Flensjes met mince pie van appel en brandy

Flensjes met mince pie van appel en brandy

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1,3 kg Bramley-appelen
  • 110 g boter
  • 900 g poedersuiker
  • 110 g geraspte citrusvruchtschillen
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 700 g druiven
  • 700 g rozijnen
  • Sap van 1 citroen
  • Brandy toevoegen naar smaak.

Voorbereiding

Maak 6-8 traditionele flensjes en houd ze warm in de oven op 190°C in een ovenbestendige schaal.

Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in middelgrote blokjes. Doe wat water in een steelpan en laat ze vijf minuten koken zodat ze zacht worden.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Giet het kookvocht van de appelen af en doe ze in de steelpan. Breng alle ingrediënten aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen.

Schik een lepel appelcompote in het midden van elk warm gehouden flensje en vouw het in een rechthoek.

Dien op met dikke room of rumboter.

Benodigde Tefal-producten