Fish and Chips

Fish and Chips

Snacks

  • 7

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 liter plantaardige frituurolie
  • Zout
  • 4 x 200 g graatloze schelvis- of kabeljauwfilets met vel
  • 1 kop huishoudbloem
  • 1 kop bier
  • 2 eieren (wit en geel gescheiden) - eiwitten worden opgeklopt en eigelen gaan bij de bereiding
  • 1,1 kg geschilde zachtkokende aardappelen, in dikke schijven gesneden

Voorbereiding

Giet alle plantaardige olie in een diepe pan of een friteuse en warm op tot 150°C.

Blancheer de aardappelschijfjes 4 minuten in de olie of tot ze mals, maar nog niet goudbruin zijn.

Meng de bloem en het bier. Meng de eigelen en voeg ze bij de eiwitten.

Zet de oven op 170°C. Bak de chips af tot ze goudbruin zijn.

Doop de vis in het deeg en laat enkele minuten bakken met de chips tot ze goudbruin zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout en dien op met brood en boter, augurkjes en gemarineerde eieren!

Benodigde Tefal-producten