 15 ml (1 eetlepel) tomatenpuree
  • 15 ml (1 eetlepel) mild paprikapoeder
  • Mespunt komijnpoeder
  • Enkele druppels tabasco
  • 8 gebruiksklare tortilla's
  • 300 ml kaassaus
  • (industrieel bereid of huisgemaakt)
  • 25 g geraspte Cheshire- of cheddarkaas
  • Zwarte olijven voor de afwerking

Voorbereiding

Laat de olie in een antiaanbakpan van Tefal heet worden.

Bak de ui en de look tot ze mals zijn.

Los het blokje runderbouillon op in het kokende water.

Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, runderbouillon, tomatenpuree, chilipoeder, komijn en tabasco toe.

Laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.

Giet een ruime hoeveelheid chilimengsel op elke tortilla. Leg de tortilla's in een ovenbestendige schaal en giet er de kaassaus over.

Bestrooi met geraspte kaas.

Zet de schaal in de oven zodat de kaas smelt. Werk af met zwarte olijven.

Benodigde Tefal-producten