Overheerlijke aardbeipannenkoeken

Overheerlijke aardbeipannenkoeken

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 portie pannenkoekendeeg
  • 60 g boter
  • Kop met 150 g suiker
  • 1 kop sinaasappelsap
  • 1/4 kop brandy
  • 2 eetlepels cointreau of Grand Marnier
  • 2 bakjes aardbeien
  • Slagroom

Voorbereiding

Bak 6 traditionele pannenkoeken.

Laat de boter smelten in een pan, voeg de suiker toe en meng goed. Voeg het sinaasappelsap, de brandy en de cointreau toe en roer om op een zacht vuur tot de suiker volledig is opgelost. Breng de saus 5 minuten aan de kook en haal de pan van het vuur.

Verwijder het groene hoedje van de aardbeien. Snijd ze in tweeën en houd 8 halve aardbeien over voor de afwerking. Doe de aardbeien in de pan en roer goed zodat ze onder het mengsel komen te zitten. Verdeel de aardbeien met een schuimspaan over de pannenkoeken.

Leg de pannenkoeken op een schaal, schep er een lepel saus over en werk elke pannenkoek af met slagroom en de halve aardbeien.

Benodigde Tefal-producten