Tefal
Recept door

Krakende chocoladetaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min
  • Bereiding
    5min
  • Koken
    10min
  • Afkoelen
    20min

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g *Chocolat blanc

  • 2 el *Beurre de cacao

  • 2 tl *Poudre de matcha

  • 110 g *Confiserie (bonbons chocolat, meringue, œufs en sucre, etc.)

Bereiding

Stap 1 /6

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een metalen kom.

Stap 2 /6

Vul de stoofpot met één liter water (tot het eerste streepje) en breng aan de kook. Zet het vuur lager en plaats de metalen kom bovenop de stoofpot om de chocolade te smelten.

Stap 3 /6

Gebruik een pannenlikker en roer de chocolade tot een gladde massa. Voeg eerst de cacaoboter en dan de matcha toe. Meng alles.

Stap 4 /6

Bekleed de bodem van de vorm met een vel bakpapier en giet de chocolade erin. Strijk glad en voeg het snoepgoed toe.

Stap 5 /6

Plaats de vorm in de diepvriezer (of in de ijskast, maar laat het dan wel dubbel zo lang afkoelen).

Stap 6 /6

Haal de chocoladetaart uit de vorm en breek in stukjes.