Krakende chocoladetaart
- Totale tijd 35min
- 5min
Bereiding - 10min
Koken - 20min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g *Chocolat blanc
2 el *Beurre de cacao
2 tl *Poudre de matcha
110 g *Confiserie (bonbons chocolat, meringue, œufs en sucre, etc.)
Bereiding
Stap 1 /6
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een metalen kom.
Stap 2 /6
Vul de stoofpot met één liter water (tot het eerste streepje) en breng aan de kook. Zet het vuur lager en plaats de metalen kom bovenop de stoofpot om de chocolade te smelten.
Stap 3 /6
Gebruik een pannenlikker en roer de chocolade tot een gladde massa. Voeg eerst de cacaoboter en dan de matcha toe. Meng alles.
Stap 4 /6
Bekleed de bodem van de vorm met een vel bakpapier en giet de chocolade erin. Strijk glad en voeg het snoepgoed toe.
Stap 5 /6
Plaats de vorm in de diepvriezer (of in de ijskast, maar laat het dan wel dubbel zo lang afkoelen).
Stap 6 /6
Haal de chocoladetaart uit de vorm en breek in stukjes.