Lendenbiefstuk op Steakhouse-wijze

Lendenbiefstuk op Steakhouse-wijze

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 sappige lendenbiefstukken van 2 cm dik
  • Zeezout
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Olijfolie

Voorbereiding

Haal de steaks ten minste 10 minuten voor het bakken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Kruid ze met peper en zout en wrijf ze in met een beetje olijfolie.

Laat de grillpan heet worden en leg er voorzichtig de steaks in. Leg ze naast elkaar, zonder dat ze elkaar raken. Druk elke steak met een houten spatel aan zodat de grillafdruk in het vlees staat. Maak u geen zorgen indien er wat rookontwikkeling ontstaat. Open in dat geval het raam om de rook snel af te voeren!

Draai de steaks na 3 minuten om en laat ze nog 3 minuten aan de andere zijde bakken. Zo krijgt u een rozige steak. U kunt het vlees uiteraard nog wat langer laten bakken indien u het graag meer doorbakken hebt.

Laat de steaks enkele minuten rusten voor het opdienen. Serveer met wilde rucola.

Benodigde Tefal-producten