Lamstajine met abrikozen

Lamstajine met abrikozen

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsschouder, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 mespunten saffraan
  • 250 ml warm water
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 20 gedroogde abrikozen, niet geweekt, in tweeën gesneden
  • 2 eetlepels verse grof gehakte koriander
  • 2 eetlepels verse grof gehakte platte peterselie

Voorbereiding

Bak de stukken vlees in porties in een antiaanbakpan van Tefal. Voeg wat olie toe indien nodig. Doe twee eetlepels olie in een andere pan en bak de ui enkele minuten tot hij glazig is.

Doe de saffraan in warm water.

Doe de uien, ras-el-hanout, kaneel, gember, komijn, kurkuma, honing, het zout en de peper in de tajine. Voeg het saffraanwater en het vlees toe. Dek af en laat 3 uur garen.

Voeg de abrikozen 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe. Net voor het opdienen bestrooien met gehakte koriander en peterselie.

Benodigde Tefal-producten